Handmade in Belgium: Achielle l Gentleman’s Fair

Vandaag kruipen we weer de fiets op. We laten de stalen ros van ’t Stad voor één keer links liggen en springen op een gloednieuwe Achielle. Een strak design, Belgisch en ronduit mooi. Wees gerust we hebben 7 sloten mee om dit schatje te beveiligen!

Vakmanschap en passie uit België

Achielle gaat al mee sinds 1946 dus ondertussen weten ze er wel hoe ze een kwalitatief fietsje in elkaar moeten knutselen. De inspiratie komt dan ook uit lang vervlogen tijden, maar dan wel met alle moderne technologie. Alle stalen frames worden nog in het eigen fabriek gemaakt, uitzonderlijk als je rekening houdt met de personeelskosten in België.

Het frame wordt dus volledig in België vervaardigd, terwijl de kwalitatieve onderdelen in Europa aangekocht worden. Een garantie op kwaliteit. De fiets is dus made, built en assembled in Europe. Meer dan een marketingverhaaltje dus. Achielle draagt dan ook met trots het ‘Handmade in Belgium’ label, maar kaapte ook al verschillende prijzen weg voor ondernemerschap. Een bedrijf om trots op te zijn dus.

Bij Achielle is het trouwens vruchteloos zoeken naar standaardproducten, de fiets wordt immers op jouw maat gemaakt. Je kiest je model en van daaruit begint het ontwerpen. De versnellingen, de kleur en de accessoires: het ligt in jouw handen. Begin maar al na te denken!

Onze persoonlijke favoriet? De OMER LTD. Deze limited edition straalt met zijn houten velgen echt vakmanschap uit. Een stel stijlvolle wielen om door de stad te cruisen. Afgewerkt met ontzettend veel oog voor detail en de beste onderdelen. Of we er nog eentje kunnen bemachtigen? Geen idee, er zijn maar 50 stuks van geproduceerd en die zijn al allemaal naar de dealers. Goed zoeken is dus de boodschap!

Te bekijken op de Gentleman’s Fair

Wil je alvast een voorsmaakje en enkele modellen ontdekken? Breng dan zeker de Gentleman’s Fair een bezoekje. Van 10 tot 12 november staan de modellen te blinken in Waregem Expo.

Facebook – Instagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Dagboek in Ibiza: Bootje varen, Pootje baden

Dag Señorita Chica, Wat ging die wekker toch verschrikkelijk vroeg af op een vakantiedag ...

6 redenen om alleen te reizen

Single? Sterkte! En toch zijn er ook voordelen aan verbonden, zo kan je bijvoorbeeld ...

Hosting door Fraai