Uniek in alle vormen van het woord…Coeshi Vanderpuye

Amsterdam, dat was lang geleden! Toen we vroegen aan de knappe Coeshi waar we elkaar best konden ontmoeten voor een interview viel de Nederlandse hoofdstad snel. Een stad waar we, werkgerelateerd, in het verleden wel meer kwamen en waar we altijd graag vertoeven. De grachten, de foodhallen of de rust in het Vondelpark, minuten, uren of dagen kunnen we er ronddolen. En in gezelschap van een knappe deerne maakt het de bruisende hoofdstad nog mooier, nog toffer! Wie is die knapperd? Dat komen jullie nu te weten!


Dag Coeshi, vertel eens kort wie je bent?
Ik zou mijzelf omschrijven als een enthousiaste, vrolijke meid die overal het positieve in probeert te zien, die ambitieus is en er alles aan doet om haar dromen te verwezenlijken, maar die daarnaast op spiritueel vlak ook de beste versie van zichzelf wil worden.
En waar is die beste versie van zichzelf tegenwoordig allemaal mee bezig?
Op dit moment werk ik als danseres, model en hostess.

Hoe is dit allemaal begonnen?
Nadat ik mijn zwemlesdiploma had gehaald, mocht ik van mijn ouders op een sport. Voor mij was die keuze niet moeilijk. Dit werd dansen! En dit heb ik eigenlijk altijd gedaan. Ik heb wel andere dingen geprobeerd, maar niets was zo leuk als dansen.
Hostessenwerk en modellenwerk doe ik eigenlijk sinds mijn studietijd. Ik zocht een bijbaantje dat makkelijk te combineren was met mijn studie en dat heb ik met hostessen- en modellenwerk gevonden. Qua modellenwerk liep ik vooral modeshows, maar af en toe stond ik ook model voor een fotografie-klus.
Na het behalen van mijn bachelor Media en Entertainment Management, ben ik gestopt met hostessenwerk en ben ik mij in het werkveld van televisie gaan bevinden. Echter toen ik eind 2015 besloot om mij toch te richten op dansen en modellenwerk, ben ik weer hostessenwerk gaan doen.
Heb je nog tijd voor hobby’s?
Ik hou ontzettend van dansen, ook in mijn vrije tijd! Daarnaast houd ik erg van muziek beluisteren, naar de bioscoop gaan, maar ook een filmpje op de bank kijken met een dekentje vind ik heerlijk.

Je sprak daarnet dat de keuze om te gaan dansen snel gemaakt was, waarom?
Dansen heb ik altijd al willen doen. Ik kan mij herinneren dat ik als klein kind liever naar videoclips op TMF keek, dan naar de Teletubbies. Ik begreep maar niet hoe die mensen allemaal op hetzelfde moment hetzelfde konden dansen. Het leek net alsof ze precies op hetzelfde moment aan dezelfde danspas zaten te denken. Toen besefte ik mijn nog niet dat dit altijd ingestudeerd was, maar het was mij al wel duidelijk dat ik ook zo wilde dansen.
Ik durfde lang niet toe te geven aan mijn droom. Echter toen ik besefte dat ik later geen spijt wilde hebben omdat ik het niet geprobeerd had, gaf ik het een kans.

En het modellenwerk?
Ik ben met modellenwerk begonnen toen ik nog studeerde. Ik werd tijdens een streetdance danswedstrijd aangesproken door een dame met de vraag of ik auditie wilde doen voor haar modellenbureau. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte, maar ze leek erg betrouwbaar, dus ik dacht: ‘ Waarom niet?!’. Ik heb het altijd al leuk gevonden om mijzelf op te tutten en mooi te maken.
Sinds die ontmoeting heb ik veel modeshows voor deze vrouw gelopen en doe ik dit nog steeds. Vaak ook in combinatie met dans, wat ik erg leuk vind. Ook heb ik inmiddels modellenwerk gedaan voor veel andere (casting) bureaus en heb ik hele gave dingen mogen doen.
Dan volgt onherroepelijk de vraag…wat was het zotste?
Ik kan zo niet bedenken wat het gekste is wat ik ooit heb gedaan. Ik vind misschien niet zo heel veel dingen gek. Maar het te gekste wat ik ooit op werkgebied heb gedaan is toen ik naar Portugal mocht voor een aantal dagen om een campagne van TomTom te shooten. Dit vond ik echt heel leuk om te doen. Lekker rondrijden op een scooter door de mooie straatjes van Portugal en er ook nog betaald voor krijgen.

Ze kan het zich niet bedenken maar geeft wel een voorbeeld…mooi zo!
Oehh nu schiet me wel iets te binnen!
Kijk eens aan…ga gerust verder…
Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn stage bij het televisie-productiebedrijf ‘Zodiak Nederland’, een keer een dierenpak aan moest doen om de directeur van SBS te verrassen. Ik stond ontzettend voor gek, maar het maakte mij allemaal niets uit! Ik vond het eerder ontzettend grappig. Lekker gek doen in een berenpak, ja hoor, dat mag nog wel een keer!

Dan gaan we naadloos over naar de bucket list…wat staat daar nog allemaal op?
Qua bucketlist heb ik vooral dat ik nog heel veel landen wil bezoeken. Ik wil nog veel meer van de wereld zien en de verschillende culturen ontdekken. In Europa heb ik heel veel landen nog niet bezocht, die ik nog wel heel graag zou willen zien (Engeland, Duitsland, IJsland). Daarnaast heb ik ook landen buiten Europa waar ik nog heel graag (nog een keer) heen zou willen. Ik heb Ghana, Bali en Jamaica al eens bezocht. Ghana, omdat mijn vader Ghanees is en daar nog een heel groot deel van mijn familie woont. Bali, omdat ik daar een aantal maanden heb gestudeerd. Jamaica, omdat ik mijn dancehall goed wilde bijspijkeren. Ghana en Jamaica zou ik heel graag nog eens willen bezoeken en Indonesië trekt mij ook nog steeds aan. Al denk ik wel dat ik dan andere plekjes zou bekijken. Verder zou ik ook eens een groot aantal staten van de Verenigde Staten willen zien en lijkt het mij ook heel tof om een keer naar Australië te gaan.
Potverdekke…dat willen wij ook wel allemaal! En qua werk?
Op werkgebied zou ik nog wel eens op tour willen met een bekende artiest. Het lijkt mij geweldig om met een kleine groep mensen de act van een artiest te versterken en op die manier over de wereld te reizen. Ook lijkt het mij geweldig om nog eens voor ‘ De Toppers in concert’, of een ander concert zoals deze, te dansen. Die concerten zijn altijd zo’ n groot spektakel. Dat lijkt mij echt super om daar deel van uit te maken!!

De toppers begot! Gerard Joling zal het maar al te graag horen! Wat uzelf betreft, wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Als ik slim ben kom ik nu natuurlijk met een hele waslijst met redenen waarom ik zo anders ben dan anderen, maar eerlijk gezegd zijn er zo veel dezelfde types als ik.
Dat kan beter hé Coeshi!
Ik heb echter meestal wel een streepje voor met mijn naam. Ik ben in mijn hele leven, naast mijn familie, niet eerder een ‘Coeshi’  tegengekomen. Verder hoor ik van mensen vaak dat ze mij altijd zo positief vinden. Eerlijk gezegd is dit een keuze. Toen ik jong was had ik erg de neiging om vooral naar het negatieve te kijken. Nu heb ik meer ‘schijt’, waardoor het voor mij ook makkelijker is om naar het positieve te kijken. Ik ga altijd uit van de spreuk: ‘ Alles gebeurt met een reden’ . Deze spreuk geeft mij altijd zo veel rust. Het is zo makkelijk om negatief te denken, maar kost daarna altijd veel meer energie. Positief denken geeft mij veel minder stress en maakt mij bovendien ook een veel leuker mens. Het is een mindset die je kunt kiezen. En ik kies er voor om positief te denken. En mocht er een tegenslag zijn, dan zie ik dat als een les die ik moet leren.

Het spirituele komt even boven…mooi zo! Je bent ook actief op sociale media…waarom moeten we je hierop volgen?
Als je het interessant vindt wat ik doe, is het zeker leuk om mij op social media te volgen. Ik post regelmatig iets over mijn klussen, zowel achter de schermen als eindresultaten. Via Instagram vind ik het daarnaast ook leuk om elke dag een leuke story te posten, zodat je kan zien hoe mijn dag was.
En wordt die dag gedeeld met een vriend?
Ja ik heb een hele leuke vriend! Ik kan wel allerlei eigenschappen opnoemen die ik leuk vind aan een man, maar uiteindelijk is het belangrijkste voor mij, energie. Ik moet een bepaalde energie voelen waardoor ik denk: Ik kan het niet uitleggen, maar ik vind het fijn om bij deze persoon te zijn.
Wat ik daarnaast ook erg belangrijk vind is dat een man echt goed voor mij is. Dit is natuurlijk erg subjectief, maar voor mij houdt dit in dat een man graag moeite voor mij wil doen, niet alleen maar aan zichzelf denkt, oprecht het beste met mij voor heeft, voor mij klaar staat, lief voor mij is, mij leuk vindt om wie ik ben (ook naturel en in pyjama), het beste in mij naar boven haalt en mij daardoor ook een beter mens maakt.

Na het zien van jouw foto’s zullen hoogstwaarschijnlijk veel mannen zijn die graag het beest in jouw naar boven wil halen…euhhh, het beste! Soit, een vriend dus…
Met mijn huidige vriend heb ik voor de eerste keer in mijn leven het idee dat het echt klopt. Dat we echt een match zijn qua persoonlijkheden, maar ook qua dingen die we leuk en belangrijk vinden.

uiteindelijk kun je wel smoorverliefd op iemand zijn, maar als het geen match is dan gaat het toch niet werken. Dit weet ik uit eigen ervaring.

Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Op liefdesgebied? Moeite doen!! Haha. Ik heb vaak last gehad van mannen die toch niet echt moeite in de relatie wilden stoppen. Dan was ik er klaar mee en dan lieten ze het, maar dan kreeg ik na een half jaar, een jaar of soms zelfs nog wel later een berichtje dat ze echt spijt hadden van hun acties. Maar ja, dan is het voor mij alweer te laat. Kortom, je kans grijpen en moeite doen wanneer iemand echt belangrijk voor je is.
Een andere is: je niet anders voordoen dan je bent. En dus liegen. Uiteindelijk komt je scharrel/partner er toch wel achter! Voor mij is het zo’ n afknapper als later blijkt dat je totaal anders bent dan hoe je je al die tijd hebt voorgedaan. Dan neem ik je eigenlijk niet meer serieus.
En als laatste ga geen relatie aan omdat je een relatie wilt hebben. Ga een relatie aan omdat je graag met die andere persoon wilt zijn en iets moois met deze persoon wilt opbouwen. Daar worden jullie allebei veel gelukkiger van!


Kijk eens aan…mooie raadgevingen voor onze mannen! Nu, eens op date, wat zijn jouw favoriete plekjes?
Mijn adressen zijn alleen mijn lievelingsadresjes, omdat het gekoppeld is aan herinneringen.
Deze zomer ben ik erg vaak naar het Vondelpark geweest. Met vriendinnen, mijn vriend en mijn familie. Ik vind het heerlijk om de natuur om mij heen te hebben. Zeker op een zomerse dag. Lekker in mijn bikini in de zon liggen en mensen bekijken. Daar kan ik echt van genieten. Zeker ook op een zomerse avond wanneer ieders humeur supergoed is en iedereen lekker muziek en eten meeneemt naar het park. Love it!
Amsterdam, We love it!
Sinds ik in Amsterdam woon, ben ik een aantal keer naar de Sky Lounge geweest. Ik heb het altijd leuk gevonden om hoog te zitten en veel te kunnen zien. Ik vind het heerlijk om een drankje te doen en tegelijk naar het mooie uitzicht van Amsterdam te kunnen kijken. Als het mooi weer is, vind ik ook heerlijk om op het terras te zitten en tegelijk wat vitamine D op te nemen.

 
Ik vond het best lastig om een derde favoriete plek te benoemen. Toch schoot mij MOOK Pancakes op De Clercqstraat te binnen. Met mijn verjaardag heb ik hier heerlijk ontbeten met mijn vriend. Toen de pancakes naar binnen werden gebracht had het personeel er allemaal kaarsjes ingestoken. Ik vond dit zo leuk! Ik voelde mij helemaal jarig. En daarnaast waren de pancakes ook nog eens verrukkelijk!
Even later kwam een goede vriendin van mij binnen met een confetti kanon en een cakeje met een kaarsje. Ik vond dit zo lief!! Mijn verjaardag kon absoluut niet beter beginnen. En dat allemaal bij MOOK Pancakes. Een plek waar ik sowieso nog wel een keer heen ga.
Laat maar weten, wij sluiten aan! Voor we hier afsluiten en we je terug loslaten in het Vondelpark overgoten in het laatste herfstzonnetje…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik zou in de nabije toekomst graag nog meer (verschillende) dansopdrachten willen doen. Ik hou van alle verschillende opdrachten die ik doe, maar ik zou wat meer dansopdrachten willen doen ten opzichte van de andere klussen. Ik zou voor de verdere toekomst nog steeds in de entertainment branche willen werken, maar ik zou dan ook wat meer met mijn studie willen doen. Ik weet nog niet welke baan ik dan zou willen, maar het valt makkelijk te combineren. Een Media en Entertainment Management opleiding en dansen en modellenwerk.
Nog andere bijzonderheden? Zaken die je in de kijker wil zetten?
Op carrièregebied is er vaak in mijn leven gezegd: ‘Hmm moet je dat nu wel doen?’ Toen ik na het behalen van mijn Atheneum-diploma over een dansopleiding na zat te denken, werd dit door veel mensen afgeraden, want ‘dat willen zo veel mensen en de kans is klein dat je er echt geld mee kan verdienen’. Echter toen ik er voor koos om een media opleiding te doen, werd hetzelfde gezegd. Toch werk ik nu als danseres en heb ik uiteindelijk toch niet geluisterd naar de pessimistische mensen. En look at me now. Een bepaalde uitspraak uit de film ‘Sister Act’ is mij ook altijd bijgebleven: ‘If, when you wake up in the morning, you can’ t think of nothing but writing, than you’ re a writer.‘ Dit had ik met dansen. Daarom ben ik zo blij dat ik het geprobeerd heb en dat ik nu doe wat ik het liefst doe.
En blijf het doen! Bedankt voor je tijd en eerlijke antwoorden en alvast heel veel succes in alles wat je verder onderneemt! Wij blijven je alvast volgen. Lezers, jullie alvast ook. Dit kan op Facebook of Instagram! Dit is geen aanbeveling, dit is een gebod! 

Credits:
– Hylke Greidanus
– Tessa Brobbel
– Dennis Veldman
– Gert Meijer

You May Also Like

Marisa Papen proeft het geluk in Las Vegas (NSFW)

En of het gezellig werd toen we onze mailbox op de eerste dag van ...

Chelsey Weimar: kind aan huis bij DiCaprio

Geruchten en roddels zijn van allen tijden. Van sommige roddels en geruchten mogen we ...

Jaymi Westra, de bloedmooie vrouw die relaties op de klippen laat lopen…

Een gewaarschuwd man is er twee waard! Kom je ooit Jaymi Westra tegen en ...

Hosting door Fraai