Influencer Lissa Rombaut leeft van de social media!

Waarom de ene vrouwelijke influencer ons opvalt en de andere niet? Geen idee, we kunnen er niet echt de vinger op leggen. Soms zijn het de foto’s, soms de stijl en vaak nog helemaal wat anders. Bij Lissa Rombaut zijn de redenen wel glashelder. We kennen haar al een tijdje, ze springt er uit met haar voorliefde voor zwarte kleding en ze heeft nog wat te vertellen ook. We sprongen op de stadsfiets, reden naar het Antwerpse Zuid en lieten onze een Matcha Latte serveren. Influencers interviewen doe je in stijl, de Instaproof foto’s krijg je er gratis en voor niets bij…

Lisa, vertel onze lezers even wie je bent?

Een social media-addict, die iets te veel tijd spendeert op sociale media. Dromer, maar toch ambitieus met een enorme interesse voor alles wat zich digitaal afspeelt. Daarnaast reis ik enorm graag, met als favoriete bestemmingen Parijs, Amsterdam, Barcelona en Ibiza. Ik kan enorm genieten van nieuwe adresjes ontdekken in mijn favoriete steden. Verder vullen mijn weekends zich met ontbijtjes, lunch, vrienden en wijntjes.. zoals iedereen kan zien op mijn Insta stories😊

Ok, heb je naast al die activiteiten ook nog tijd voor een job?

Ik ben ook in mijn dagelijks professioneel leven bezig met social media, dankzij mijn job als Digital Brand manager. Hierbij runnen we met ons team de e-commerce en social media van bepaalde fashion brands. Hiervoor deed ik hetzelfde voor een aantal cosmeticamerken. Ik moet dus ook voor mijn job op de hoogte zijn van wat er zich allemaal afspeelt bij andere influencers en merken. Het helpt zeker om aan beide kanten te staan, de kant van de klanten/merken en de kant als influencer.

Van je hobby je beroep kunnen maken dus. Eigenlijk een beetje zoals Jens, hoewel is de Christelijke Mutualiteit jouw hobby? Soit, hoelang je al actief als Instagrammer Lissa?

Ik ben al zeker 4 jaar bezig met Instagram als hobby, maar pas de laatste 2 jaar intensiever en zijn de volgers en samenwerkingen ook gegroeid. In het begin postte ik met evenveel overtuiging voor 250 volgers, pas sinds twee jaar geleden is dit aantal beginnen stijgen en ben ik ook nog net iets meer aandacht beginnen besteden aan mijn posts en de bewerking ervan.

Wie je al langer volgt is het wel duidelijk, maar hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Heel veel zwart of wit, een beetje rock, dankzij de studs en biker boots. Ik wijk zelden af van dit kleurenpalet, ook omdat ik in het echt meestal deze kleuren draag. Ik draag zelden opvallende kleuren, zelfs in de zomer. Soms dan wel weer super vrouwelijk met kleedjes en roze bloemenprints, maar dan ook weer steeds met een lederen jas of zwarte botjes. Het hoeft niet te braaf te zijn.

Correct, brave kwezeltjes zijn er al genoeg, aan zwarte zielen, daar hebben we nood aan! Nog andere kenmerken waardoor je je onderscheidt van andere influencers?

Ik denk dat er een beetje een ‘kantje’ is aan mijn Instagram. Het is soms heel girly en vrouwelijk, met roze bloemenprints en mijn favoriete beautyproducten, en dan tegelijkertijd toch ook een beetje rock en anders, door het zwart/wit-gebruik en specifieke outfits. Ik probeer mijn profiel ook juist boeiend te houden, door op die afwisseling in te spelen. Instagram was meteen mijn favoriete social medium omwille van de fotografie,  de beelden staan hier centraal. Dus ik mag creatief zijn met de foto’s te maken (styling, flatlays, achtergrond, etc.), maar ook met de bewerking achteraf en de manier waarop je dan als laatste je profiel vormgeeft. Ik probeer qua copy de posts ook af te wisselen met quotes die ik inspirerend of passend vind en met gewone beschrijvende captures.

Shiiiiiit, dit klinkt inderdaad als een fulltime job! Jens, niet moeilijk dat wij geen potten breken jongen. We moeten er uren aan spenderen! Lissa, maak je ook bijzondere dingen mee als influencer?

Het leukste voor mij persoonlijk vind ik nog steeds gewoon het feit dat ik foto’s kan/mag maken, ze bewerken, elke avond een post kan plaatsen en dat mensen dit ‘liken’. Op zich blijft het bizar dat bvb. 1000 mensen een foto van jou ‘liken’. Je wordt ook echt in de watten gelegd door sommige brands, via evenementen waar je op uitgenodigd wordt of pakketjes die je krijgt. Dat blijft uiteraard ook enorm leuk. Een vreemd voorstel heb ik tot op heden nog niet gehad, gelukkig 😊. ( Behalve dit interview voor Whatmatters dan.. 😉 )

Pabo, Lissa zit op jullie te wachten! Kan je van je Instagram leven?

Ik zou er momenteel niet van kunnen leven en dat is voor mij ook niet de bedoeling. Ik heb bepaalde professionele ambities, los van Instagram of Facebook, die ik graag zou waarmaken. Dus ik blijf dit zien als een hobby, omdat ik het leuk vind en voor zolang het duurt. Ik ben mij ook bewust van de relativiteit van social media in het algemeen, momenteel is het Instagram en Youtube, maar de digitale wereld gaat hard en het zal snel iets anders zijn. Instagram likes zijn niet alles… maar ze zijn leuk, voor nu 😊.

Bon, laten we je nog een zetje geven, wat zijn je favoriete merken?

Qua fashion merken kijk ik zeker naar de ‘grotere’ merken qua trends, Balenciaga, Gucci, Yves Saint Laurent, Dior…zeker qua it-bags gaat het hard op Instagram 😊. De trends probeer ik daar te spotten, maar vooral mijn eigen te maken door in de meer betaalbare winkels te gaan shoppen. Qua beauty products blijf ik enorm trouw aan Estée Lauder, Clinique, Jo Malone, Aveda, Tom Ford, .. sommigen hebben ook enorm goede mannenproducten trouwens. Tip voor alle mannen :p.

DAT kunnen wij NIET betalen! Dure smaak overigens. Hoeveel tijd spendeer je eigenlijk aan heel dat influencer zijn?

TE veel.. for sure. Ik zit er dagelijks overdag ook op voor het werk, maar spendeer vooral ’s avonds toch een 2-tal uur op Instagram zelf (bewerken en foto’s nemen niet inbegrepen). Als je inspo opzoeken, foto’s nemen, foto’s bewerken, quotes zoeken, reacties en mails beantwoorden, etc. er allemaal zou bijrekenen, denk ik dat je toch op een dag per week zou komen. Ik probeer veel ’s avonds en zondag te doen. Je moet het graag doen en echt wel zien als een hobby, anders denk ik niet dat je dat je het volhoudt. Ik krijg elke melding van Instagram, dus de aantal keren dat ik Instagram opendoe, is bijna gelijk aan het aantal keren dat ik mijn gsm deblokkeer denk ik.

Freaky, één gouden regel Lissa: Tijdens het vogelen geen gsm-gebruik! Ben je vaak alleen op pad of kan je op een ‘team’ rekenen om je kanalen te onderhouden?

Ik ben met mijn ex-vriend begonnen om samen foto’s van elkaar te nemen, maar toen deze relatie eindigde moest ik op zoek naar nieuwe ‘fotografen’😊. Momenteel zijn het vooral vriendinnen die mijn foto’s nemen, maar dan meer gewoon tussendoor. Ik neem al mijn foto’s ook nog steeds met mijn Iphone, dus ik ben mijn eigen hair- , make-up  en styling ‘team’ 😊.

Iets zegt ons dat die ex-vriend ons ook bekend is. Soit, wie zijn je voorbeelden?

Er zijn enorm veel goede Instagrammers die topfoto’s en inspirationele content maken, mijn favorieten zijn en top 3 is: Negin Mirsalehi, Claartjerose, Josefinehj .. maar er zijn er nog zoveel andere.

Ah diee, euuhhhhh… Misschien kennen we je favoriete hotspots wel?

The Breakfast Club en Morgan&Mees in Amsterdam, Barchel en Bijou cocktail bar in Antwerpen, LaFabrique en Vill en Cocodonuts in Brussel, Bestial in Barelona en Café Kitsuné, Cafe Marly in Parijs.

Kijk, daar kunnen we wel wat mee. Laten we dan nu maar eerst nog een Flat White bestellen, kwestie van de social media kanalen te kunnen updaten! Lissa, bedankt voor je tijd en we blijven je volgen! Zelf alles weten over Lissa? Check dan de onderstaande kanalen!

lissarombaut (Instagram)  https://www.instagram.com/lissarombaut/

LissaRombaut (Facebook) https://www.facebook.com/Lissa-Rombaut

Lissa Rombaut (Youtube) https://www.youtube.com/channel/UCyUKL08YFa4RpN_be6g57XA

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Uniek in alle vormen van het woord…Coeshi Vanderpuye

Amsterdam, dat was lang geleden! Toen we vroegen aan de knappe Coeshi waar we ...

Knappe Jana Van Steenbrugghe geeft ons Healthy Lifestyle advies!

Ok, we kunnen er niet om heen. Het wordt zomer en niettegenstaande we al ...

Van de grond met creatieve duizendpoot Françoise Verboven

Eerst en vooral…neem onze titel letterlijk! Beleefde en trouwe jongens wij bij Whatmatters zijn, ...

Hosting door Fraai