#7 Column Sexpert Mandy Ronda: “Ben ik seksverslaafd?”

Q: “Beste Mandy, ik zag dat u een ‘21-daagse orgasme challenge’ aanbied op uw website. Dat lijkt me heel moeilijk! Ik wil me wel inschrijven maar ik heb angst dat ik het niet ga volhouden. Ik kom meerdere keren per dag klaar – minimaal drie keer per dag en soms tot acht keer op een dag. Ik zou in de seks met dames ook geen plezier ervaren als die ‘druk’ niet van de ketel gaat. Ik zou teleurgesteld zijn als ik die extase niet bereik. Ben ik seksverslaafd?”

Beste lezer. Ik lees dat het waarschijnlijk eerder gaat om een orgasme-verslaving dan een seksverslaving. En daar ben je niet alleen in. Laten we eerst kijken of het een gewoonte of een verslaving is.

Wanneer je masturbeert uit gewoonte is het een soort dagelijks ritueel geworden, net als tandenpoetsen. Iets wat je ‘gewoon’ altijd even doet na het wakker worden, na je werk of voor het slapen gaan. Zonder bijster veel opwinding. Je denkt misschien dat het je nu eenmaal even ontspant.

Wanneer het een verslaving is, staat het je dagelijkse leven in de weg, bijvoorbeeld je werk, sociale leven of relatie(s). Je zoekt naar geschikte plekken om even snel klaar te komen. Je raakt gefrustreerd en geïrriteerd als je (te lang) niet klaarkomt. Je móet ontladen, misschien wel op vaste momenten. Je kunt moeilijk andere succesvolle vormen van ontstressen en ontspannen toepassen. Je moet het dagelijks even ‘kwijt’.

Beide manieren van masturberen en klaarkomen zijn dus allesbehalve bewust. Je bent je niet bewust van de sensaties in je lijf; het gaat op de automatische piloot.

Ook het móeten ‘bereiken’ van een orgasme tijdens seks met een ander, duidt op een orgasme-verslaving. Als de seks voor jou niet ‘af’ of compleet is zonder orgasme zegt dat iets over jouw prestatie- en doelgerichtheid in bed. Als jij niet kalmer in je seksuele energie kunt worden of weet hoe die te verspreiden door je lijf, maar alle seksuele energie zich opbouwt rond je genitaliën en geen ontlading krijgt, voel je je waarschijnlijk gefrustreerd.

Als je echter wel zou leren jouw eigen seksuele energie zelf te sturen en je minder waarde hecht aan het hoogtepunt als de ‘finish line’, dan zal er een wereld voor je open gaan. Één met minder drang en het bijtende gevoel te ‘moeten’ klaarkomen, meer ontspanning in je lijf, meer seksuele energie in je hele lijf, een beter uithoudingsvermogen in bed en meer verbinding met jezelf en je bedpartner. Je gaat aanraking bewuster ervaren en anders naar seksualiteit kijken.

Ik raad je aan de challenge te doen. Misschien lastig ja; het is niet voor niets een uitdaging. Misschien ben je nooit eerder in je leven drie weken achter elkaar niet klaargekomen. Schrijf je in; het is gratis en je ontvangt elke dag een mail ter ondersteuning met achtergrondinformatie over wat er die dag in jouw lijf en brein gebeurt op het vlak van hormonen, neurotransmitters, fysieke sensaties en gevoelens/gedrag.

Ga de uitdaging aan!

xxx Mandy

Heb je een vraag voor onze sexpert? Stuur ze ons dan door op info@whatmatters.be of plof ze onder de column. Wij garanderen discretie.

Neem een kijkje op haar website en schrijf je in voor de gratis 21-daagse Orgasme Challenge.

FacebookInstagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Speeddaten in een bed!

Speeddating? Nooit nodig gehad, ik regelde mijn dates zelf, maar dat wil niet zeggen ...

Nooit meer zonder mesjes met Windmill shaving!

  Op de Whatmatters redactie kunnen we de haartjes meestal letterlijk tellen. Dan bedoelen ...

Dames gaan voor de AB CRACK

Dames (die stiekem en in grote getallen meelezen, nvdr.) vergeet de sixpack! Mannen, jullie ...

Hosting door Fraai