Wij zaten met DJ Zoey Hasselbank aan de knoppen

Of we vaak gesprekken aangaan met fictieve personages? Nee, niet echt, alleen met onszelf willen we wel eens een verhitte discussie voeren en met ons denkbeeldig redactie vriendje Kenny. Alleen zegt die hufter vaak weinig terug. Soit, een tijdje terug spraken we met upcoming DJ-Talent Zoey Hasselbank. Of het haar echte naam is? Dat lees je hieronder, wij waren alvast danig in de war.

Zoey, leg het eens uit!

Zoey Hasselbank is een fictief personage. Ze is mijn alter ego. Ik heb de naam Hasselbank geleend van Jimmy Floyd Hasselbaink, de ex-voetbalspeler en op een blauwe maandag nog trainer van Royal Antwerp FC. Om het iets vrouwelijker te maken heb ik er een korte meisjesnaam voorgezet et voila, Zoey Hasselbank was born.

Jens, wij hebben ook een alter ego nodig! Bedenk eens wat! Zoey, hoe ben je als DJ aan de slag gegaan?

Ik draai nu al twee jaar. Ik hou enorm veel van muziek ik was altijd up-to-date met de laatste nieuwe liedjes. Ik stuurde dan ook altijd muziek naar verschillende dj’s en ik dacht op een dag waarom het niet zelf doen? Op feestjes was ik ook altijd degene waarvan verwacht werd dat ik mijn ipod en speakers meenam.

Van ons verwachten ze ook altijd dat we grappig zijn, we kennen het. Wat vind je zo leuk aan plaatjes draaien?

De liefde die ik krijg on and off stage is onbeschrijfelijk.

Moh zo mooi, en wij maar denken dat DJ’s enkel naar het geld keken! Wat is het mooiste en het ergste dat je achter je decks hebt meegemaakt?

Het mooiste? Wanneer meisjes naar mij toekomen om mij te zeggen hoe ik hun inspireer.

Het ergste is hoogstwaarschijnlijk een slechte set. Ik freestyle namelijk tijdens mijn sets. Soms lukt het mij om het volk aan te voelen en ze te geven wat ze willen. Sommige momenten lukt dit niet zo goed en geraak ik niet in mijn “zone” en geloof mij, dat suckt echt.

Och wij brengen soms lyrische proza en de volgende moment echte banner, niet van wakker liggen! Hoe zou je je draaistijl omschrijven?

De stijl waarin ik mij 100% comfortabel in voel is Hip-Hop en trap. Maar zoals ik al zei ik pas aan mij aan het publiek.

Bon, gooi er dan voor ons maar een Frans Bauer op! Hoe draai je eigenlijk, nog met vinyl of… ?

Ik ben beginnen draaien met een laptop. Deze is een paar maanden geleden gestolen geweest. Ik was al mijn muziek kwijt aangezien ik niets op harde schijf had staan. Ik ben toen overgeschakeld naar USB. Ik ben namelijk niet meer van plan mijn laptop overal mee te sleuren. Ik had schrik om over te schakelen op USB, met je laptop heb je namelijk heel je repertoire mee. Als je draait met USB is het gewoon kwestie van een goede organisatie.

Wel wel wel, hoe een diefstal een carrière kan beïnvloeden. Welke ambities koester je nog?

Carrièregewijs zou ik binnen vijf jaar graag een succesvolle producer zijn en mijn eigen concept (feest) hebben.

Misschien kunnen we dan wel iets samen doen? Wij willen ook een eigen feest! Wie zijn jouw idolen?

Ik kijk in het algemeen op naar mensen die hun dromen najagen. Niet persé in de creatieve sector, het kan in elke sector zijn.

En wat is je favoriete plekje?

Hoogstwaarschijnlijk mijn bed! 🙂

Tgoh, daar gaan we niet dieper op ingaan. Ben je ook vaak bezig met de social media?

Goh ik probeer het echt. Ik ben niet echt het type om foto’s van mezelf te posten. Mijn vrienden en mijn zus moeten mij af en toe herinneren niet vergeten om een foto te posten.

Om af te sluiten Zoey, wat kan je een beginnende DJ nog meegeven?

Geloof in jezelf en ga ervoor! Zolang je in jezelf blijft geloven en duidelijk een visie en een doel hebt is er niets meer dat je kan stoppen.

BAM! En een alter ego kan natuurlijk ook helpen. Zoey bedankt voor je tijd! We wensen je nog veel succes.

Op de hoogte blijven over Zoey Hasselbank? Check haar Facebook of Instagram!

Foto’s: Facebook

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Een laatste keer genieten van Xenia Deli

De komende maanden zal enkel haar buikje groeien… Xenia Deli, een 28-jarig Instagramfenomeen en ...

Elly Sharp heeft haar achternaam niet gestolen

Elly heeft haar naam niet gestolen, dat is wel duidelijk. Elly Sharp staat messcherp, ...

Hosting door Fraai