Sold Out! F1 voor de openbare weg, de Mercedes-AMG Project One!

Het autosalon van Frankfurt pakte uit met een primeur van de constructeur uit die andere grote Duitse stad Stuttgart, die Mercedes-AMG Project One. Nog nooit eerder nam een autoconstructeur het bouwen van een F1-wagen voor de openbare weg zo letterlijk. Gevolg, een dreamcar met de aandrijflijn uit een echte Formule 1-auto. Onder de motorkap dus een 1.6 V6 met turbo wordt ondersteund door vier elektromotoren die alles samen ruim 1.000 paardjes de 4 rubberen sloffen de kasseien uit de grond laten sleuren. Wij kunnen alvast niet wachten op een positieve respons op onze vraag aan Mercedez-Benz om deze wagen eens te testen. We mogen eens dromen, nietwaar?

Naar verluidt  “krijgt” België twee Project One’s. Als je weet dat er slechts 275 stuks in totaal worden gebouwd, kunnen we alleen maar zeggen dat het een heel exclusief karretje zal zijn. En, nog voor ze effectief gebouwd zijn, zijn ze allemaal al de deur uit. Kostprijs? 2,27 miljoen Euro, inclusief airco, navigatie en andere technische snufjes. Iets comfortabeler dan een F1 dus! Groot (en duur) nadeel…een onderhoudsbeurt om de 1500 km. Een enkeltje St-Tropez eindigt dus in de garage.

Niet alleen twee Belgen zullen met deze hypercar mogen rondtuffen, ook ene Lewis Hamilton himself heeft er zich twee aangeschaft. Eentje voor zichzelf en eentje voor zijn pa, Anthony Hamilton. Vaderdag komt vroeg dit jaar. Maar ja, met een vermogen van 250 miljoen Euro, kan er wel 5 af zeker?

Credits: Mercedes-Benz

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Saroléa, wie heeft er een Tesla nodig?

Elektrische motorfietsen associëren we bij Whatmatters nu niet onmiddellijk met hip én cool. Nu ...

Dikker, sneller, luider…Range Rover Velar Lumma CLR GT

Nooit gedacht dat we bij het automerk extra superlatieven in de zin van dikker, ...

De nieuwe Audi Q8

Als je op zoek bent naar een SUV kan je natuurlijk een degelijke BMW ...

Hosting door Fraai