3 stranden waar je het meeste waar voor je geld krijgt!

Nog enkele mooie dagen resten ons en dan is het weer tijd om de truien en hoodies uit de kast te halen. Het klimaat mag dan wel in een sneltempo aan het opwarmen zijn, daar merken we in ons landje dan toch bitter weinig van. Eén oplossing: het opzoeken van de zon. Dan rest er nog één klein probleempje: de zomer heeft een stevige hap uit ons budget genomen. Nieuwe sneakers links, tal van festival rechts, de roebels zijn op. Gelukkig helpt TravelBird ons een handje. Deze Nederlandse rekels hebben immers recent een onderzoek uitgevoerd naar de stranden waar je het meeste waar voor je geld krijgt.

De 3 goedkoopste stranden

Wij lichten er even de 3 stranden uit die het meeste waar voor je geld bieden en ook de 2 duurste. Wat er in overweging werd genomen? Zonnebrandcrème, bier, water, lunch en een ijsje. Eerlijk, wat heb je meer nodig op vakantie?!

Cua Dai Beach
Vietnam

Als we de Lonely Planet –  en wie doet dat niet – mogen geloven vind je hier een mix van nieuwe hotels en authentieke gebouwtjes. Blijkbaar zijn er ondanks de bouwwoede in de streek best nog wel wat ongerepte strandjes met palmbomen te vinden. Het goede nieuws? Het kost er geen hol! Vluchtje boeken en vervolgens amper geld uitgeven. Slechts 7 euro voor een lunch, nog geen 2 euro voor een biertje, wij laten er alvast 20 aanrukken.

Marsa Nayzak (Marsa Alam)
Egypte

Als je in het lijstje van de 7 meeste adembenemende stranden van Egypte voorkomt en ook nog eens spotgoedkoop bent, dan heb je als strand natuurlijk best wel wat troeven in handen. Je geniet van het uitzicht van de Rode Zee, drinkt een biertje van € 1,85 en luncht voor € 6,5. Volgens de legende werd dit strand trouwens gevormd door het inslaan van een meteoriet. Het is maar dat je het weet!

Nin (Zadar) Kroatië

Dit stadje telt exact 4.603 inwoners, we hebben ze geteld! 3 kilometer strand die je je in de Caraïben doen wanen, maar dan aan een kwart van de prijs. De horde families die hier verblijven moet je er wel bijnemen, want je kan er met de pedalo het water op, surfen en alles anders wat je ook in Blankenberge kunt. Wat ze in Blankenberge niet hebben? De helende modder van Peloid. Je insmeren met deze zwarte smurrie is de boodschap. Het ziet er niet uit, je pakt geen kleur, maar het zou wel helend werken. Voor de eeuwige jeugd moet je wat over hebben.

Een heel stuk duurder…

Bystranda l Kristianstrand
Noorwegen

Noorwegen en strand in één zin? Yep, dat lees je goed en het is er ook nog eens reteduur! Voel je de ontembare drang om naar Noorwegen te trekken voor een strandvakantie, neem dan voldoende geld mee, want alle stranden zijn er superduur. Voor een dagje strandplezier tel je toch al snel 60 euro per persoon neer…

Anse Georgette
Seychellen

Mag het wat meer kosten, maar wil je waar voor je geld? Anse Georgette, niet twijfelen. Amper toeristen, palmbomen, goudkleurig zand: dit is een verborgen pareltje en pareltjes kosten wel wat. Zwemmen is er vrij onveilig, maar het uitzicht zonder meer idyllisch. Dit mag dan wel het duurste strand van de Seychellen zijn, het is misschien ook wel het mooiste. Reken wel op een stevig tripje richting strand want het ligt nogal afgelegen.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Walhalla voor de smaakpapillen

Smulpapen, dat zijn we bij Whatmatters. Eten en drinken, we kunnen er niet genoeg ...

3 wellness retreats waarvan je herboren terugkomt

Iedereen moet er wel eens tussenuit om aan de mallemolen te ontsnappen. Uiteraard zijn ...

Hosting door Fraai