Sterk van die dekselse STERKSTOKERS

Wij blijven vechten voor gin! De populariteit van dit godenvocht mag dan misschien in verval zijn, wij heulen niet mee met de wolven in het bos. Sind mei van dit jaar pakken ze bij Sterkstokers – gekend van heel wat gins voor voetbalclubs – ook uit met een eigen gin: De Thomas Gin nr.21. Maar kom, omdat ook stokers met hun tijd mee moeten doen ze er ook een hippe vermouth bij: de Cameo. Twee drankjes waar het moeilijk nee tegen zeggen is.

Jaren vakmanschap

Het eerste wat in het oog springt zijn de prachtige flessen. Een plezier om boven te halen, dat is zeker. De matgroene flessen zijn vernieuwend en de inhoud niet te versmaden. De Thomas Gin nr. 21 is een krachtige, ambachtelijke gin met een krachtig pallet aroma’s. De gagel, bergthee en rozemarijn zorgen voor een smaak die bijblijft. Ook kardemom en bergamot zijn aanwezig, net als een aantal geheime kruiden.
Naast de gin pakte Sterkstokers ook uit met een rode en witte vermouth: de Cameo. Ze worden beide gestookt in het kleine atelier in de Kempen en dit volledig artisanaal. Sinas, tormentil en kruidnagel vinden hun weg in de rode variant, die semi-zoet is en perfect on the rocks valt te drinken. In de witte smaak je dan weer iriswortel, kaneel en paardenbloesem. Deze variant is dan weer semi-droog en leent zich net als de rode voor on the rocks of de verwerking in een cocktail.

Het volledige verhaal achter de Sterkstokers lees je trouwens hier.

Ontdekken?

Wil je deze heerlijke varianten van Sterkstokers ontdekken? Terecht! Bestellen kan op de website van Sterkstokers zelf, maar net zo goed en voor dezelfde prijs bij de vrienden van Luxury For Men. Wie weet vind je daar nog wel een set bijpassende glazen of accessoires!
 

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Gastblogger en modegek Jente tikt ons op de vingers

We kregen naar ons voeten. En zowaar van een 23-jarige rekel uit Schoten die ...

Saroléa, wie heeft er een Tesla nodig?

Elektrische motorfietsen associëren we bij Whatmatters nu niet onmiddellijk met hip én cool. Nu ...

4 keer stijlvol in het leder achter het vuur!

Ik moet het toegeven, de keuken is voor mij redelijk onbekend terrein. Ik kan ...