15 minuten puur genot met de ARIEL P40

Lust je wel een super sportwagen, maar ben je een beetje uitgekeken op de bekende merken? Dan moet je maar eens een blik worden op de ARIEL P40 en nee, we hebben het hier niet over waspoeder.

Elektrisch monster op wielen

Met maar liefst 1.200 pk, mag je hier gerust van een bom op wielen spreken. Het gaat hier om een elektrische supercar, aangedreven door een Honda-viercilinder. Het wordt alvast de snelste wagen uit de korte geschiedenis van dit vrij onbekende merk.
De auto is quasi volledig opgetrokken uit aluminium en zou leeg om en bij de 1.600 kg wegen. De koetswerkpanelen bestaan uit kunststof, versterkt met koolfstofvezel. Momenteel staat het definitieve design nog niet vast, dus wijzigingen zijn nog mogelijk.

15 minuten genot

Verwacht voorlopig geen grote autonomie van dit elektrisch monster op wielen. De Ariel P40 houdt het volgens goed ingelichte bronnen maximaal 15 minuten uit op het circuit. Waarna er 50 minuten dient opgeladen te worden om weer verder te kunnen. Ongeveer zolang als vogelen dus, maar dan net even anders. In sprint naar 100 per uur zou in 2,4 seconden lukken, terwijl de topsnelheid op 260 km/uur zou liggen.
Wij laten deze kelk gezien de beperkte batterij aan ons voorbijgaan, maar hou de ontwikkelingen rondom dit schatje zeker in de gaten!

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Deze rekel laat je Antwerpen ontdekken op zijn Honda Shadow

Een Insta naar ons hart! Ons hoef je Antwerpen natuurlijk niet te leren kennen. ...

Als een easy rider Antwerpen stad door!

Scooters en onderstaande redacteur, dat valt hoogstens een verstandshuwelijk te noemen. Met mijn allereerste ...

Tuner Techart komt met wel heel brute Porsche Cayenne

Als ik aan Cayenne denk, rollen de woorden pittig en gekruid over mijn lippen. ...