5 van de minst bezochte landen ter wereld

Barcelona, Parijs, Lissabon,Venetië het is er over de koppen lopen, iedereen wil er zijn. Er zijn nu eenmaal populaire steden en landen als vakantiebestemming en er zijn plaatsen ter wereld waar geen hond komt of wil komen. De United Nations World Tourism Organisation pakte onlangs uit met een lijstje van minst bezochte landen, waar massatoerisme onbestaande is. Misschien wat voor jou? Wij geven je er alvast 5 mee.

Liechtenstein

Als je er al van hebt gehoord is het waarschijnlijk omdat we in onze slechte periode met de Rode Duivels, daar nog nipt van wonnen. Het zesde kleinste land ter wereld ligt geprangd tussen Zwitserland en Oostenrijk. Wat je mag verwachten? Kastelen en veel groen. Vergeet zeker je wandelschoenen niet, je sneakers kan je wel wegwerpen anders.

Tuvalu

9 mooie, onontdekte eilanden tussen Hawaï en Australië. Heb je nog meer nodig om op het vliegtuig te springen? Turkoois water, gouden stranden en een Polynesische vibe. Vorig jaar wisten de eilanden 2.000 toeristen te verleiden, onbegrijpelijk!

Sierra Leone

Nu heeft ondergetekende wel met een aantal voetballers uit Sierra Leone gespeeld, maar laat me het land niet op een blinde kaart aanduiden. Kindsoldaten, daar denk ik spontaan aan. Soit, dit West-Europese land werd in 2014 geteisterd door Ebola, maar sinds maart 2016 is het weer veilig. Tom Waes ging er eerder op pad en ontdekte er ook de palmbomen, de heerlijke plaatselijke keuken en de blijkbaar toch wel heel sympathieke bevolking.

Bhutan

Ben je zen? Dan moet je naar Bhutan. Boeddhistische klooster all over the place in dit kleine landje in de Himalaya. Let wel, reizen naar Bhutan is peperduur. Reken op een toeristische taks tussen de 160 en 250 euro PER DAG! Daarvoor krijg je wel een verblijf, eten en een gids.

Belize

Belize is het minst bezochte land van Centraal-Amerika. Nochtans is het er vergeven van de Maya-tempels, is er het tropische regenwoud en een koraalrif. Ga diepzeeduiken, raas aan een kabel door de jungle of doe aan canyoning van een rivier. Je bent toch alleen!

Bron: HLN

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Omdat puike champagne een koffer verdient

Nu kan je nooit koffers genoeg hebben in je leven, maar tegenwoordig zijn er ...

Amélie + Moi: Kids experience store

Duurzaamheid duikt meer en meer op, ook in de horeca. Niet dat we zulke ...

Bottlegreen recht uit de Cotswolds

We horen het jullie al denken: zijn jullie nu helemaal van het padje? Ok ...