5 wondere weetjes over tepels

Tepels iedereen – nu ja, bijna iedereen – heeft ze. Groot, klein, met een waanzinnig tepelhof of niet, het kan allemaal wel zijn, maar wat weet je er werkelijk van. Gelukkig is er dan altijd nog Men’s Health om ons te verlichten. Daar pikten we alvast deze 5 weetjes op over tepels. In plaats van er aan te likken maken we ons nuttiger en spelen we ze je door. Prioriteiten weet je wel.

Tepels kunnen verschillende kleuren hebben

Babyroze, bruin of zwart, tepels zijn er in alle kleuren en dan laten we de albino tepeltjes nog buiten beschouwing. Het pigment heeft te maken met de etnische achtergrond van de dame. Noteer trouwens ook dat de grootte van de tepels in de loop der jaren kan veranderen. Hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap liggen hier aan de basis.

Tepels zorgen voor plezier

Uren kan je er mee spelen. Het is ook een hoogst erogene zone bij de vrouw, dat bewijzen MRI-scans. Tepelstimulatie kan zelfs voor een orgasme zorgen. Waar wacht je op?

De builtjes op de tepels zijn normaal

Nee, ze heeft geen ziekte. Het zijn kliertjes die de tepel en het tepelhof beschermen en vochtig houden

Tepels houden niet van sport

Tamme lamstralen zijn het. Tepels worden droog van sporten en dat wil nogal eens gaan schuren.

Er kan melk uitlekken

Vrouwen die borstvoeding kunnen zomaar melk gaan lekken. Sleep bij een pas bevallen vrouw dus altijd een extra doekje mee. Wanneer een willekeurige baby gaat huilen kan deze reactie voorkomen. Blijf weg uit de crèche of de kinderspeeltuin.

 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

De eerste zonnestraal door ons VELUX raam!

Mannen, wees op jullie hoede! De lente is in het land, de eerste zonnestralen ...

4 voordelen aan gedumpt worden!

Yep, het is zover: je bent bij het oud huisvuil gezet. Gedumpt worden hoort ...

Kaerel Skincare: no crap, gewoon smeren

Ons teerbeminde velletje is ons veel waard. Nooit geen last gehad van acné, hoogstens ...

Hosting door Fraai