Vergeet de bierfiets, ga voor de whiskyfiets!

Yep, we zijn er weer met een fiets. Kan je er niet mee leven? Je hoeft dit niet te lezen natuurlijk. Maar de Renovo Glenmorangie is te mooi om te laten passeren en dan is het design nog geeneens het belangrijkste

Rijden op afgedankte whiskyvaten

Deze fiets is namelijk van hout, maar niet zomaar hout. Nee, ze hebben er de bomen van de Antwerpse Charlottalei niet voor gebruikt, maar wel het hout van de whiskyvaten van Glenmorangie. Veel dichter bij een échte bierfiets of in dit geval whiskyfiets, ga je niet komen.

De vaten die gebruikt worden komen over van Schotland en er heeft ook effectief whisky in gerijpt. Er zijn ongeveer 15 staven hout nodig om het frame te fabriceren. Verder is deze fiets afgemonteerd met schijfremmen, een vork van carbon en bandjes van 40 mm. Geloof ons als we zeggen dat je met dit fietsje serieuze tijden kan neerzetten. Trainen voor het WK tijdrijden van volgend jaar?

Voor de kenners, standaard is dit fietsje voorzien van de Shimano Ultegra groep, maar upgraden naar de Dura Ace en carbon wielen is zonder probleem mogelijk, het maakt het geheel alleen een stuk duurder.

Heb je altijd al eens op een eikenhouten whiskyvat willen zitten, haal je roebels dan maar boven. Er zijn slechts 50 fietsjes verkrijgbaar en de prijs start op $ 6.950. Pittig, net als de whisky. Je krijgt er wel een mini-pompje bij. Hosanna!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Vissen met maten doe je zo!

Wie gaat er niet graag een dagje vissen met maten? Neen, we hebben het ...

Een brommer, fiets of moto? Noem het gewoon de Munro 2.0

Chinezen zijn met veel en ze kunnen veel, naast koken ook elektrische motors bouwen ...

Jubileum editie (25e seizoen) Top Gear wordt om van te smullen!

Ok, voor de echte fans is Top Gear gestorven met het verdwijnen van Jeremy, ...

Hosting door Fraai