• WHEELS
  • %s
  • 15 minuten puur genot met de ARIEL P40

15 minuten puur genot met de ARIEL P40

Lust je wel een super sportwagen, maar ben je een beetje uitgekeken op de bekende merken? Dan moet je maar eens een blik worden op de ARIEL P40 en nee, we hebben het hier niet over waspoeder.

Elektrisch monster op wielen

Met maar liefst 1.200 pk, mag je hier gerust van een bom op wielen spreken. Het gaat hier om een elektrische supercar, aangedreven door een Honda-viercilinder. Het wordt alvast de snelste wagen uit de korte geschiedenis van dit vrij onbekende merk.

De auto is quasi volledig opgetrokken uit aluminium en zou leeg om en bij de 1.600 kg wegen. De koetswerkpanelen bestaan uit kunststof, versterkt met koolfstofvezel. Momenteel staat het definitieve design nog niet vast, dus wijzigingen zijn nog mogelijk.

15 minuten genot

Verwacht voorlopig geen grote autonomie van dit elektrisch monster op wielen. De Ariel P40 houdt het volgens goed ingelichte bronnen maximaal 15 minuten uit op het circuit. Waarna er 50 minuten dient opgeladen te worden om weer verder te kunnen. Ongeveer zolang als vogelen dus, maar dan net even anders. In sprint naar 100 per uur zou in 2,4 seconden lukken, terwijl de topsnelheid op 260 km/uur zou liggen.

Wij laten deze kelk gezien de beperkte batterij aan ons voorbijgaan, maar hou de ontwikkelingen rondom dit schatje zeker in de gaten!

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Sponsored by

Joy of Matcha

Dit vind je misschien ook leuk

De minimalistische monsters van Clockwork Motorcycles

Ooit kopen we misschien wel een motor, voorlopig heeft de midlifecrisis echter nog niet ...

Vergeet de bierfiets, ga voor de whiskyfiets!

Yep, we zijn er weer met een fiets. Kan je er niet mee leven? ...

Max Verstappen gaat op vakantie als een echte Hollander!

En hoe gaat een echte Hollander op vakantie? Juist! Met de sleurhut, ‘kemper’, caravan! ...