Uit de schaduw van manlief…de ondernemer in Valerie De Booser

Vergeet ‘De vrouw achter’…Valerie De Booser is niet de vrouw achter Koen Wauters, neen, ze is de vrouw naast Koen Wauters. Valerie, die we in het verleden leerden kennen als model, is een echte zakenvrouw die met heel veel zin voor risico en nog meer goesting een succesvolle multibrand en conceptstore uit de grond heeft gestampt. Hoewel ze zelf meermaals als ‘best geklede vrouw van Vlaanderen’ verkozen is, kiest ze tegenwoordig voor een leven buiten de schijnwerpers. Liefst ziet ze, als styliste, andere mensen shinen!  Het zijn toch vooral haar klanten die haar gelukkig maken. ‘Histoires de Femmes’ is een droom die voor mij is uitgekomen. Het is elke inspanning en elk risico waard geweest.  De vele positieve reacties van mijn klanten, daar doe ik het voor.  Als ik een vrouw blij de winkel zie buiten gaan, vol vertrouwen over haar nieuwe outfit, daar kan ik intens van genieten.’ En wij? Wij genoten van een gezellig onderonsje die we met deze pittige dame hadden! Het relaas…


Dag Valerie, waar ben je de dag van vandaag zoal allemaal mee bezig?
Wel, voornamelijk met mijn eigen kledingzaak, ‘Histoires de Femmes’ te managen. Aankopen, shoots voor de winkel, etc. Soms shoot ik ook nog voor andere dingen maar dat is zeker niet meer zoveel als vroeger.
Het managen van je winkel, hoe kunnen we dit zien?
Het volledige pakket! Ik help de klanten voort, geef styling-advies, pak de solden terug in,  hang de nieuwe collectie,…alles wat je moet doen als je een goed draaiende kledingwinkel hebt!

Je sprak net dat je af en toe nog andere shoots deed. Het bloed kruipt waar…
Tgoh, ‘Histoires de Femmes is en blijft altijd het belangrijkste. Ik heb het geluk dat ik in een enorme luxepositie zit. Ik kan zelf aangeven wat ik wel en wat ik niet graag doe en met hierbij zelfs rekening te kunnen houden met mijn agenda.

Over je agenda gesproken…jullie zijn geen standaardgezin waar papa en mama ’s avonds thuis met kinderen eten en samen naar ‘Thuis’ en ‘Familie’ kijken, lijkt me. Hoe krijg je dit geregeld?
Awel, dat vraag ik mezelf ook af! Maar het lukt en het gaat allemaal vanzelf! En wat meer, je krijgt er ook zoveel voor terug. Nu in de vakantie loopt het allemaal wel wat vlotter. Nono gaat bijvoorbeeld graag op kamp en is dus een keer vaker weg. Maar het hangt dus echt van de periode af. En soms, ja, zoals overal wel eens, is er de reddende engel van een babysit die ons tijdens de heel drukke periodes komt assisteren.


Over Nono en Zita gesproken, ze blijven ondanks hun bekende ouders redelijk uit de schijnwerpers. Een bewuste keuze?
Mja, Zita wordt wel eens meer gevraagd de laatste tijd voor een opdracht en dat doet ze ook graag. Toch houden we er de juiste balans in. Je kan en mag niet op alles ingaan natuurlijk! Maar, als de kinderen gelukkig zijn, wij ook! Dat is dan ook het belangrijkste. We steunen ze dan ook in de keuzes die zijzelf maken.
Mooi, terecht maar niet evident! Wat is het mooiste compliment dat ze je ooit gegeven hebben?
Dat ik mijn kinderen goed heb opgevoed! Op dit compliment ben ik dan ook echt fier!

Als BV’s staan jullie altijd in de schijnwerpers, is dat zowat het grootste nadeel van bekend zijn?
Ja, toch wel! Overal heb je pottekijkers. We kunnen er dan ook echt van genieten weg te zijn, op vakantie, waar niemand ons kent en waar we ongestoord onszelf kunnen zijn zonder rekening te moeten houden met wie wat zou kunnen zien. Dat is echt genieten!
Toch zullen er ook wel wat voordelen aan verbonden zijn, niet?
Ja hoor! Mensen zijn soms extra lief! Toch is het niet zo dat zoals algemeen gedacht, er overal de rode loper wordt uitgerold. De deuren gaan echt niet altijd sneller open. Het is nog altijd aan jezelf om je te bewijzen en dromen en ambities waar te maken!

Over ambities gesproken, waar zie je jezelf in 10 jaar?
Hopelijk gezond en in een iets lagere versnelling dan nu! Ik werk hard en investeer er veel tijd in. Een beetje gas terugnemen binnen 10 jaar mag dan wel, zonder Histoires de Femmes tekort te doen natuurlijk!
Zit er geen TV-werk meer in?
Zeg nooit nooit. Als ik op alles inga, zit ik wekelijks wel in één of ander panel. Maar dat doe ik bewust niet. Ik heb mijn keuzes en prioriteiten gelegd. Ik ben zeker niet de persoon die op TV wil komen om op TV te komen…een stylingprogramma ofzo, dat zie ik nog wel zitten.

Daar zit muziek in, niks tegen Jani maar wij worden ook liever door jou dan door hem (sorry Jani!) gestyled! Je werkt hard, vind je nog tijd voor ontspanning? Of voor de stiekem meelezende dames…hoe behoud jij jouw fantastisch figuur!
Haha, door ook hier hard aan te werken! Ik sport minstens 3x per week! Lopen, op toestellen, boksen, fitnessen! Een echte uitlaatklep en die heb ik ook nodig!

Boksen? Wij willen niet in de schoenen staan van Koen. Over Koen gesproken, wat is het geheim van jullie toch wel fantastische relatie?
Liefde!

Liefde!
Ja! Er bestaat geen recept Koen/Valerie! Het is gewoon liefde!
We zien de oogjes fonkelen! Die van Koen ongetwijfeld ook, en terecht! We snappen en volgen Koen! Ook wij hebben een jongere vrouw in huis genomen! Maar wat moet een man voor jou bezitten om er echt voor te vallen? Goed zingen aanvaarden we niet als antwoord!
Een man moet gewoon ook man zijn! Ik hou er niet van als een man langer dan mezelf in de spiegel staat bijvoorbeeld. Het mag allemaal wat mannelijker! Eens goed ongeschoren vind ik bijvoorbeeld de max!
Als we vanaf nu een ongeschoren Koen op TV zien, weten we tenminste hoe dat komt! Nog dingen?
Tuurlijk moet een man ook lief zijn én niet vergeten, hij moet zijn gevoelens durven tonen! Heel belangrijk!
Wij pinken alvast een traantje weg…en vooral omwille van het feit dat het tijd is om niet langer gebruik te maken van je kostbare tijd! Alvast heel veel succes met alles wat je nog onderneemt en dat we je binnen 10 jaar alvast nog eens mogen tegenkomen in een versnelling lager! Groetjes nog aan Koen (we moeten die trouwens ook nog eens bellen!), maar bij ons is de leuze, Beauty before Age! Willen jullie Valerie ook volgen? Neem dan een kijkje op Instagram en vergeet ook de site van ‘Histoires de Femmes’ niet te bezoeken! Of ga er gewoon eens langs, je lief shopt graag, niet? Doen!    
tcoc

You May Also Like

Modemerk Essentiel meets Kermit de Kikker!

Peuter, kleuter, kind, jongere of volwassene…iedereen wordt opgevrolijkt door de fratsen van Kermit de ...

Whatmatters vergaapt zich aan heerlijke bikinimodellen op modeshow Calzedonia in Verona

“Hey jongens, jullie hebben waarschijnlijk geen bezwaar tegen een badpakken en bikini modeshow?” Onze ...

Waarom wij houden van Paris Hilton?

Naast een knoert van een verlovingsring heeft Paris wel degelijk nog een cadeautje gevonden ...