Matige cijfers op school? Geen nood!

De studenten zijn opnieuw vertrokken voor een jaar vol plezier. Het is te zeggen, de hogeschoolstudenten zijn gisteren allemaal opnieuw gestart, de universiteitsstudenten hebben nog een weekje langer respijt en beginnen aanstaande maandag. Klaar om fakbars leeg te drinken, lessen te missen en tegen mei met een hoop stress aan de examens te beginnen. Wij krijgen alvast een kleine flashback want laten we eerlijk zijn, een bruisende carrière in bier drinken was namelijk maar moeilijk te combineren met een 10/20 op je examens. Maar is een 10 erg? Niet dat we het promoten maar het antwoord blijft neen.

Ter illustratie…de meest succesvolle mensen van vandaag, haalden vroeger maar matige cijfers. Mark Zuckerberg of de ondertussen betreurde Steve Jobs, zij hebben hun studies niet eens afgemaakt. Blijkbaar zeggen hoge cijfers dus niet alles. Maar wat zegt het wel over u?

Prioriteiten

Prioriteiten stellen is op je lijf geschreven. Van bier drinken in de fakbar tot bijklussen in de Mc Donalds om je dure levensstijl te onderhouden, je bent een pro! Omwille van gebrek aan tijd lukte het je niet altijd om cijfers ver boven de 10 te halen, maar ondertussen heb je wél geleerd om voorrang te geven aan wat op dat moment echt belangrijk is. Want hoe belangrijk is een hoog cijfer? Geslaagd zijn is toch alles wat telt?

Werkervaring

We haalden het al aan, je had meer dan waarschijnlijk een bijbaantje. Werkervaring dus. Vergeet alle theoriën, praktijk- en werkervaring is de ‘key’! Omgaan met anderen, confrontaties met (on)tevreden werkgevers of zelfs klanten. Jij hebt ervaring hoe jij je als sociaal persoon moet opstellen. Een pluspunt!

Efficiëntie

Noem één bedrijf waar het woord efficiënte tegenwoordig niet valt. De economische situatie zorgt ervoor dat bedrijven (terecht) op hun centen zitten en dat de werknemers zo efficiënt mogelijk moeten worden ingezet. En laat dat nu net een pluspunt van je zijn. Jij kon je drukke party-agenda met twee vingers in je neus combineren met het slagen van examens. Je hebt dus geleerd om efficiënt te werken. Waarom zou je ergens meer tijd in stoppen dan nodig is? Bij je huidige baan doe je alles dus drie keer zo snel. Iedereen gelukkig!

I did it My Way!

Frank Sinatra zong het vijftig jaar geleden al en de man had gelijk! Hoewel ma en pa je waarschijnlijk dikwijls vervloeken, met andere woorden, je voldoet niet echt aan de verwachtingen (lees als: uw nichtje studeert wel af met grote onderscheiding). Pak het positief. Doordat je een eigen, sterke mening hebt en goed weet wat je wil, kun je makkelijker je doel behalen. Je weet namelijk precies welke taken jij nu of later moet uitvoeren om binnen no-time tien stappen verder te komen.

Levensgenieter

Je hebt geleefd en doet dit nu nog. Weet dat mensen zich graag willen omringen met personen die positief in het leven staan. En laat jij nu net het vlammetje zijn dat de boel in de fik steekt. Dát heb je natuurlijk wel geleerd tijdens je studententijd. Jij ging uit met je maten, boekte met hen spontaan een citytripje en ook dames konden met hun verhaal op jouw betrouwbare schouder terecht. Dat heeft je doen realiseren dat veel genieten één van de belangrijkste dingen in het leven is.

Herkenbaar? De wereld en de toekomst ligt aan je voeten! Niet slecht voor een 10/20…lijkt ons.

Bron: Esquire
Credits: Pinterest/Giphy

Unibet

unibet

You May Also Like

Volgens dames blijf je best hier met je handen tijdens een potje orale seks

Sowieso heb je tijdens de Vier Seizoenen van Vivaldi op jouw toverfluit wel eens ...

De naakte waarheid van Shelley Baptiste

Of we wat aardewerk uit Delft, oftewel Delft’s Blauw wilden meebrengen. Dat was de ...

Hailie's Song…ode aan Eminems knappe dochter!

We hebben Hailie gerust gelaten tot nu. Niet omdat wij bang zouden zijn dat ...