Vergeet de bierfiets, ga voor de whiskyfiets!

Yep, we zijn er weer met een fiets. Kan je er niet mee leven? Je hoeft dit niet te lezen natuurlijk. Maar de Renovo Glenmorangie is te mooi om te laten passeren en dan is het design nog geeneens het belangrijkste

Rijden op afgedankte whiskyvaten

Deze fiets is namelijk van hout, maar niet zomaar hout. Nee, ze hebben er de bomen van de Antwerpse Charlottalei niet voor gebruikt, maar wel het hout van de whiskyvaten van Glenmorangie. Veel dichter bij een échte bierfiets of in dit geval whiskyfiets, ga je niet komen.

De vaten die gebruikt worden komen over van Schotland en er heeft ook effectief whisky in gerijpt. Er zijn ongeveer 15 staven hout nodig om het frame te fabriceren. Verder is deze fiets afgemonteerd met schijfremmen, een vork van carbon en bandjes van 40 mm. Geloof ons als we zeggen dat je met dit fietsje serieuze tijden kan neerzetten. Trainen voor het WK tijdrijden van volgend jaar?
Voor de kenners, standaard is dit fietsje voorzien van de Shimano Ultegra groep, maar upgraden naar de Dura Ace en carbon wielen is zonder probleem mogelijk, het maakt het geheel alleen een stuk duurder.

Heb je altijd al eens op een eikenhouten whiskyvat willen zitten, haal je roebels dan maar boven. Er zijn slechts 50 fietsjes verkrijgbaar en de prijs start op $ 6.950. Pittig, net als de whisky. Je krijgt er wel een mini-pompje bij. Hosanna!

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Ferrari dropt heerlijk brute krachtpatser…de 488 Pista Spider! (Foto's)

Pebble Beach…dé spot om heerlijke nieuwigheden te spotten!  Pebble Beach…de mensen die het golf ...

Mercedes-AMG GLC 63: explosief materiaal

Onderstaande redacteur mag dan ondertussen zijn Mercedes van de hand hebben gedaan, dat wil ...

Pingpongen op het werk in stijl!

Aangezien wij ons dagelijks op de redactie, die we omwille van allebei nog een ...