Apple pakt uit met iPhone 8, 8 Plus en X!

Het moment dat de eerste bladeren van de bomen beginnen vallen, is het meestal het uitgelezen moment dat de jongens van Apple Silicon Valley verlaten en met een hoop nieuwigheden de wijde en erg nieuwsgierige wereld intrekken. Zo ook dit jaar! En hoe de massa ook deze keer weer verwend werden met technologische hoogstandjes.

“One More Thing!”

Met deze, nu al legendarische woorden werd de iPhone X voorgesteld. De jubileum-iPhone werd gepresenteerd in het Steve Jobs Theater, op het nieuwe Apple Park. Steve Jobs zou fier zijn geweest! De X staat voor het Romeinse nummer 10, wat slaat op het tienjarig bestaan van de meest succesvolle smartphone ter wereld. De X wordt dan ook uitgesproken als het nummer 10 en niet met de letter.

Weg rand!

Nieuwigheden aan de iPhone X ten opzichte van het vorige model, de iPhone 7, is het volledig randloos design. Waar we 10 jaar geleden nog een zo klein mogelijk toestel met een zo klein mogelijk scherm wilden, is het tien jaar later gewoon (bijna) één groot scherm.

Euh, homeknop?

Juist! Weg ermee! De iPhone X heeft geen fysieke thuisknop meer. Dat lijkt op het eerste gezicht redelijk onhandig, aangezien daar de vingerafdrukscanner zat waar je de iPhone mee kon ontgrendelen. Apple zou Apple niet zijn, moesten ze niet met iets nieuws komen, gezichtsherkenning bijvoorbeeld. Met de naam Face ID scant de iPhone X je gezicht, herkent je, en ontgrendelt hij jouw telefoon automatisch. Voor de hipsters of luie mensen onder ons…het programma past zich zelfs aan als je een baard laat staan.


 

Draadloos opladen!

Hoeveel snoertjes van de oplader hebben wij ondertussen al versleten? Antwoord: veel te veel! Dat probleem wordt duidelijk aangepakt en vanaf nu laadt jouw iPhone zich gewoon draadloos op! Top niet?

Geheugen

Je kan kiezen tussen een opslagcapaciteit van 64 of 256 GB. Voorlopig is hij enkel te krijgen in de kleuren zilver en spacegrijs. Ook is de X stof- en waterbestendig. Verder heb je op deze nieuwe referentie twee 12-megapixel camera’s en zal ook de batterij tot wel twee uur langer meegaan dan die van de iPhone 7.

Prijskaartje

De iPhone X is vanaf 3 november te koop in uitvoeringen met 64 GB en 256 GB. Het goedkoopste model kost 1.159 euro, voor de 256 GB-variant zou je volgens Tweakers.net 1.329 euro moeten neertellen. Nederland en België behoren tot de landen waar het nieuwe model vanaf 27 oktober besteld kan worden.

iPhone 8 en 8 Plus

Naast de iPhone X werden er nog twee iPhones aangekondigd. In een niet zo ver verleden hadden deze toestelletjes gewoon iPhone 7s of 7s Plus geheten,…nu is het gewoon heel erg simpel, de iPhone 8 en 8 Plus. Dit zijn de verwachte opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus en zoals we al dachten, ze zien er ook bijna hetzelfde uit. Extra voordeel…ze zijn een stuk goedkoper dan de iPhone X.

Het grootste verschil, en dat is niet eens erg groot, is dat deze iPhones van glas zijn gemaakt en niet van aluminium. Ook de 8-tjes zullen draadloos kunnen opladen! De iPhone 8 is te krijgen vanaf €809 en de iPhone 8 Plus vanaf €919. Je kunt de iPhones vooruitbestellen op 15 september en ze zijn verkrijgbaar vanaf 22 september.

De eerste mondiale reacties zijn verdeeld. “Te duur, te veel glas en ‘Android heeft dat al'” waren alvast eerste reacties op sociale media dat we konden spotten. En over spotten gesproken, dat werd er ook gedaan nadat de test met de gezichtsherkenning helemaal fout ging. Wij geven hem voorlopig het voordeel van de twijfel en wachten alvast op een cadeautje van Apple zodat we ze alledrie eens goed kunnen testen…we kunnen maar hopen, niet? Voorlopig doen we het met dit FILMPJE.


Credits: Apple Keynote
 

tcoc

You May Also Like

Een vet GoPro-jaar in één nog vettere video!

Onze Mister C. gespot? We moeten het nog eens bekijken maar de waaghals op ...

Een heel jaar geurvrije kledij zonder te wassen!

Een heel jaar geen stinkende kleren, welke man tekent daar niet voor? Of sta ...

De iMac Pro kost je een kleine auto

Heb je geld teveel en ben je nog op zoek naar een ultiem kerstcadeau ...

Hosting door Fraai