Alle wegen leiden naar (Sofie) Rome!

Soms is een openingszin te mooi om te laten liggen, dus vooruit: “Alle wegen leiden naar Rome!” Bon, ongetwijfeld heeft SOFIE ROME deze al 1.000 keer gehoord, dus blazen we ze hier mee niet van haar sokken, maar kom, het kan niet alle dagen prijs zijn. Het punt is, wij spraken enkele dagen geleden met deze influencer. Geloof ons, zelfs wij halen een heleboel inspiratie voor onze artikels bij deze rekels. Waar wij op amateuristische wijze maar wat aanklooien, heeft zij werkelijk al wat weten te bereiken. Daar willen we natuurlijk het fijne van weten. Laat die matcha thee maar aanrukken, wij hebben wel even!

Sofie Rome, mooie naam, maar wie zit er achter de naam?

Ik ben Sofie Rome, of Zosia Rome zoals mijn blog heet. Een woordje uitleg: ik ben half Pools en Zosia is Sofietje in het Pools. Aangezien Sofie een enorm populaire naam is, ben ik bij mijn roots gebleven bij mijn blog.

Half Pools, Rome, wij kunnen nu al niet meer volgen, maar dat kan ook aan de matcha liggen. Soit, waar ben je dagelijkse mee bezig Sofie?

In het dagelijks leven werk ik als social media specialist, ben ik sinds een half jaar een officiële Leuvenaar en vul ik mijn tijd met leuke eetplekjes ontdekken, piano spelen en mijn blog.

Eigenlijk doen wij dus exact hetzelfde, behalve piano spelen, wij zijn allergisch aan snaren. Hoelang ben je al aan het bloggen?

Dat moet ondertussen toch al zo’n 4 jaar zijn.

Dat is al even, Sofie je bent een dinosaurus. Dit gezegd zijnde, hoe zou je je eigen stijl omschrijven en waarover heb je het al 4 jaar?

Mijn stijl kan je best omschrijven als minimalistisch/ casual met veel pastelkleuren en sneakers. Het is dan ook met die stijl dat ik het verschil maak. In andere landen (vooral de Scandinavische landen) merk je al snel dat er veel meer bloggers zijn met zo’n stijl én dat er vaak gekozen wordt voor topmerken waar een stevig prijskaartje aan hangt. Persoonlijk heb ik het er moeilijk mee om zo’n dure items te shoppen. Daarom ga ik zelf op zoektocht naar stukken die compleet in die minimalistische stijl liggen én betaalbaar zijn. Toegegeven: soms is het wel een struggle haha.

Lees, we worden niet rijk van heel dat social media gebeuren! Wat is het leukste wat je als influencer al hebt mogen meemaken?

Wat er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt is dat ik vorig jaar werd uitgenodigd op het fashion event Bread & Butter van Zalando in Berlijn. Het was een soort van modebeurs waarbij nieuwe collecties van Zalandomerken werden voorgesteld met modeshows. Ook kwam topmodel Gigi Hadid langs en deed A$ap Rocky een surprise act. Daarnaast heb ik enkele maanden geleden samen met 24 andere Belgische bloggers een video gemaakt in samenwerking met Elle en Yves Saint Laurent. Lichtjes uit mijn comfortzone, maar een toffe ervaring haha.

Jens, waarom werden wij weer over het hoofd gezien? Misschien moeten we toch van die sandalen en flanellen broeken af vriend! Soit, krijg je soms ook vreemde voorstellen Sofie?

Bwah, het vreemdste voorstel dat ik heb gehad, is een samenwerking met een merk van vibrators. Uiteraard niets mis mee, maar om vibrators nu echt als modeblogger te promoten… Dat vond ik nu niet meteen geloofwaardig. Het blijft ergens ook een beetje een taboe en ik hou mijn “expertise” toch liever bij mode haha.

Wel wel wel, misschien was het wel een modieus exemplaar met denim, suède of leder? Stuur die volgende keer maar naar ons door! Even indiscreet nu Sofie, kun je er van leven?

Momenteel staat mijn blog nog niet op het punt waarop ik ervan kan leven, maar ik zou dat uiteraard super vinden. Het is op de eerste plaats een creatieve uitlaatklep. Ik heb van kinds af aan een fascinatie voor mode (toen uitte zich dat door styliste/modeontwerper te spelen voor mijn Barbies) en die mode-obsessie is eigenlijk alleen maar sterker geworden. Of het nu pinnen is, blog posts schrijven of Instagram foto’s maken is, ik kan er van genieten om fashion content te creëren en die te delen met anderen. Het is uiteindelijk mijn doel om er mijn job van te maken, maar ik besef ook dat die kans aan the lucky few weggeven is. Fingers crossed dus!

Wij helpen je het alvast hopen. We zullen een bijkomende voorzet geven: wat zijn je favoriete merken?

Dat gaat van Veja, Matt & Nat, Reebok, Adidas, Uniqlo tot Zara, Cos en h&m.

Vwalla, die weten ook weeral dat ze je moeten mailen of bellen. Hoeveel tijd spendeer je eigenlijk aan al dat influencen?

Ik heb het nog nooit echt bijgehouden, maar er kruipt dagelijks minstens een uur tijd in, en dat los van het shooten van nieuwe foto’s. Naast het shooten, onderhoud ik al mijn kanalen op mijn eentje.

Dat lijkt ons al bij al nog mee te vallen. Heb je een aantal stichtende voorbeelden naar wie je opkijkt?

Belgische blogsters die mij inspireren zijn Nanja Massy en Liene Meneve. Ik vind hun stijl super en het is geweldig wat ze al bereikt hebben.

Kijk Jens, niemand noemt ons ooit als rolmodel, we hebben werk jongen! Waar kunnen onze lezers je spotten?

In Leuven is de concept store Thelma Coffee & Design een must-visit. Daarnaast ga ik graag lunchen bij Le Pain Quotidien (de frambozenlimonade is mijn favoriet).

Nog andere bijzonderheden, eigenaardigheden, zaken die (mannelijke) lezers kunnen boeien?

Ik ben nog geen Instagram husband tegen het lijf gelopen, kandidaten? Haha

SOFIE, wij zijn al bezet, maar er kampen wel meer ravissante deernes met dat probleem hebben we gemerkt, dus binnenkort beginnen we met een speciale, nieuwe rubriek om dat probleem op te lossen! We zien je misschien dus nog terug. Bedankt voor je tijd!

Wil je alles weten over Sofie of ons te snel af zijn en haar al in de echtelijke sponde krijgen? Hieronder vind je alvast de social media kanalen en de website van Sofie. Succes!

Website: www.zosiarome.blogspot.be

Instagram: www.instagram.com/zosiarome

Facebook: www.facebook.com/zosiaromeblog

Pinterest: www.pinterest.com/zosiarome


Influencer en wil je ook in de spotlights staan of ken je iemand (m/v/geslachtsloos) die perfect in deze rubriek past? Laat het ons weten via info@whatmatters.be, Facebook of via de chat op onze site. Wij beloven er in de mate van het mogelijke rekening mee te houden. Flauwe humor wordt uitermate geapprecieerd.

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Hosting door Fraai