Volwassen, doch nog steeds een vleugje jeugdigheid en een knaller van een single: Abdou is Back!

single_cover_small

Wie herinnert zich nog X-Factor? En meer bepaald de reeks in 2008? Wél, twee enthousiaste, jonge en ongedwongen topkerels lieten Vlaanderen genieten van de betere songs waar zelfs Craig David van achterover viel in zijn stoel. Maar zoals steeds met deze talentenjachten, het hoeft niet zozeer een vrijgeleide te zijn naar een succesvolle carrière in de showbizz. Terwijl de twee rekels zich na de wedstrijd verder ontplooiden, werd het stil rond hen. Ondertussen is Lester uitgegroeid top een ware top DJ (setjes Tomorrowland en resident in de heetste clubs in België) en komt nu ook Abdou helemaal terug op het voorplan. Wij leerden deze gast kennen op onze missverkiezing Miss Ocean Couture by Whatmatters waar hij in ware Victoria’s Secret Style de mooie dames vocaal begeleidde tijdens hun stomende catwalkloop. Hij bracht er ook zijn nieuwe single, ‘Lie to me’…een single die nooit zou misstaan in de Billboard Hot 100, oftewel dé referentie als het gaat om charts overal ter wereld. Internationaal klinkend topmateriaal door een doodgewone kerel uit Borgerhout…spreken we hier een toekomstige wereldster?    
Hallo Abdou, vertel eens kort wie je bent?

Abdou is een gewone jongen uit hartje Borgerhout die zijn hart heeft verloren aan zijn eerste liefde: muziek. Van kleins af aan zong  ik al mee met de grote iconen als Prince, Michael Jackson, Al Green, The Police en nog zo veel meer. Ik had (heb ze trouwens nog steeds 🙂 ) zelfs alle albums van The Backstreet Boys. Men kan hun muziek soms naar het belachelijke trekken maar van hun muziek heb ik ook enorm veel geleerd. Naast mijn liefde voor muziek is werken met jongeren ook een passie. Ik werk nu ook al een tijdje halftijds als pedagogisch medewerker bij een koepel die jeugdwerkingen ondersteunt met een diverse doelgroep. Deze twee banen paden die ik dagelijks bewandel maken me de persoon en artiest wie ik nu ben. Je zal de volwassenheid met een vleugje jeugdigheid hoogstwaarschijnlijk ook herkennen in mijn nieuwe single Lie To Me.

The Backstreet Boys zeg…we kunnen verklappen dat ook wij ooit naar een optreden zijn geweest…het liep er vol jonge hitsige meisjes, snap je? Maar terug naar u…wij kennen je nog uit X-Factor als duo met Lester Williams onder de vleugels van de knappe Do? Hoe was deze ervaring?
Aaah X-Factor. Wat een tijd. De X-Factor periode was een heel unieke ervaring. Het was zo turbulent en tegelijkertijd een achtbaan van positieve en soms ook negatieve emoties. Het gevoel is onbeschrijflijk. Het zijn  zo van die gevoelens dat je pas begrijpt als je het zelf hebt meegemaakt. Wat ik nooit zal vergeten waren de liveshows. Dat moment op het einde van een liveshow waar je aan het wachten bent om te horen of door bent naar de volgende liveshow…ONBESCHRIJFLIJK en om toch een poging te doen om het te beschrijven: super leuk, spannend met dat tikkeltje adrenaline van gezonde stress !

Lester en ik waren ENORM blij dat we onder de vleugels waren van Do. We hebben enorm veel van haar geleerd. Ik kan me geen betere coach inbeelden die ons toen zou hebben gevormd in het duo dat na de talentshow is verder gegroeid. Ik herinner me nog dat Lester en ik een beetje schrik hadden om bij een andere coach te zitten, want we hadden het gevoel dat Do de geschikte coach was om het R&B gehalte van wat we wilden brengen volledig begreep. Het was uiteindelijk ook zo! 🙂

MiechRolly_IMG_6056

Lester knalt tegenwoordig de beats uit de boxen op TML maar jij was/bent ook DJ?
Deze vraag werd me eigenlijk veel gesteld 🙂 Technisch gezien was/ben ik nooit echt DJ geweest. Alleszins niet zoals Lester. Tot de dag van vandaag verbaast Lester me wanneer ik eens met hem naar een optreden ga. Hij is een steengoede DJ die elke dag exponentieel groeit. Ik denk dat ik weet waarvan de verwarring komt. Tijdens de Lester & Abdou periode konden evenementen ons boeken als zangduo Lester & Abdou of als dj-set Dj Lester & Abdou. Bij dat laatste was enkel Lester DJ en ik bleef dan gewoon de zanger. Op een bepaald  moment had ik wel ambitie om DJ te worden maar dat combineren met zingen tijdens het draaien (wat uiteindelijk Craig David nu aan het doen is 🙂 ). Ik wist toen dus al dat het een gat in de markt zou kunnen zijn :-). Maar mijn passie voor songwriting en zingen was uiteindelijk groter.

En die passie komt nu bovendrijven. Je hebt een nieuwe single uit, vertel hier eens wat meer over?
Dat klopt. Ik heb nu een gloednieuwe single genaamd ‘Lie To Me’. We hebben voor dit nummer ook een videoclip gefilmd die je op YouTube plat kan spelen :-). Ik heb een periode veel tijd gestoken in het schrijven van nieuw materiaal. Tijdens die periode heb ik ook veel zitten denken over wat muziek op dat moment van mijn leven voor me betekende. Op een bepaald moment was het antwoord overduidelijk: Muziek is gevoel. Ik liet mijn gevoelens weerspiegelen in de songs. Voor Lie To Me heb ik ook de krachten gebundeld met de sterke songwriter Richie Parinya die een heel grote impact heeft op de song.

MiechRolly_IMG_5944

Hij klinkt in ieder geval internationaal…wat is het doel?
Eerst en vooral zou ik je heel graag willen bedanken voor het compliment. Maakt me super blij om te horen! 🙂 Het doel is denk ik het gemeenschappelijke doel dat alle artiesten delen: dat de wereld het leert kennen.

Komt er ook een LP?
Ik ben bezig aan een LP. Lie To Me is al één nummer van de LP. Het zal voor 2018 zijn vooraleer we die de wereld in sturen. Wat ik eigenlijk ook al kan meegeven is dat de LP al een titel heeft: ‘Project A’. Waarom? Omdat het mijn eerste album ooit is en met A begint alles, zelfs mijn naam. Wat de rest betreft, dat is toekomstmuziek 🙂

Daar is over nagedacht! Als het van ons afhangt eindig je ooit met Project Z…26 albums later! Hoe zijn de reacties? Of wat is de tofste reactie die je tot nu toe hebt gekregen?
Gogh, ik mag met heel veel blijdschap en enorme appreciatie zeggen dat ik in de jaren van mijn muziek carrière geweldig veel toffe reacties heb gekregen, maar als ik er één zou moeten kiezen dan zal ik gaan voor de volgende reactie: ‘Amai, ik wist niet dat jij dat was. Dat is mijn favorietste liedje!!’ Hier kan je dan afleiden dat dit gebeurde in de Shazam-loze tijd 🙂

Shazam heeft natuurlijk wel zijn voordelen…nu zullen ze het misschien sneller downloaden…legaal dan! Heb je ook een persoonlijke levensmotto?
Ik heb er eigenlijk twee:

  • ‘Zeg nooit dat je iets niet kan als je het nog nooit hebt geprobeerd, zelfs als je het hebt geprobeerd!’
  • ‘The best dreams happen when you’re awake’

MiechRolly_IMG_6006

Mooi! Een vraagje voor de lezers die wel eens een toekomstig wereldster willen spotten…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Voor terrasjes zit ik meestal op ’t Zuid. Niet echt een vaste plek, altijd wel ergens anders. Mijn stamcafe is Lauw Lauw Lounge in hartje Borgerhout. Daar zit ik vaak ik de lekkerste thee te drinken met mijn beste maten. Voor de mensen die willen genieten van de lekkerste shisha (waterpijp), that’s the place to be!!!

Wanneer ik wil tafelen met vrienden ga ik naar verschillende restaurants, maar degene die ik echt frequent bezoek zijn: Sifa in Antwerpen-Noord, Houtforni in Deurne en Panda’s Wok in Borgerhout.

Voor mijn schransdag (meestal op zond(ig)dag) ga ik naar Frituur Semi in Berchem. Naar mijn mening de beste frituur in Antwerpen. Misschien zelfs wel in België :-)! Op stap gaan doe ik nu veel minder als vroeger, maar als ik eens uitga dan is meestal de keuze tussen de volgende 3 plaatsen: Publik Antwerp, Carré of La Gare 27.

Allen gekend! Om even terug te komen op je carrière, wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Mijn ambitie voor de toekomst is te gast zijn bij The Tonight Show starring Jimmy Fallon en te kunnen optreden in Madison Square Garden in New York. Laten we nu gewoon hopen dat mijn favoriete quote ‘The best dreams happen when you’re awake’ gewoon een feit wordt 🙂 !

MiechRolly_IMG_6050

We hopen het met u! We wensen je alvast superveel succes en blijven je van kortbij volgen. Hopelijk ben je niet vergeten dat we op Bao Beach hebben afgesproken dat jij een paar liedjes komt zingen als één van onze redactieleden ooit in het huwelijksbootje stapt! Maar voor we je laten gaan, nog snel een paar quickies!

MainStage TML of Ultratop nummer 1 hit
Blondje of Brunette
Ibiza of St-Tropez
Uur eigen show op Radio Stad of Big Hit op MNM
Westcoast
of Eastcoast

Bedankt Abdou! Wensen jullie Abdou ook te volgen? Doe dit dan via Facebook of Instagram en vergeet zeker zijn single niet te kopen!  
Credits: Miech Rolly Photography

You May Also Like

Big Shaq doet het opnieuw en scoort ongetwijfeld terug een wereldhit

Eentje is geentje… Dus maken gewoon een tweede moet de internet sensatie Big Shaq ...

Hosting door Fraai