Back to work in een spitsvondige outfit na 10 dagen Ibiza doe je zo!

Zij die me een beetje volgen op sociale media als Instagram (hou u niet in mij of de Whatmatters-page te volgen) of Facebook weten dat ik afgelopen week een stevige vitaminekuur heb ondergaan in het altijd mooie Ibiza. Terwijl aan de andere kant van de Atlantische Oceaan Irma als een woeste wervelwind, of zeg maar orkaan van categorie 5 stevig huishield in het Caraïbisch gebied en mensen een massale volksverhuizing startten in de Florida, Verenigde Staten, lag de mens in mij nietsvermoedend te genieten van de opwarming van de aarde, nippend van een cocktail of fris pintje aan cala’s met ronkende namen als Comte, Salada, Ses Salines, Xaracca. De zon zorgde voor een flinke dosis vitamine D terwijl de tonnen vers (bio)fruit, de verse vette vis,…mijn andere reserves rijkelijk aanvulden.

Ibiza, een eiland vol uitersten. Van prachtige stranden met kristalhelder water naar discotheken waar op elk uur, elke minuut of zelfs seconde van de dag een noot uit de boxen galmt. Van de knapste jachten en villa’s tot grotten waar nog echte hippies hun plaatsje als sinds de Flower Power voor de nacht zoeken en vinden nadat ze de zon al trommelend hebben begeleid tot zijn magnifieke en feeërieke ondergang.

Net als het getrommel van de hippies op Cala Benirras duren mooie liedjes nooit lang. Om op vakantie te kunnen gaan, dien je centjes te hebben en om die centjes te vergaren, dient er gewerkt te worden. 10 dagen zon, zee, strand, beachclub, quality-time met het lief en de closing party van Dimitri Vegas & Like Mike op Ushuaïa later was het tijd om met twee benen terug de realiteit in te stappen.

Zeiden we al dat het klimaat op onze aardbol aan het veranderen is? Niet dat wij in onze vlucht naar het koude en grauwe Belgenlandje een storm als Irma te verduren kregen, neen, maar de tegenwind zorgde er wel voor dat wij met meer dan een uur vertraging in Brussel toekwamen en dit onze nachtrust tot de volgende werkdag heeft herleid tot een maximum van exact vier uur. Vier uur waarvan we er nog een uurtje hebben afgepitst daar ondergetekende nog zijn valies heeft leeggehaald, een wasmachine heeft gevuld én een outfit voor de eerste werkdag heeft klaargelegd om de eerste werkdag, zij het met een iets verwaaider hoofd dan normaal, door te komen als een pro met zin voor details die de afgelopen 10 dagen het leven hebben bepaald!

Maar wat was dan deze ideale outfit? Wat matcht met 10 dagen Ibiza, klimaat, milieu,…en zal me scherpzinnig voor de dag doen komen? In de geest van dit verhaal zocht ik naar een label in mijn kleerkast met den duidelijke boodschap. Just Cavalli? Neen…Italië heeft niets met Ibiza te maken. Colourful Rebel? Tgoh, vrijetijdskleding en werkoutfit is toch wat verschillend. Scotch en Soda? Toffe dingen in mijn kleerkast maar om mijn eerste meeting van het nieuwe werkjaar in te gaan mag het iets minder Hipster. Dus hoe dan? Vertaal geest, scherpzinnig,…met één woord en je hebt Esprit. Wie de geschiedenis van Esprit een beetje kent weet dat zij in de jaren ’80 helemaal matchen met het idee waar veel mensen in Ibiza toen en de dag als vandaag voor leven.

Love, peace & harmony! Ook als ondernemers staan Susie en Doug, de oprichters van dit modelabel, helemaal achter de idealen van de flowerpower-generatie. Verantwoordelijkheid tegenover hun werknemers, maatschappelijke belangen en milieukwesties zijn voor hen niet alleen theorie, maar worden ook in de praktijk omgezet. Een voorbeeld: lang voordat „eco-fashion“ een trend werd, vinden ze een leverancier van biologisch katoen en produceren ze al snel de Esprit „ecollection“.

Ik laat de flowerpowerbroekspijpen voor wat ze zijn en ga voor deze iets meer klassiekere maar vlotte outfit om mijn eerste lange werkdag na mijn vakantie in te gaan. My OOTD…

Een katoenen licht en wit aanspannend overhemdje

Een vlot en fijn gestructureerde wolmix kostuumbroek

En fijne effe strakke en modieuze sneakers

I’m ready for it! Tot binnenkort!

Credits: Instagram/Esprit.be

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

5 paradijselijke 'overwater bungalows'

Bon, het koude weer in België zijn we nu wel beu en één zonovergoten ...

Café Costume et Magritte

‘Ceci n’est pas une pipe’, als je bij het horen van deze uitdrukking verdwaasd ...

Denim waar de originaliteit vanaf spat!

Gisteren lazen we over een vuile jeansbroek die meer dan 400 euro kost, maar ...

Hosting door Fraai