Geduld…hét woord voor zij die een Tesla 3 besteld hebben

Eens je met een Tesla 3 geredden hebt, wil je geen andere auto meer, althans Elon Musk, de CEO van Tesla. Maar het zal dan wel enig geduld gekost hebben eer je er überhaupt zal inzitten. Sinds de productiestart in juli heeft de autobouwer van elektrische wagens nog maar 260 exemplaren van de Model 3 gebouwd in plaats van de eerder gestelde 1.630. Je zal een jaar geleden maar een bestelbon ondertekend hebben, denken we dan…

De gefortuneerde Elon Musk gaf eerder aan dat er in juli 30 exemplaren, in augustus 100 stuks en vanaf september 1.500 modellen zouden gebouwd worden. Vanaf december moet de fabriek dan op het normale ritme van 20.000 stuks kunnen draaien. Ondanks de nu al opgelopen achterstand, zijn ze er bij Tesla van overtuigd dat er geen grote problemen zijn, ook niet bij de toeleveranciers. Doel is zelfs in de loop van volgend jaar 50.000 wagens per maand te produceren.

Wij wachten de eerste tests af. Wie weet rijden wij in 2022 dan wel in een (tegen dan verouderde) Tesla 3!

Foto’s: Tesla.com

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Zo ziet een werkdag eruit bij Porsche

Ze zeggen wel eens dat een man met een Porsche met zijn wagen de ...

Met MASH scheur je in retro stijl

Onze favoriet? De CAFE RACER natuurlijk, meer om de naam, dan om het model! ...

Helmen voor Helden

Er was een tijd, toen we nog iets jongere goden waren, dat ondergetekende redacteur ...