5 wondere weetjes over tepels

Tepels iedereen – nu ja, bijna iedereen – heeft ze. Groot, klein, met een waanzinnig tepelhof of niet, het kan allemaal wel zijn, maar wat weet je er werkelijk van. Gelukkig is er dan altijd nog Men’s Health om ons te verlichten. Daar pikten we alvast deze 5 weetjes op over tepels. In plaats van er aan te likken maken we ons nuttiger en spelen we ze je door. Prioriteiten weet je wel.

Tepels kunnen verschillende kleuren hebben

Babyroze, bruin of zwart, tepels zijn er in alle kleuren en dan laten we de albino tepeltjes nog buiten beschouwing. Het pigment heeft te maken met de etnische achtergrond van de dame. Noteer trouwens ook dat de grootte van de tepels in de loop der jaren kan veranderen. Hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap liggen hier aan de basis.

Tepels zorgen voor plezier

Uren kan je er mee spelen. Het is ook een hoogst erogene zone bij de vrouw, dat bewijzen MRI-scans. Tepelstimulatie kan zelfs voor een orgasme zorgen. Waar wacht je op?

De builtjes op de tepels zijn normaal

Nee, ze heeft geen ziekte. Het zijn kliertjes die de tepel en het tepelhof beschermen en vochtig houden

Tepels houden niet van sport

Tamme lamstralen zijn het. Tepels worden droog van sporten en dat wil nogal eens gaan schuren.

Er kan melk uitlekken

Vrouwen die borstvoeding kunnen zomaar melk gaan lekken. Sleep bij een pas bevallen vrouw dus altijd een extra doekje mee. Wanneer een willekeurige baby gaat huilen kan deze reactie voorkomen. Blijf weg uit de crèche of de kinderspeeltuin.
 

You May Also Like

Slimme mensen drinken meer alcohol!

Beste drinkebroers, we hebben goed nieuws: het is eindelijk wetenschappelijk bewezen: slimme mensen drinken ...

Als er echt geen uitweg is, vecht je op deze manier

Nee, bij Whatmatters zijn we geen geboren vechtersbazen. Gezien ons postuur – type gespierde ...

Hosting door Fraai