Van 105kg naar 66kg naar Wereldkampioen? Fitgirl Sabine Veltman gaat ervoor!

Ok, we staan niet zo scherp meer als vijf jaar geleden maar onze redactie heeft ook niet echt veel last van overtollige kilo’s. Niet dat wij er veel aan doen maar het nodige plezier achter een bal crossen, wat tennissen of genoodzaakt zijn tot fietsen, (half de redactie heeft een abonnement op de stadsfiets wegens die verdomde wegenwerken) maken dat we er nog behoorlijk strak bijlopen. Maar zouden wij zes dagen per week een aantal uur in de fitness kunnen doorbrengen? Antwoord…neen! Vandaar ons torenhoog respect voor Sabine Veltman, Fitgirl met meer dan 10.000 volgers op Instagram en die heeft ze gewonnen door hard te werken en nog harder te trainen. Een portret.


 
Dag Sabine, vertel eens kort even wie je bent?
Ik ben Sabine, 26 jaar en mama van 2 kindjes. 3,5 tot 4 jaar geleden woog ik nog 105 kg en had ik 50% meer lichaamsvet. Tegenwoordig ben ik een natural vegan fitness model en doe ik wedstrijden mee. De volgende zal de Sap Cup in Nederland zijn onder de categorie “bikini wellness”. In m’n dagelijks leven ben ik Nutritioniste, mama en fitness freak. Ik weeg momenteel 66kg, meet 1m66 en heb 18% lichaamsvet.

Een echte fitgirl dus! Vertel hier eens wat meer over?
Ik sta 5 à 6 dagen op 7 in de gym. Offseason een goed uur en onseason tot 2 uur omdat er dan eventueel cardio bij komt. Cardio en ik zijn geen vriendjes, Haha! I love my iron! Ik probeer ook altijd nieuwe trainingstechnieken uit. Mijn benen en achterwerk, daar ben ik het meest trots op en deze moeten dit dan ook 2 à 3 keer per week ondervinden.

Hoe is het allemaal begonnen? Die +100 kilo?
Zoals ik zei ben ik ermee begonnen omdat ik 105 kg woog en doodongelukkig was. Na de bevalling van de kindjes en de scheiding met hun papa ben ik enorm depressief geworden. Dit moest veranderen. Ik wilde terug mezelf zijn en liever…nog beter dan ervoor. Ik was niet bereid om dit operatief aan te pakken dus was fitnessen de enigste oplossing. Door weer en wind, soms om 2u ’s nachts, ging ik met m’n laptop naar de fitness om cardio en krachttraining te doen. Daarna heb ik m’n eerste coach leren kennen en na een klein jaar m’n eerste wedstrijd gedaan.

Niet dat wij 40 kilo dienen af te vallen maar we zijn wel benieuwd naar jouw workout-schema…
Ik train bijna altijd alleen. Ik hou er niet van om afgeleid te worden. Oordoppen in en ijzer in m’n handen betekent “fuck off”!


Euh…we blijven nog even…dus ga verder…
Ik train meestal per spiergroep een goed uur. 5 à 6 keer per week. 5 à 6 oefeningen per spiergroep, 5 sets, 10-15 reps. Zeker onseason zodat het meer cardio vasculair werkt. Offseason train ik al eens meer op kracht en dan liggen de reps en de sets lager.

Trainen alleen is niet voldoende…je zal niet direct een Big Mac achter de kiezen plaatsen nemen we aan?
Ik gebruik een ‘whole food plant based diet‘. Ik voel dat mijn lichaam hierop het beste en het sterkste reageert. Ik doe dit nu sinds een jaar en ik heb er alleen maar voordelen uit. Ik ben sterker, sneller, recupereer beter, slaap dieper, bouw natuurlijk meer spieren op en blijf leaner buiten het seizoen. De term “vegan” is iets wat ik niet graag gebruik want frieten en pindakaas zijn ook vegan. Ik eet zo vers en zo min mogelijk bewerkt. Rijst, patatten, bonen, linzen, fruit, groenten, seitan, tofu,…

Pascale Naessens hoort het graag…je verhaal vertelt vooral dat je heel wilskrachtig bent. Heb je nog van die persoonlijke eigenschappen?
Ik ben enorm rechtuit en ik heb een enorm uitgesproken mening. Ik ben eerlijk, ben enorm vredelievend en spiritueel. Dat komt deels door het veganisme. Ik leef met compassie en begrip. Respect voor alles wat leeft. Ik ben enorm positief geladen. Zo’n energiek Duracell-konijntje dat doorgaat als de rest stopt.

Maar we stoppen nog niet dus…wat is je persoonlijke levensmotto?
Be the change you want too see in the world – Ghandi

Je bent ook actief op sociale media, waarom moeten we je hierop volgen?
De laatste tijd is er enorm veel negatieve energie gekomen uit de berichten rond slachterijen. Mensen zijn het dierenleed beu en ik kan dat alleen maar toejuichen. De fitness is ook een enorme hype de laatste jaren. Helaas rijmen vele mensen het veganisme en de bodybuildingwereld niet samen. Juist daar wil ik graag verandering in brengen. Kwalitatief spiermassa opbouwen, sterk en mega gezond zijn kan niet alleen als vegan maar is zelfs veel gemakkelijker!

Tgoh…ons pak je de Big Whopper niet gauw af maar bon, wat is de meest opvallende reactie die je ooit heb gekregen?
“Sperma, das toch niet vegan?”

Euh…naadloos over tot de volgende vraag…is er dan een vriend?
Ik heb momenteel een vriendin maar ik val op mannen en vrouwen.

Momenteel Vegan dus! Wat moet een man of vrouw doen om jou te verleiden?
Mijn behandelen met respect en oprecht interesse tonen maar vooral een beetje geduld hebben. En persoonlijke interesse: mannen mogen van mij echt wel afgeborsteld zijn. Haartjes netjes, parfum op, pak aan! 👌🏻

We snappen het! Nog tips voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Hoe meer dat je laat blijken dat het alleen maar voor de seks te doen is, hoe minder je het gaat krijgen.

Ok, ook dat is genoteerd. Is er nog ruimte om een stapje in de wereld te zetten? Wat zijn zo jouw favoriete plekjes?
Fitness en uitgaan gaan niet echt samen. Zeker in voorbereiding van een wedstrijd is dat een “no-go”. Anders ga ik waar m’n vrienden gaan.

En mag er al eens gezondigd worden?
Hmmmmm chocola en ijs! (Vegan)

Een laatste vraagje…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Wereldkampioen Wellness Bikini Model zijn.


Voor we je opnieuw de ijzers in de handen smijten…nog snel een paar vluggertjes…

Quinoa of Big Mac
Vanonder of Vanboven
Een man Mag/Moet gespierd zijn
Het mooiste aan mezelf vind ik…m’n kont
Ik word helemaal wild als…iemand sex-appeal heeft en een mooie glimlach

Voilà! Dat weten we dan ook weer allemaal! Alvast heel veel succes in alles wat je verder onderneemt en laat nog eens iets van je horen als je de wereldtitel gepakt hebt! Wij blijven het alvast volgen. Dit kan op Facebook en Instagram! Doen!


 

Credits: Jet Photography

Unibet

unibet

You May Also Like

Knappe fotografe en Model Cynner wil de geschiedenis in!

We zijn dicht bij D-Day…of toch de herinnering eraan. 6 juni om precies te ...

Zangeres wordt 23 en deelt dit met stomende lingerieshoot

Ligt het aan ons? Zijn we te oud? Zijn we niet meer mee met ...