Sold Out! F1 voor de openbare weg, de Mercedes-AMG Project One!

Het autosalon van Frankfurt pakte uit met een primeur van de constructeur uit die andere grote Duitse stad Stuttgart, die Mercedes-AMG Project One. Nog nooit eerder nam een autoconstructeur het bouwen van een F1-wagen voor de openbare weg zo letterlijk. Gevolg, een dreamcar met de aandrijflijn uit een echte Formule 1-auto. Onder de motorkap dus een 1.6 V6 met turbo wordt ondersteund door vier elektromotoren die alles samen ruim 1.000 paardjes de 4 rubberen sloffen de kasseien uit de grond laten sleuren. Wij kunnen alvast niet wachten op een positieve respons op onze vraag aan Mercedez-Benz om deze wagen eens te testen. We mogen eens dromen, nietwaar?


Naar verluidt  “krijgt” België twee Project One’s. Als je weet dat er slechts 275 stuks in totaal worden gebouwd, kunnen we alleen maar zeggen dat het een heel exclusief karretje zal zijn. En, nog voor ze effectief gebouwd zijn, zijn ze allemaal al de deur uit. Kostprijs? 2,27 miljoen Euro, inclusief airco, navigatie en andere technische snufjes. Iets comfortabeler dan een F1 dus! Groot (en duur) nadeel…een onderhoudsbeurt om de 1500 km. Een enkeltje St-Tropez eindigt dus in de garage.

Niet alleen twee Belgen zullen met deze hypercar mogen rondtuffen, ook ene Lewis Hamilton himself heeft er zich twee aangeschaft. Eentje voor zichzelf en eentje voor zijn pa, Anthony Hamilton. Vaderdag komt vroeg dit jaar. Maar ja, met een vermogen van 250 miljoen Euro, kan er wel 5 af zeker?
Credits: Mercedes-Benz

 

You May Also Like

Deze vakantievilla in Portugal met vintage Land Rover kan jij huren

Je hoeft in ieder geval geen auto meer te huren… Een volledig uitgeruste vakantievilla ...

Will Smith…van ‘Fresh Prince’ tot Koning van Abu Dhabi

Het spannendste wat de F1-race van Abu Dhabi te bieden had… Over de race ...

Dezigno, de meest stijlvolle E-bike op de markt l Gentleman's Fair

Elektrische fietsen zijn hip op het moment, maar laten we eerlijk zijn: zelden of ...

Hosting door Fraai