Een aantal smartphone records op een rijtje!

De tijd van een select aantal smartphones is voorbij. Tegenwoordig zijn er honderden, zo niet duizenden verschillende smartphones op de markt. Grote, kleine, dure, goedkope, roze, zwarte en gouden smartphones: aan iedereen is gedacht bij het ontwikkelen van de smartphones. Waarschijnlijk heb je zelf al een favoriet merk, een favoriete grootte en een aantal functionaliteiten waar je erg gehecht aan bent. Toch kan het geen kwaad om eens te kijken wat de smartphone-markt nog meer te bieden heeft. Deze markt is er één van uitersten, dat bewijzen de volgende smartphones wel weer…

The most expensive one…

Alsof een smartphone nog niet duur genoeg is… Voor een gemiddelde telefoon ben je al gauw een paar honderd euro kwijt. De nieuwste iPhone X is daarmee een flinke uitschieter, want voor deze smartphone ben je in de uitvoering van 256GB maar liefst €1329 euro kwijt. Daarmee is dit de duurste smartphone in het assortiment van Apple ooit. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Hij is minder bekend dan de iPhone X, maar de exclusieve Goldvish Eclipse is nog 4 keer duurder! Voor €5200 ben jij de trotse eigenaar van deze exclusieve smartphone. Meer fan van de diamanten editie? Dan mag je al helemaal je spaarpot omkeren, want dan zul je toch echt €32.000 neer moeten tellen. Daar mag je wel een goed en mooi hoesje voor laten ontwerpen dus…

The smallest one…

Eerder dacht men dat de Jelly de kleinste smartphone ter wereld was, maar dat was tot de Nanite op Kickstarter tevoorschijn kwam. Deze “smartphone” weegt slechts 30 gram en heeft een schermpje van 1,5”. Kleiner dan dat ga je in ieder geval niet krijgen! Een volledige smartphone kun je voor dit formaat helaas niet verwachten, met dit kleine exemplaar kun je alleen bellen en info uitwisselen. Door het formaat zijn geheugenkaartjes en oortjes ook niet toepasbaar op deze mini-smartphone. Wanneer je hem echter koppelt met een andere smartphone, krijg je meer functionaliteiten erbij. Het bijgeleverde polsbandje met een accuduur van vier dagen en een ingebouwde hartslagmeter lijkt verdacht veel op een uitgebreide smartwatch. Helaas zullen we nog even moeten wachten totdat we deze mini-smartphone aan kunnen schaffen, want dit project ligt nog een tijdje bij Kickstarter…

The biggest one…

Groot, groter, grootst… Voor sommige mensen kan een smartphone niet groot genoeg zijn. Voor deze groep mensen bestaan tegenwoordig zogeheten phablets: een kruising tussen een smartphone en een tablet. De Samsung Galaxy S8 Plus was tot nu toe de grootste smartphone met een beeldscherm van maar liefst 6,2”. Nu is de Samsung Galaxy Note 8 uit en neemt deze met een beeldscherm van 6,3” de titel van grootste smartphone over van zijn soortgenoot.

The first one…

Sinds de jaren ’90 begonnen steeds meer mensen een mobieltje aan te schaffen en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de samenleving. De eerste mobiele telefoon is echter al véél eerder op de markt gekomen. De DynaTAC was de eerste mobiele telefoon ooit en werd uitgevonden door Martin Cooper. Op 3 april 1973 pleegde hij met de DynaTAC het eerste mobiele telefoontje ooit. Dit heugelijke moment gebruikte hij graag om zijn concurrent Joel S. Engel, die ook bezig was met de ontwikkeling van een mobiele telefoon, te laten weten dat het hem gelukt was. De DynaTAC leek overigens in de verste verte niet op de mobiele telefoons van de huidige tijd. Met de antenne erbij was de mobiele telefoon 30,5 cm groot en woog hij bijna een kilo. Bovendien kon je er maximaal 30 minuten mee bellen, waarna je de DyanTAX weer 10 uur op moest laden voor je hem weer kon gebruiken. Een paar telefoon accessoires zoals een powerbank of autolader waren destijds dus geen overbodige luxe geweest…

The most populair one…

Welk rijtje met statistieken je ook bekijkt, in veel gevallen staat Apple bovenaan. Toch is er ook een rijtje waarin deze gigant het onderspit moet delven. De meest verkochte telefoon ooit is namelijk niet de nieuwste iPhone, maar gewoon de old school Nokia 1100 die letterlijk niet te breken was. Deze mobiele telefoon ging maar liefst 250 miljoen keer over de toonbank…

Ga jij voor een echte klassieker, een toestel van ruim formaat of een eenvoudig exemplaar?

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Aston Martin duikt onder water!

Ok, pijlsnel mag je er dan niet mee vooruitkomen, maar het blijft toch wel ...

Terug in de tijd met de BITTBOY

Uren hebben we doorgebracht met het tokkelen op de Gameboy. Puur jeugdsentiment! Ben je ...

Stijlvol en betaalbaar: Crownarch watches!

Eerlijk, wij zijn de tel kwijt als het op horlogemerken aankomt, maar het zijn ...