Range Rover Sport P400e, eindelijk een echte hybride Range!

Een maand geleden kondigde Jaguar Land Rover aan dat ze vanaf 2020 volledig elektrisch gaan. Maar voor het zover is, komen ze voor het eerst met een echte plug-in hybride, de nieuwe Range Rover Sport P400e, eentje die veel verder gaat dan de vorige en laat ons eerlijk zijn, mislukte pogingen om een ​​echte Range Rover-hybride te produceren.

Wie kent er de Range Rover hybride? Hybride kan je dit model niet noemen daar dit model zijn elektriciteit uit zijn remmen trok en slechts een mijl van elektrisch rijden leverde. Dan is de Sport P400e eindelijk een echt dubbele bedreiging. Hij combineert een 300 pk sterke 2.0-turboviercilinder op benzine met een elektromotor van 116 pk (85 kW). In totaal ontwikkelt deze Range 404 paardjes. De elektromotor kan de auto maximaal 48 kilometer alleen aandrijven. Het herladen van de 13,1 kWh grote batterij duurt 2 uur 45 minuten aan een wallbox (32 A) en 7,5 uur aan een gewone huisstekker van 10 A.Aangedreven door een lithium-ion batterij in de koffer. 48 kilometer, dat is zowat 25 kilometer verder dan de Porsche Cayenne S-E Hybrid, die we eerder al eens konden testen. Traag is dit beestje ook niet. Van 0 naar 100 in 6,3 seconden en de topsnelheid wordt afgeklokt op 220 km/u.

Naast het enorm verbeterde e-power systeem, dat de hele wagen laat opladen in slechts 2,5 uur, beschikt de nieuwe Range Rover Sport over genoeg andere technische snufjes. Pixel-laser LED-koplampen, een “Blade” infotainment systeem met een 10 inch HD touchscreen,… .

De Range Rover Sport P400e zou tegen het einde van het jaar in de showroom moeten staan (was het geen autosalon?) en zal beschikbaar zijn vanaf (vermoedelijk) een dikke 70 000€. Wij hopen alvast op een eerste test! Mannen bij Land Rover, jullie hebben onze mail!

Credits: Land Rover

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Hennessey stelt snelste productiewagen ooit voor!

Wie John, Hennessey een beetje kent, weet dat deze man altijd groots denkt. Zijn ...

De nieuwe Mercedes-AMG GT Concept Car

Recent schotelden we jullie de prachtige Panamera break voor, een bloedmooie wagen. Uiteraard kunnen ...

Thank god I'm a Countryman

Mini Countryman De tijd dat je je als man moest schamen als je uit ...