Redopapers geeft misprints een uniek tweede leven

Ik moet iets bekennen: ik ben zot van papieren boekjes. Van notitieboekjes, pennen en kladblokken kan je nooit genoeg hebben, althans dat is mijn mening. Er ligt dan ook altijd een stapel reserve boekjes klaar en ik ben er ontzettend zuinig op. Daarom beschouw ik het ook als mijn verdomde plicht REDOPAPERS eens in de spotlight te plaatsen, het hoeft niet altijd Moleskine te zijn toch?

Unieke papierwaren

Dit project van Linde Luyten en Tille Lingier is het walhalla voor de papier fetishist in mij. Ergens in Vlaanderen moeten toch verwante zielen zijn, nee? Deze 2 grafische ontwerpers brengen met hun passie voor typografie, design en vakmanschap, papierwaren met een plus op de markt. Perfect op mijn lijf geschreven of in dit geval ontworpen eigenlijk.

Afval en misprints uit de papierindustrie toveren zijn creatief om tot erg gewilde en unieke papierwaren. De circulaire economie wordt hier in de praktijk gebracht en alles wordt in huis geproduceerd. De creativiteit en passie van de dames maakt vervolgens het verschil, waardoor je steeds fraai vormgegeven pareltjes in je knuistjes hebt. Zonde om in of op te schrijven eigenlijk.

Circulaire economie en kansen

Bij Redopapers werken ze al met verschillende organisaties samen, zo geven ze bijvoorbeeld ook jongeren uit het Buitengewoon Secundair Onderwijs de kans om ervaring op te doen en mogen ze heel wat bedrijven en organisaties tot hun klanten rekenen.

Wil je zelf aan de slag met papier? Dan zijn er ook een aantal workshops te vinden op de site, waarbij je zelf de handen uit de mouwen kan steken.

Voor mij een kilo papier!

Neem vandaag nog een kijkje in de webshop, laat je verleiden door een agenda, een planner, de geinige notepads of ga resoluut voor een kilo papier. 6 maanden lang ontvang je dan in totaal voor een kilo aan papier, met een waaier aan bijzondere producten in. Als iemand niet waarmee ik zielsgelukkig te maken val, niet verder zoeken, doe me dit gerust cadeau!

FacebookInstagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

'Ghostbuster' voor één dag Mister C. kraakt verlaten ziekenhuis!

Mister C., de man die wij inschakelen als er opdrachten komen waarbij het angstzweet ...

5 must visit casino's in Europa

Bij Whatmatters gokken we niet veel, maar als we het doen, doen we het ...

Een luxueuze MINI op het water!

Uiteraard zijn er heel wat yachten waar je je roebeltjes aan kunt spenderen, maar ...