Van bakkersvrouw tot fashion designer? Suna gaat het waarmaken!

Suna, wij hadden het nog niet eerder gehoord… Eerlijk, we hebben geen idee meer hoe we op Suna zijn gebotst, maar wat we wel weten is dat we haar recent spraken. Gelukkig onthouden we sommige dingen wel. Momenteel mag ze dan wel in de bakker staan, de Miss België kandidate droomt van veel meer. Een eigen online webshop, een eigen kledinglijn en nog veel meer. Soit, ze vertelt het jullie zelf wel in het onderstaande interview. Wij zeggen altijd, lees het en kijk eens wat verder dan de plaatjes.

Bijzondere naam Suna, maar stel je eens even voor aan onze lezers…

Ik ben Suna, 23 jaar oud en ik woon in Astene samen met mijn vriend. Ik werk in een bakkerij als verkoopster. Ik heb echt al van alles gedaan. Van de horeca tot  in de fabriek. Geen droomjobs, maar ik heb geen makkelijke jeugd gehad dus werken was een must!

Hier zit een verhaal in, we voelen het! Een bakkersvrouw begot, voor ons ene met pudding! Soit ga voort, hoe kom je in een Miss-verkiezing terecht?

Ik ben altijd wel al bezig geweest met fashion enz… Foto’s trekken vind ik fantastisch en ik heb ook op de kunstschool gezeten, waar ik ook fotografie kreeg. Dat blijft echt super leuk om te doen! Ik deel het dan ook graag met mijn volgers. Ik denk dat ik nog maar een goed jaartje echt actief bezig ben op Instagram.

Probeer daar eens je beroep van te maken zouden we zeggen. Heb je nog tijd voor hobby’s?

Goh, ik ben vooral bezig met mijn eigen kledij maken. Dat doe ik het liefst! Ik zoek van alles op. Er is geen dag die voorbij gaat zonder alle fashion trends en blogs te doorlopen. Ik haal mijn ideeën vaak ook uit kunst of gebouwen. En uiteraard is shoppen ook een hobby van mij. Ik ga ook graag lopen, maar dat skip ik soms (haha).

Blijkt in die bakkersvrouw nog een modemaakster te schuilen ook! Ons verbaast niets nog. Maar fashion is dus helemaal je ding?

Fashion is iets wat me enorm boeit, het triggert mij echt! Het toont een deel van hoe je zelf bent. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn Instagram. Ik heb ook altijd model willen zijn. Ik ben zelf wel een beetje bescheiden, maar ik sta toch wel graag in de schijnwerpers. Het geeft je een enorme kick!

Bescheiden maar graag in de schijnwerpers… Speciaal! Bon, waarmee denk jij het verschil te maken in de race naar het kroontje?

Ik denk dat ik vooral mezelf blijf. Er zijn mensen die dat appreciëren en andere dan weer niet. Maar dan weet je tenminste wel dat ze je nemen voor wie je bent! Ik heb heel lang gezocht naar wie ‘Suna’ eigenlijk was. Tot op vandaag weet ik dat soms nog niet. Maar 1 ding kan ik je meegeven, verander jezelf nooit. Voor niemand!


Och Suna, wij zoeken al meer dan 30 jaar uit wie we zijn en we komen ook niet verder dan 2 doodnormale rekels. Soit, wat is het gekste dat jij ooit hebt gedaan?

Dat is zonder twijfel meedoen aan Miss België! Het heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. De adrenaline die je dan door je lijf krijgt als je op het podium staat (in de Carré), dat onbeschrijfelijk gewoon!

Bwah, geloof ons wij stonden wekelijks 3 keer op het podium in The Villa, zelfs dat went. Nog andere zaken die nog op je bucketlist staan?

Daar staan sowieso nog Thailand en Bali op.  Ik ben onlangs naar Thailand geweest en heb de smaak te pakken gekregen. Graag zou ik heel Azië doorreizen. Hun cultuur boeit me enorm. Ik zag onlangs de film ‘eat pray love’ (een echte aanrader!) en het laatste stuk speelt zich af in Bali. Dat heeft me nog meer de aanzet gegeven. Ik heb hem zeker al meer dan 10x gezien (haha)!

Dat kennen, wij hebben dat ook met Bambi! En altijd wenen! Soit, waarom moeten onze lezers je volgen op de social media?

Goh, moeten vind ik zo verplichtend. Ze mogen mij altijd volgen om inspiratie op te doen over fashion en alles er rond, over mijn dagdagelijkse bezigheden en in de toekomst ongetwijfeld nog veel reizen.


Je woont al samen, dus vertel eens, wat heeft jouw vriend dat een ander niet heeft?

Ik heb een vriend ja. Ik heb het liefst een man die heel veel levenslust heeft en nog dagelijks droomt. Want zonder dromen, is het leven saai toch? Een man die durft, een durver!

Wij dromen ook nog ’s nachts! En als je eens bij je vriend weggeraakt, naar waar trek je dan?

Ik ga eigenlijk niet veel uit dus echte favoriete adresjes heb ik niet. Ik zat vroeger wel vaak in de limonada in Gent waar je super lekkere cocktails kunt drinken of in Bar a Bar in Oudenaarde.

Die Bar a Bar horen we geregeld terugkomen, Jens, ga dat eens onderzoeken. Als laatste, wat wil je nog bereiken Suna?

Ik zou heel graag met een webshop beginnen met mijn eigen creaties, maar nog veel meer in. Om later dan mijn eigen winkel te openen. En ja niet te vergeten reizen!

We geven het alvast door aan onze vriendinnen, die kopen ons toch arm online. Meer weten over Suna, het Miss België verhaal van nabij meemaken of mode-inspiratie opdoen? Volg Suna op Facebook of Instagram, je vriendin zal het zich niet beklagen. Kan je eindelijk meepraten als de vriendinnen samenhokken.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Femke Herygers prikkelt Instagram!

Wie nog denkt aan veldrijden als de naam Herygers valt, moet dringend zijn ‘katsjoe ...

Antje Utgaard: hot op Instagram!

Moeten we jullie Antje Utgaard nog voorstellen? Dan heb je waarschijnlijk nog nooit eerder ...

Hosting door Fraai