Vergeet California, Ferrari komt onverwacht met Portofino

Ze zitten niet stil in Maranello, Modena Italië oftewel de headquarters van Ferrari. Rustig wonen kan je er alvast vergeten met al die brullende motoren die het fabrieksterrein verlaten. Zo ook afgelopen week toen er geheel onverwacht een nieuw model van de band rolde, de Ferrari Portofino, de opvolger van de California. Hoewel hij er veel trekjes van weg heeft, is dit wel een volledig nieuw ontwikkeld model.

Ferrari Portofino

De Portofino is net als de California (T)  een cabrio met een hard klapdak. Onderhuids vind je een dikke V8 terug die voor een vermogen van 600 paardjes zorgt. De Italianen laten zo deze mooie snelheidsduivel binnen 3,5 seconden van 0 naar 100 blazen en het monster tikt af op een topsnelheid van meer dan 320 km/u af. Niet slecht voor een comfortabele Ferrari!

Comfortabel

Comfort, het word is eruit! Ondanks je in een Ferrari stapt, staat dit centraal bij deze auto? Het climate control-systeem dat bij zowel open als gesloten dak voor betere prestaties moet leveren, draagt hier zeker zijn steentje bij. Ook is er veel aandacht gegeven aan het reduceren van de rijwind tijdens het rijden. Petjes of toupetjes zullen niet meer zo vlug gaan vliegen bij de eerste de beste rechtervoetafdruk.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6da0

De Portofino is vernoemd naar een bekend en ondertussen mondaine vissersdorp dat ligt aan de Italiaanse Rivièra. Lekker chauvinistisch en Italiaans, en zo hoort het voor een Ferrari!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6d9d

You May Also Like

Niet wij maar Cristiano Ronaldo mag Bugatti Chiron testen!

Helaas zullen ze ons dit nooit vragen. Waarschijnlijk omwille van het feit wij geen ...

4 classic scooters waarmee je gezien kunt worden

De zon breekt door de wolken, de truien kunnen uit en het is tijd ...

Wat Als? Luxe autobouwers stadswagentjes zouden produceren?

Neen, dit is geen vraag zoals gesteld in het populaire tv-programma, het is gewoon ...

Hosting door Fraai