5 van de minst bezochte landen ter wereld

Barcelona, Parijs, Lissabon,Venetië het is er over de koppen lopen, iedereen wil er zijn. Er zijn nu eenmaal populaire steden en landen als vakantiebestemming en er zijn plaatsen ter wereld waar geen hond komt of wil komen. De United Nations World Tourism Organisation pakte onlangs uit met een lijstje van minst bezochte landen, waar massatoerisme onbestaande is. Misschien wat voor jou? Wij geven je er alvast 5 mee.

Liechtenstein

Als je er al van hebt gehoord is het waarschijnlijk omdat we in onze slechte periode met de Rode Duivels, daar nog nipt van wonnen. Het zesde kleinste land ter wereld ligt geprangd tussen Zwitserland en Oostenrijk. Wat je mag verwachten? Kastelen en veel groen. Vergeet zeker je wandelschoenen niet, je sneakers kan je wel wegwerpen anders.

Tuvalu

9 mooie, onontdekte eilanden tussen Hawaï en Australië. Heb je nog meer nodig om op het vliegtuig te springen? Turkoois water, gouden stranden en een Polynesische vibe. Vorig jaar wisten de eilanden 2.000 toeristen te verleiden, onbegrijpelijk!

Sierra Leone

Nu heeft ondergetekende wel met een aantal voetballers uit Sierra Leone gespeeld, maar laat me het land niet op een blinde kaart aanduiden. Kindsoldaten, daar denk ik spontaan aan. Soit, dit West-Europese land werd in 2014 geteisterd door Ebola, maar sinds maart 2016 is het weer veilig. Tom Waes ging er eerder op pad en ontdekte er ook de palmbomen, de heerlijke plaatselijke keuken en de blijkbaar toch wel heel sympathieke bevolking.

Bhutan

Ben je zen? Dan moet je naar Bhutan. Boeddhistische klooster all over the place in dit kleine landje in de Himalaya. Let wel, reizen naar Bhutan is peperduur. Reken op een toeristische taks tussen de 160 en 250 euro PER DAG! Daarvoor krijg je wel een verblijf, eten en een gids.

Belize

Belize is het minst bezochte land van Centraal-Amerika. Nochtans is het er vergeven van de Maya-tempels, is er het tropische regenwoud en een koraalrif. Ga diepzeeduiken, raas aan een kabel door de jungle of doe aan canyoning van een rivier. Je bent toch alleen!

Bron: HLN

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Redopapers geeft misprints een uniek tweede leven

Ik moet iets bekennen: ik ben zot van papieren boekjes. Van notitieboekjes, pennen en ...

Elke amateurvoetballer kan zijn gegevens meten als een pro met DashTag

Het hoeven natuurlijk niet altijd babes, blitse wagens en restaurants te zijn op Whatmatters. ...

De doorzichtige koffie van Clear Coffee

Nu drinken we koffie als pompwater op de Whatmatters redactie, maar koffie die er ...

Hosting door Fraai