Van dakloos naar Miss België? We crowdsurfte door woelige waters met roodharige Debora Van den Bergh

We brachten onlangs het bericht dat er een magazine voor roodharigen is gestart. Onder de het motto ‘Ros Goed, Poept Goed’ of ‘Hoe roestiger het dak, hoe vochtiger de kelder’ gingen we dan ook eens op onderzoek naar de lichting nieuwe meisjes die zich hebben ingeschreven in Miss België. Dat was natuurlijk niet het enige criterium. We gingen tegelijk op zoek naar zij die een massa aan volgers heeft (ja, we moeten een beetje commerciëler gaan denken) én het liefst van al nog eentje met een straf verhaal. Toeval of niet…met Debora Van den Bergh hebben we alles gevonden wat we nodig hebben. Een hete ros, (dat merken we aan een aantal van haar reacties op onze sociale media), veel volgers (+14K) en een verhaal dat we je nu gaan vertellen…

20527353_1605866269432379_1998993543_n

Hallo, vertel eens kort wie je bent?
Ik ben 23 jaar oud en was zelfs voor mijn geboorte al een moeilijke. Mijn ma was uitgerekend om met Kerst te bevallen. Door stress en problemen had ik besloten nog eventjes in dat buikje te blijven zitten en op 1 januari pas te komen piepen! Een heel heisa in het ziekenhuis omdat ik de eerste baby van het jaar was in die gemeente. Nog geen dag oud en toen kreeg ik al persaandacht!
Tot op de dag van vandaag nog altijd dus…waar ben je zoal dagdagelijks mee bezig?
Ik ben een veelgevraagd model bij amateurfotografen. Dit is begonnen op mijn 15e en ik doe dit nog altijd met veel plezier. Verder heb ik het thuis ook druk met mijn 4 asiel/straatkatten en 2 konijntjes die ik gered heb. Elk jaar komt er wel een diertje bij! Als ik de financiële middelen had begon ik een eigen opvangplaats (asiel klinkt zo negatief).

20527486_1605862286099444_1142836577_n

Zorgzaam en een hart voor dieren…is dat iets dat ingegeven is door het feit je het niet altijd makkelijk hebt gehad in het leven?
Ik heb een heel moeilijke jeugd gehad. Ik ben in armoede opgegroeid. Mijn ma kon in den tijd (ze was 19 jaar toen ze zwanger was van mij) een lening krijgen voor een oud bouwvallig huisje met 2 slaapkamers. Renoveren kwam er nooit van. Ik ben daar dan opgegroeid met mijn zusje en 2 broers. Ik droeg de kleren van mijn broer, deed nooit mee als de klas een uitstapje deed, etc. . Na de zomer verhalen horen van klasgenootjes die die aan de andere kant van het land geweest waren terwijl mijn hoogtepunt een daguitstapje naar het park was….mja, al bij al kwam ik als kind niks te kort want buitenspelen is ook enorm fijn. Mijn ma deed haar best en ze deed dat met veel liefde en meer heeft een kind niet nodig.

Het jaar dat ik 17 jaar werd sloeg het noodlot toe. De avond voor Kerstmis…kortsluiting. In enkele luttele seconden stond de hele bovenverdieping in lichterlaaie. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren toen ik buitenstond in mijn pyjama, te rillen zonder koud te hebben, en dat net toen de eerste sneeuw viel van dat jaar. Na een tijdje in een hotel te zijn verbleven moesten we noodgedwongen terugkeren omdat mijn ma de kamer niet meer kon betalen. Met het geld van de verzekering hebben we enkel het hoognodige in orde kunnen brengen.  Ik zat in mijn laatste jaar gezondheid en welzijnswetenschappen en besefte maar al te goed welke last mijn ma op haar schouders droeg. Dus besloot ik samen te gaan wonen met mijn toenmalig vriendje, want op die leeftijd denk je dat je al volwassen bent.

20561915_1605871002765239_1416280609_n

Een jaar later was ik dakloos, relatie was voorbij, ik had geen geld opzij gezet en stond er helemaal alleen voor. Gelukkig kon ik regelmatig bij vrienden op de zetel slapen tot ik een vaste job had en me een klein studiootje kon veroorloven. Door al deze ervaringen heb ik een enorm besef gekregen van geld, doorzettingsvermogen en nooit opgeven! Zo enorm zuinig zijn dat je zelfs met een minimumloon kunt sparen. Ondertussen heb ik een vaste deftige job, een deftige woning om in te wonen, een goedkoop autootje en elke dag warm eten op tafel. Alles is mogelijk als je het maar nooit opgeeft!

Heftig…en nu doe je mee aan Miss België…
Ik wil het stereotiep doorbreken dat je bij Miss België enkel ver geraakt als je van ‘goede kommaf’ zijt. Met doorzettingsvermogen en goede wil is alles mogelijk!

Wat is je ultieme droom hierin?
Ik ga er niet vanuit dat ik ga winnen, dat is namelijk in tegenstelling van mijn levensmoto, “Je kunt nooit teleurgesteld worden als je nergens op hoopt. En dan ben je eens zo gelukkig als je het niet verwacht” Maar ik hoop wel dat deze deelname me nieuwe kansen gaat geven in het leven.

20527200_1605866609432345_451642457_n

Over levensmotto’s spreken we straks even verder…eerst even alluderend op je ‘ik ga niet winnen’…is er dan veel concurrentie? Hoe uit zich dat?
Momenteel vind ik niet dat er concurrentie heerst. Ikzelf zie de andere kandidaten ook helemaal niet als concurrent maar als leuke nieuwe vriendinnen.

Dju, we hadden gedacht met sappige verhalen naar buiten te kunnen komen…niet dus! Wat is tot hiertoe de tofste opmerking die je hebt gekregen?
De nieuwe Miss België moet een hete rosse worden! Ik krijg vaak commentaar over mijn haarkleur, ik vind het hilarisch.

Naast een hete rosse…nog karakteristieke eigenschappen?
Ik ben enorm koppig, als ik iets wil ik geef niet op tot ik het behaald heb. Ook zeg ik altijd alles wat ik denk. Dus als ik iemand niet moet, die zal het weten want ik zeg het in het gezicht en niet achter de rug. Voor de rest ben ik een heel vrolijk en extreem sociaal persoon.

20476116_1605873299431676_2774224334101734473_n

Dat hebben we gemerkt! Terug even naar je levensmotto…
“Expect nothing and you will never be disappointed”. Deze quote houdt me zo vrolijk ondanks tegenslagen.

Kijk eens aan…positief ingesteld…zo zien en horen we het graag! Nog positief is het saldo op jouw sociale media. 14K op Instagram, een pak vrienden en volgers op Facebook…waarom ben je interessant om volgen?
Ik ben nog maar een klein jaartje bezig met social media (heb namelijk ook nog maar een jaartje een smartphone) maar ondanks dat heb ik toch al een behoorlijk aantal volgers op Instragram. Volgens mij is dat omdat ik niet lig te pronken met dure cadeautjes, chique restaurantbezoekjes of verre mooie reizen. Zodat mijn volgers me zien als ‘The Girl Next Door’.

20431662_1605873086098364_5454555659940477017_n

Godverdomme…dat is dus ons probleem…gedaan dus met die foto in een dikke SUV of Porsche, knappe modellen om ons lijf en tripjes naar St-Tropez…merci voor de tip! Nu een persoonlijk vraagje…heb je een vriend?
Ja, ik heb al 4 jaar een vaste relatie met de allerliefste jongen die ik ken. Dus sorry meisjes, he’s mine! Ik laat hem nooit gaan! Boys, too late, I’m happy with this guy!

Ok, dat weten we dan ook weeral! Maar voor zij die nog op zoek zijn…geef eens de ultieme tip? Wat zou jij graag hebben/krijgen/willen meemaken op een eerste date?
Grootste afknapper, me trakteren op duur etentje of dure cadeautjes kopen. Mijn liefde is niet te koop! Gewoon uren samen kijken naar de sterren is voor mij de ideale date!

20526578_1605870999431906_1035179557_n

Economisch! Ga je ook economisch om als het gaat om uitgaan? Waar kunnen we je wel eens tegenkomen?
De Sahara in Lommel…daar kan je mij wel eens tegenkomen. Prachtig daar om tot rust te komen en te wandelen. Qua uitgaan is het voornamelijk de Mezz in Leopoldsburg! De plaatselijke cafe’s steunen. Altijd ambiance en je leert er altijd tof volk kennen. Al vind je me waarschijnlijk dansend terug, ik zit nooit graag stil!

Heb je ook een zonde?
Lekker en veel eten! Ik sport en eet gezond maar je kunt me niet tegenhouden als ik ergens goesting in heb. Ik ben dan ook tevreden over mijn figuur dus zet me nooit op een streng dieet. Een Victoria’s Secret model zal ik nooit worden, ik ben best tevreden over mijn vormen!

Victoria’s Secret model…daar ligt alvast de ambitie niet…waar dan wel?
Carrière maken, al weet ik nog niet wat en hoe. Je toekomst uitstippelen lukt toch nooit want het leven zit vol verrassingen! Ik zie wel waar ik beland!

20614402_1605866129432393_1210567791_n

Hier zit een vorm van waarheid in…voor we afsluiten hebben we nog een paar vluggertjes voor je klaar…

Miss België of topmode?
Miss België want ik wil niet diëten!

Tml of Rock Werchter?
Rock Werchter! Voor mij mag het wat ruiger zijn. Je vind me op festivals dan ook altijd vooraan of al crowdsurfend!
20527228_1605869589432047_1865973974_n

Hard vluggertje of lange vrijpartij?
Hard vluggertje! Kort en krachtig want alles komt het er nooit van met het drukke leven van tegenwoordig!

Het mooiste van mezelf vind ik…
Mijn haarkleur, ik ben graag uniek!

Size does/doesn’t matter?
Zolang de puzzelstukjes maar perfect in elkaar passen…
Dat noteren we dan als ‘Size Does’…grote en kleine stukjes doorheen matchen niet, wel? Soit, lieve Debora, alvast heel veel succes met je deelname en al de rest wat je in je leven nog gaat ondernemen. Wij blijven het alvast volgen op Facebook en Instagram

20527595_1605865669432439_282268230_n

Credits:
Thierry Goovaerts
Ronny Trippaers
Kevin Swijsen

You May Also Like

Ravissante reisblogsters die je moet volgen op Instagram!

Nu houden we bij Whatmatters wel eens van een reisje, maar tegen de echte ...

Laatste beetje sensatie F1 verdwijnt nu! RIP Pitspoezen!

De enige spanning die er in de huidige F1 nog toe doet moet gewoon ...

Monster-Babes rusten uit na druk weekend!

Ze leven in een omgekeerde wereld. Ze werken in het weekend en rusten in ...

Hosting door Fraai