4 supergezonde (lunch)adresjes in Antwerpen

Healthy is het nieuwe normaal en we moeten er allemaal in mee. Nu ja, we moeten niets natuurlijk, je kan nog altijd trouw naar de McDo blijven gaan, maar het kan ook anders. Waar je vroeger met moeite wat lekker gezonds kon vinden, ligt dat nu wel even anders. De healthy food zaken schieten als paddestoelen uit de grond. Antwerpen is daar natuurlijk één van de voorlopers in. Vandaag nemen we jullie dan ook mee naar onze natuurlijke biotoop en stellen we jullie onze 4 favoriete gezonde lunchadresjes voor. Een aantal nieuwkomers en natuurlijk ook wat gevestigde waarden. Laat ons maar weten of jullie het eens zijn… 

Fithap


Fithap Antwerpen opende nog niet eens zo heel lang geleden de deuren, in navolging van Gents succes. Je vindt er een hele waaier aan gezonde wraps en salades in small, medium of large. Je kan alles trouwens ook makkelijk meenemen. Wil je het bij een gezond sapje houden, dan kan dat natuurlijk ook. Van vetten moet je hier niet wakker liggen en ook het suikergehalte is bewust laag gehouden. Je eet gezond, best betaalbaar en als je tam bent om tot daar te gaan, kan Deliveroo het ook brengen. Anderzijds, echt sportief lijkt ons dat ook niet, dus hef je kont op en ga te voet!
Fithap Antwerpen – Vlaamsekaai 48 – 2000 Antwerpen

Lombardia


Een klassieker deze zaak, maar daarom moeten we de zaak van Alain Indria nog niet negeren. Wereldberoemd geworden met zijn gemberthee, maar veel meer dan dat. Ben je op zoek naar een ubergezonde, biologische en vegetarische keuken, dan zit je hier gegarandeerd goed. Het interieur – wat niet echt ons ding is, net als het gemiddelde publiek – nemen we er met de glimlach bij. Proef van de vegan chocolade, vreet jezelf de pleuris en weet dat je gezond bezig bent. Het mag en kan hier.
Lombardia – Lombardenvest 78 – 2000 Antwerpen

Divers


Nood aan wat meer hipstergehalte? Dan ontmoeten we je met plezier in Divers. Superfoods, bowls, sapjes: je zegt het maar. In de Volkstraat zijn sowieso al een heel aantal leuke zaken en deze past perfect in het rijtje. Quasi alles is hier vegan, er is geen hype of trend of je vindt het hier op je bord. De zaak oogt ruim, je kan er gerust een tijdje blijven zitten en Esther Andries heeft het hier duidelijk allemaal onder controle. Ibiza en Los Angeles lijken nooit ver weg, maar je zit toch echt wel op het Zuid in Antwerpen. Ook hier valt alles makkelijk mee te nemen, gezonde mensen hebben natuurlijk geen tijd te verliezen.

Divers – Volkstraat 9 – 2000 Antwerpen

Carotterie 2000

Vegan of vegetarisch? Eén adres: Carotterie 2000. Een super gezond ontbijt of een healthy lunch, loop maar gewoon binnen. Peggy Acke maakt alles in huis en ontvangt je met open armen aan de Sint-Jorispoort. Ook hier mag allemaal net een tikkeltje alternatiever. Een aardig wist-je-datje? Bent Van Looy is de huisbaas van Peggy. De afhaalmaaltijden zijn ontzettend populair, net als de broodjes en de taarten.

 
Carotterie 2000 – Sint-Jorispoort 12 – 2000 Antwerpen

You May Also Like

Wie kan er zonder BAVET?

Als vader van 2 en met een 3de op komst moet je mij natuurlijk ...

Jacob & Co. komt met echte ‘Scarface’-horloge

Een samenwerking met NBC/Universal Pictures Voor de enkelingen die het echt niet zouden weten, ...

Whatmatters Real Estate: Eiland Little Pipe Cay Bahama’s ($85.000.000)

De één zijn dood… Maken de nabestaanden groot! Zo staat het eiland van de ...

Hosting door Fraai