Op fitheid staat geen leeftijd! Fitgirl Celine toont aan dat het kan!

Onze redactie, die ondertussen wel wat aan het uitbreiden is, telt op een jong veulen na, stevige dertigers. Mannen die wel houden van het goede leven en dus geregeld iets eten en drinken en waar buiten wat tegen een balletje trappen op een lager niveau dan in onze topperiode, er weinig tijd rest voor veel sportieve activiteiten. Om maar te zeggen…niet dat wij ondertussen een bierbuik meezeulen maar we hebben er wel al fitter voorgestaan. Allemaal excuses blijkt nu. Celine, een vrouw die de 40 al gepasseerd is, drukt (of pompt?) ons (eigenhandig) met de neus op de grond, euh feiten en laat zien dat er op fitheid geen leeftijd staat. Het hoeven bij Whatmatters niet altijd erg jonge frisse popjes te zijn. Een portret…


Hallo Celine, stel je eens kort even voor?

Ik ben Celine, 44 jaar, mama van twee tieners en een kleutertje van vier. In het dagelijks leven ben ik assistent manager. Ik meet 1m67, weeg 61kg en ik sta altijd poederdroog.

Oei…wij hebben het graag iets vochtiger maar soit…dat heeft een andere reden zeker?
Ik sta zes van de zeven dagen in de week in de gym waar ik voornamelijk hard aan het werk ben. Ik werk vooral aan mijn benen, mijn booty zelfs extra hard. ‘I like that sexy ass!’ Ik doe daar om de dag iets extra’s voor om deze te laten groeien.

Poederdroog laten groeien dus! Vertel eens, waarom ben je daarmee begonnen?
Om te laten zien dat vrouwen van boven de 40 nog altijd sexy en afgetraind kunnen zijn!

Wij durven alvast geen potje armworstelen aangaan! Hoe is je workout-schema?
Ik train meestal alleen. Hier voel ik mij het beste bij. Ik volg mijn trainingsschema op van mijn coach die ook om de 6 weken verandert.

De coach of het schema? 🙂 Uiteraard kan dit alleen met de juiste voeding. Hoe verhoudt zich dat?
Ik volg een clean eetschema. Dat wil zeggen dat ik vooral rijst, havermout, fruit, groenten en magere stukken vlees eet. Momenteel heb ik ook geen cheat-maaltijden in de week.

Iets wat wij misschien wel te veel hebben! Het vergt vooral veel doorzettingsvermogen denken we. Zijn er zo nog persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik ben een flapuit met het hart op de tong. Klikt hett niet, dan botst het wel. Ik ben iemand met een goeie intuïtie en negativisme of laag bij-de-grondse commentaren pik ik niet.

En wij zouden niet graag in de clinch gaan met u! Zit dit ook vervat in jouw levensmotto
‘Better to get hurt by the truth then to get comforted with a lie.’

Quotes en social media zijn dikwijls verbonden. Waarom moeten we je hierop volgen?
Fit over 40. Het lijkt zo’n onhaalbaar doel voor de meesten. Ze geven vaak op omdat ze denken dat het niet meer kan of zoeken excuses. “Ik ben mama en ik heb geen tijd” hoor je dan meestal. Of “ik ben al de veertig gepasseerd, dat lukt mij echt niet meer”. Ik wil laten zien dat het wel kan! Waar een wil is, is een weg!

Wat is de meest opvallende reactie die je ooit heb gekregen?
Dat ik “te mannelijk” gespierd ben!

Over mannen gesproken…heb je een vriend?
Ja, ik en mijn vriend zijn al 6 jaar gelukkig samen.

En wat moet een man doen om jou te verleiden en zo zijn poederbrandblusser uit te rollen?
Vooral niet slijmen, praatjes maken en een paar ballen aan je lijf hebben.

De meeste mannen hebben er twee aan hun lijf hangen dus dat komt wel goed dan! Nog een essentiële tip?
Wees sportief en work that body!

Geen figuren als Al Bundy en Dave Wauwermans dus! Is er nog tijd om eens te gaan stappen? En waar doe je dit dan zoal?
In deze levensstijl past uitgaan niet echt. Trainen, werken, huishouding, kids, ventje… het is soms veel. Als we er dan toch eens tussen uit kunnen glippen gaan ik en m’n ventje graag samen Mexicaans of Braziliaans eten.

Heb je nog een favoriete zonde?
Oh god… pizza!! Ook al voel ik me daarna zo schuldig!!

Voor we je opnieuw laten trainen…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Nog harder werken aan mijn shape en volgend jaar knallen op het podium.

Dan hebben we tussen elke reeks krachtoefeningen nog een vluggertje…

Quinoa-slaatje of Burger King
Vanboven/Vanonder/Langs achter? Van alles wat!
Een man mag/moet gespierd zijn
Het mooiste aan mezelf vind ik…mijn ogen en m’n mond
Ik word helemaal wild als ik… een biker met een Harley Davidson zie rijden

Voilà, de halters worden terug opgenomen en wij laten deze poederdroge fitgirl verder trainen met haar trainer Roy de Wiest. Celine, alvast heel veel succes, wij blijven het alvast volgen op Facebook en Instagram!

Credits: Celine & Bruno Dyserinck

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Girl Next Door: Efka Goovaerts

Whatmatters trekt vandaag naar een stad in het zuiden van de provincie Antwerpen, Mechelen. ...

Titel van uitdagendste Selfiequeen ter wereld gaat naar Amanda Lynn

Je moet het maar kunnen…binnen de kortste keren een roedel van maar liefst 1,7 ...

Hosting door Fraai