Kevin's opinie l De fluit van Romelu Lukaku

Het mag misschien verrassend klinken, maar ik zou eens graag een dag de fluit van Romelu Lukaku zijn. Nee, niet Romelu zelf, dat interesseert me geen barst, maar zijn genotsknots.

Al weken sta ik in de media, ik word bezongen door duizenden uitgelaten supporters en ongetwijfeld maak ik het één en ander mee. Bovendien ben ik ontzettend groot, althans als ik mijn leuke supporters mag geloven natuurlijk. Ok, Romelu moet ik er bij nemen, maar ook mijn baasje scoort – ondanks een matige balbehandeling – aan de lopende band tegenwoordig…

Issa vibe @youngy_18

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@rlukaku9) op

Alle gekheid op een stokje. Hoever is de maatschappij en het ‘correct’ denken als de klopper van Romelu al weken het nieuws haalt. De FA en Kick it Out, de organisatie die zich met weren van racisme uit het voetbal occupeert, kunnen het niet zwaar genoeg veroordelen. Mag ik dat wat relativeren… Uiteraard is er racisme, uiteraard zullen er onder de supporters heel wat racisten zijn, maar mag er nog iets. Romelu zelf die groeit 10 centimeter op het voetbalveld, blinkt van trots, streelt voor de match ongetwijfeld zijn groot geschapen lid en scoort. Zonder alle externe ophef had hij er geen nacht van wakker gelegen, nog niet durf ik gokken. Racisme moet er uit, zonder pardon, maar een ludiek lied, wat je net zo goed als compliment kan opvatten, mag dat ook al niet meer? Geven we het allemaal nu niet wat teveel aandacht, terwijl echt racisme vaak ongemoeid wordt gelaten?

Is het stigmatiserend, stereotyperend? Waarschijnlijk wel, maar een bekende ex-president had dan ongetwijfeld geantwoord: Et alors! Waar gaat het hier eigenlijk over. Diezelfde supporters viseren net zo goed de scheidsrechter en een witte parel die jammer genoeg gezegende is met een rosse haardos. Moeten we dat dan ook uit het stadion bannen. Oerwoudgeluiden, die moeten eruit, maar zijn we nu niet heel ver doorgeslagen.

Racisme is fout, maar een goede kadering, een duidelijke onderlinge communicatie helpt al veel. Daar hebben we geen verboden of een belerend vingertje voor nodig. Elk zinnig mens weet wat racisme is en veroordeelt het, maar mag er nog gelachen worden en is er nog plaats voor ludiekheid?

Good first game! Happy with the win! @manchesterunited

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@rlukaku9) op

We zijn de dag van vandaag allemaal zo lichtgeraakt meneer. Terwijl gewoon een open babbel en begrip al veel kan oplossen. Daar hebben we toch echt geen tv-campagnes voor nodig die ons daarop wijzen. Analyseer zelf je intentie en doe er wat aan als je fout zit. En heb je een slecht gevoel bij de manier waarop met je gecommuniceerd wordt, trek dan zelf je mond open. Wedden dat je er wel uitkomt…

God wat zou ik als blanke minkukel graag een penis van 60 centimeter hebben. Alhoewel echt praktisch lijkt het me dan weer niet. Terwijl ik de ene fantastische dribbel na de andere uit de voeten schudt word ik samen met mijn fluit luid bezongen. En de single en misschien niet zo single vrouwen in de tribune, voor de buis en in de discotheek, die willen dat natuurlijk graag even bevestigd zien. Et alors?

Romelu scoort en blijft scoren, laten we hem bezingen!

Credits: Instagram

You May Also Like

Wine, Dine & 69: Mijmeringen op zondag

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. ...

F*ck Martinez: ODE AAN DE REBEL DIE NIET MEE NAAR WK MAG!"

ODE AAN DE REBEL PART III  We schrijven 31 december op 1 januari. ...

De 7 kenmerken van een absolute eikel

Nu denken we van onszelf dat we vrij aangename jongens zijn, maar man: er ...

Hosting door Fraai