Range Rover Sport P400e, eindelijk een echte hybride Range!

Een maand geleden kondigde Jaguar Land Rover aan dat ze vanaf 2020 volledig elektrisch gaan. Maar voor het zover is, komen ze voor het eerst met een echte plug-in hybride, de nieuwe Range Rover Sport P400e, eentje die veel verder gaat dan de vorige en laat ons eerlijk zijn, mislukte pogingen om een ​​echte Range Rover-hybride te produceren.

Wie kent er de Range Rover hybride? Hybride kan je dit model niet noemen daar dit model zijn elektriciteit uit zijn remmen trok en slechts een mijl van elektrisch rijden leverde. Dan is de Sport P400e eindelijk een echt dubbele bedreiging. Hij combineert een 300 pk sterke 2.0-turboviercilinder op benzine met een elektromotor van 116 pk (85 kW). In totaal ontwikkelt deze Range 404 paardjes. De elektromotor kan de auto maximaal 48 kilometer alleen aandrijven. Het herladen van de 13,1 kWh grote batterij duurt 2 uur 45 minuten aan een wallbox (32 A) en 7,5 uur aan een gewone huisstekker van 10 A.Aangedreven door een lithium-ion batterij in de koffer. 48 kilometer, dat is zowat 25 kilometer verder dan de Porsche Cayenne S-E Hybrid, die we eerder al eens konden testen. Traag is dit beestje ook niet. Van 0 naar 100 in 6,3 seconden en de topsnelheid wordt afgeklokt op 220 km/u.

Naast het enorm verbeterde e-power systeem, dat de hele wagen laat opladen in slechts 2,5 uur, beschikt de nieuwe Range Rover Sport over genoeg andere technische snufjes. Pixel-laser LED-koplampen, een “Blade” infotainment systeem met een 10 inch HD touchscreen,… .

De Range Rover Sport P400e zou tegen het einde van het jaar in de showroom moeten staan (was het geen autosalon?) en zal beschikbaar zijn vanaf (vermoedelijk) een dikke 70 000€. Wij hopen alvast op een eerste test! Mannen bij Land Rover, jullie hebben onze mail!

Credits: Land Rover

 

Tags:

Joy of Matcha

Sponsored by

Joy of Matcha

Dit vind je misschien ook leuk

Zo wordt een Bugatti van 2,5 miljoen Euro gebouwd!

Voor uw redacteur een natte droom. En bij een droom zal het dan ook ...

Bentley Bentayga

Bentley voor oudjes?

Vergeet het maar! Bentley gaat offroad  Denk je bij een Bentley aan een overjaarse ...

De krachtigste SUV ter wereld: JEEP Trackhawk!

Een Jeep met 700 pk, daar kan je met de kinderen al eens mee ...