Wat te doen als je vriendin vreemdgaat* (de kop inslaan is niet het juiste antwoord!)

Af en toe steken we best wel wat op van onze collega’s. Zo stond er deze week best een interessant artikel over vreemdgaan op Manners. Omdat de hersens inslaan niet echt een vredelievende oplossing is, vertellen ze ons hoe je er wel mee kan omgaan.

Als eerste handvat reiken ze praten aan. De oplossing voor het probleem ga je echt niet een handboek vinden en ook externen kunnen je weinig advies geven, je zal er toch echt wel samen moeten uitkomen, of niet natuurlijk… Graven naar de oorzaken is de boodschap en daar ga je maar beter even voor zitten, dat wordt wel geapprecieerd naar het schijnt.

Loop niet te beschuldigen

Vreemdgaan gebeurt met een reden, knoop dat in je oren. Hoewel het niet echt fair is om iemand te kwetsen, lost begrip meer op dan de schuld geven. De reden van het vreemdgaan is veel belangrijker dan haar enkel en alleen de schuld te geven. An sich zet je dan zelf geen stap vooruit en zelfs al loopt het spaak, dan heb je niet niets geleerd.

Neem geen wraak

Met het schuim op de lippen wraak nemen, is waarschijnlijk het eerste waaraan je denkt. Je wil je partner ook kwetsen en hetzelfde aandoen, maar wat lost dat op? Ok, je hebt misschien een potje waanzinnige seks, maar op lange termijn… soit, je snapt het wel. Je kunt haar natuurlijk een stuk meer gaan controleren, dingen verbieden en als een paranoïde gek de rest van je leven doorbrengen, maar word je daar gelukkig van? De balans en het vertrouwen moet blijven, anders kan je er maar beter gelijk mee stoppen.

Facebook is niet de beste optie

Haar even publiekelijk aan de schandpaal nagelen op de social media is niet verstandig. We zien het elke dag gebeuren – vooral vrouwen hebben er blijkbaar nood aan – maar het komt ongetwijfeld als een boemerang in je smoelwerk terug. De buitenwereld heeft geen zaken met jullie problemen. Die massa aan meningen zorgen enkel maar voor meer onrust, verwarring en spanning.

Diep het probleem op

Tenzij ze geestelijk gestoord is, wijst vreemdgaan op een probleem binnen de relatie. Zonder dat probleem boven te krijgen is al de rest redelijk zinloos. De top 3 van problemen? Seksuele affectie, gebrek aan aandacht en begrip of een gebrek aan erkenning.

Doe er jullie dingen mee, maar vooral voorkom dat je bedrogen wordt!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

10 dingen die mannen doen, maar vrouwen absoluut niet weten!

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur en dan wordt het tijd om ...

Vergeet de sixpack! Dit is wat zij echt vindt van jouw bierbuik!

Bon, onze redactie is gezegend met kathedralen van lichamen waar geen grammetje vet blijkt ...

Waarom het beter is geen piepjong kuiken in jouw nest te hebben?

Jay-Z, Jason Statham, J-Lo, Mick Jagger, wijlen Hugh Hefner en ondergetekende hoofdredacteur Whatmatters hebben ...

Hosting door Fraai