Bloedmooie superheldin Lara Croft is terug…en hoe!

Wij zijn opgegroeid met Lara Croft. Was het het de videogame of de heerlijk mooie vormen van het hoofdpersonage? Waarschijnlijk het laatste zorgde ervoor dat wij uren met de console in de hand elke level niet 2 maar wel 10 keer opnieuw speelden. Als dan later ook nog eens het figuur Lara Croft een vleesgeworden alter ego kreeg onder de naam Angelina Jolie, dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat wij op een bepaald moment stikjaloers werden op een kerel als Brad Pitt die ermee de lakens mocht delen.

Maar zoals dat gaat in de showbizz…op alles staat een houdbaarheidsdatum. Dus ook op Angelina Jolie als Lara Croft. Het mocht wat frisser, wat jonger en, hoe moeilijk ook, nog knapper. Met de komst van Alicia Vikander is dat dan ook simpelweg meer dan dik geslaagd. De nieuwe Tomb Raider doet met deze verjongingskuur dan ook hetzelfde als de gameserie een aantal jaar geleden al deed. Zo’n kleine 5 jaar geleden verscheen de vernieuwde Tomb Raider voor de Xbox 360, PlayStation 3,… en in deze game werd ook afscheid genomen van de ervaren ‘grafroofster’ en stond in de plaats een nog erg fris en fruitige Lara ineens centraal. De kassa rinkelde…uitermate goede verkoopcijfers en lovende recensies konden worden voorgelegd.

#AliciaVikander

A post shared by Alicia Vikander (@aliciavikanderdaily) on

Een frisse Lara

Bij WB Pictures zijn ze ook niet achterlijk en geloven ze dat deze tactiek ook voordeel kan opleveren voor een nieuwe filmreeks. Zo draait het verhaal in Tomb Raider om de 21-jarige Lara, die besluit om verder te gaan waar haar overleden vader gebleven was. Zo belandt ze op een tropisch eiland om te achterhalen wat er precies met haar oude heer gebeurd is.

21 jaar en Angelina is geen match en dus mocht Alicia Vikander overnemen. Een knappe Zweedse actrice die we eerder al voorbij zagen komen in de Jason Bourne-film uit 2016, de sciencefiction thriller Ex Machina en de spionagefilm The Man From U.N.C.L.E. En…ze ziet er niet alleen fruitig uit, ze kan ook acteren. Voor haar rol in ‘The Danish Girl’ won ze in 2016 zelfs een Oscar. Benieuwd hoe haar acteer-skills als Lara Croft zijn? Kijk dan alvast mee naar de nieuwe trailer.

 

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Viki Odintcova, dronk veel Russisch kraantjeswater!

Is het omdat Rusland zo een belachelijk groot land is dat er zoveel mooi, ...

Girl Next Door: Jannis Van Lil

Het was alweer een tijdje geleden dat we met onze redactie nog eens op ...

VRAAG HET NIKITA: Sexting…Go or NoGo?

Of wij ooit al hebben gezondigd en de nodige pikante berichtjes hebben verstuurd naar ...