Vijf foodtrends uit New York die ongetwijfeld overwaaien!

Nu kunnen we in ons klein landje wel denken dat we hip en trendy zijn, maar de echte trends die komen natuurlijk uit het buitenland. Als we qua food een gidsstad hebben dan is het ongetwijfeld New York. Al iets daar doorbreekt kun je er vergif op innemen dat het ook hier enkele maanden later inslaat als een bom, figuurlijk natuurlijk.

De rekels van Weekend Knack diepten alvast 5 nieuwe trends op. Zij kunnen het zich dan ook permitteren wekelijks naar New York te posten. Wij spelen dus even leentje buur, maar geven er natuurlijk onze eigen twist aan. Zo zijn jullie weer helemaal mee, want wie leest er nu de Knack?

5 UPCOMING FOODTRENDS

Azië boven

Komen ze niet uit Noord-Korea, dan is het wel van ergens anders. Aziatische gerechten slaan in elk geval in als een atoombom. De kwaliteit werd de voorbije jaren een stuk beter, de klassieke Chinees heeft afgedaan en de lokale keuken van één streek wordt vaak centraal gesteld.

Onze favoriet: Lam & Yin

Food courts

Eerlijk, we hadden er nog nooit van gehoord. Het gaat blijkbaar om overdekte markthallen. Dat zegt ons al veel meer natuurlijk. Deze beginnen nu echt door te breken. Het is hip, je stelt zelf je maaltijd samen en er is heel wat variatie.

Onze favoriet: Markthal Rotterdam

Frankenfood

Genetisch gemanipuleerd voedsel is hot in de Big Apple. Dumplings-pizza, spaghettidonut, burrito pho, het zijn maar enkele voorbeelden. Wij kennen hier geen enkel adresje, maar dat zal ongetwijfeld aan ons liggen. Waar wachten de early adopters op?

Plantaardig voedsel

Het lijkt op veganistisch, maar dat is het niet. Plant based eaters voeden zich met pure voedingsstoffen recht uit de natuur. Mensen worden zich meer en meer bewust van wat ze eten en slimme horecaondernemers spelen hierop in.

Onze favoriet: Greenway 

Traditie

Niets mis met de traditionele keuken. Fuck alle nieuwe trends, oerklassiek en lekker blijft het goed doen. De zaken draaien beter dan ooit!

Onze favoriet : De bomma

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Een nieuwe wind op het Mechelseplein: Caffè Barbossa

Waar we naartoe trekken als we eens artistiek uit de hoek willen komen? Naar ...

Liever vandaag, dan morgen

Bij Whatmatters zijn we thuis in de horeca. Als volleerde kroegtijgers beschikken we sinds ...

Helemaal door het dak in Floor 17

Dat we geregeld wel eens een kijkje gaan nemen bij onze noorderburen weten trouwe ...