Vijf foodtrends uit New York die ongetwijfeld overwaaien!

Nu kunnen we in ons klein landje wel denken dat we hip en trendy zijn, maar de echte trends die komen natuurlijk uit het buitenland. Als we qua food een gidsstad hebben dan is het ongetwijfeld New York. Al iets daar doorbreekt kun je er vergif op innemen dat het ook hier enkele maanden later inslaat als een bom, figuurlijk natuurlijk.
De rekels van Weekend Knack diepten alvast 5 nieuwe trends op. Zij kunnen het zich dan ook permitteren wekelijks naar New York te posten. Wij spelen dus even leentje buur, maar geven er natuurlijk onze eigen twist aan. Zo zijn jullie weer helemaal mee, want wie leest er nu de Knack?

5 UPCOMING FOODTRENDS

Azië boven

Komen ze niet uit Noord-Korea, dan is het wel van ergens anders. Aziatische gerechten slaan in elk geval in als een atoombom. De kwaliteit werd de voorbije jaren een stuk beter, de klassieke Chinees heeft afgedaan en de lokale keuken van één streek wordt vaak centraal gesteld.
Onze favoriet: Lam & Yin

Food courts

Eerlijk, we hadden er nog nooit van gehoord. Het gaat blijkbaar om overdekte markthallen. Dat zegt ons al veel meer natuurlijk. Deze beginnen nu echt door te breken. Het is hip, je stelt zelf je maaltijd samen en er is heel wat variatie.
Onze favoriet: Markthal Rotterdam

Frankenfood

Genetisch gemanipuleerd voedsel is hot in de Big Apple. Dumplings-pizza, spaghettidonut, burrito pho, het zijn maar enkele voorbeelden. Wij kennen hier geen enkel adresje, maar dat zal ongetwijfeld aan ons liggen. Waar wachten de early adopters op?

Plantaardig voedsel

Het lijkt op veganistisch, maar dat is het niet. Plant based eaters voeden zich met pure voedingsstoffen recht uit de natuur. Mensen worden zich meer en meer bewust van wat ze eten en slimme horecaondernemers spelen hierop in.

Onze favoriet: Greenway 

Traditie

Niets mis met de traditionele keuken. Fuck alle nieuwe trends, oerklassiek en lekker blijft het goed doen. De zaken draaien beter dan ooit!
Onze favoriet : De bomma

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Reistip! Met de trein van de Westkust naar de Oostkust van de VS

Een eeuwige discussie…wat is het mooiste, beste of waar is het meest te beleven? ...

Wordt 'Annihilation' de sciencefiction thriller van 2018?

Fans van sciencefiction kunnen op het puntje van hun stoel gaan zitten. We hebben ...

Daarom moet jij naar Kopenhagen!

De laatste weken hebben we zowat overal gezeten…Londen, Parijs, Rotterdam,…maar noordelijker dan de Nederlandse ...