Fatma Persoons, de Vlaamse Naomie Campbell

We pleiten schuldig. We zijn er al een paar keer op aangesproken en we slaan mea culpa. Er komen gewoon te weinig multiculturele dames tevoorschijn op onze site. Niet dat we weigerachtig tegenover multiculturaliteit zijn, integendeel. Het is gewoon veel moeilijker de juiste knappe dames te vinden die ook zin hebben in dit avontuur. Vandaag echter, komen we sterk uit de hoek. Niemand minder dan Fatma Persoons komt jullie wat meer over zichzelf vertellen. Fatma wordt bestempeld door tal van fotografen en mensen in de modewereld als de toekomstige Vlaamse Naomie Campbell. Tijd voor ons dus om deze knappe kleurling een pak lastige vragen voor de voeten te gooien!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d1

Hallo Fatma, stel je eens kort even voor?
Ik ben een jongedame van 20 jaar oud. Mijn sterrenbeeld is steenbok waardoor ik wel eens kattig uit de hoek kan komen. Dit is echter ook voor een groot stuk omdat ik weet wat ik wil in het leven. Ik vind wel van mezelf dat ik een sociale meid ben die houdt van nieuwe uitdagingen.

Waar ben je de dag van vandaag zoal allemaal mee bezig?
Momenteel ga ik nog naar school. Ik vind het zeer belangrijk dat ik mijn diploma behaal. Ik volg schoonheidspecialiste via Syntra te Haasrode. Het is bijna ongelooflijk dat ik een richting kan volgen die echt in het verlengde van mijn interesses liggen. Buiten mijn schoolwerk werk ik als hostess in discotheek Versuz. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te gaan shoppen met vriendinnen. Ik ben dus veel buiten en onderweg maar eigenlijk blijf ik soms ook graag thuis. Dan kijk ik wat op televisie of via Netflix om me te ontspannen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d5

Je wordt een beetje de nieuwe (Vlaamse) Noamie Campbell genoemd. Waarom ben je begonnen als model?
Van kleins af aan was het al een droom van me om rond te reizen en de wereld te zien. Ik wens te proeven van allerlei culturen omdat andere levenswijzen me wel interesseren. Dan stelde ik me voor dat ik op de meest exclusieve locaties bijvoorbeeld een reclameclip op zou nemen. Maar welk meisje droomt daar nu niet van! (lacht)

Wat vind je er zelf van om de nieuwe Naomie Campbell genoemd te worden?
Zelf ben ik een beetje te bescheiden om me daarmee te vergelijken. Maar natuurlijk is het erg flatterend. Ze is als model altijd een voorbeeld voor me geweest. Een soort heldin die met haar look zowel man als vrouw aanspreekt. Ze toonde voor mij persoonlijk natuurlijk dat je niet blank hoeft te zijn om topmodel te worden. Ze heeft een weg gebaand voor superveel meisjes zoals ik, denk ik.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68cc

Om nog even terug te komen op je dromen gesproken, wat is je ultieme droom als model?
Het allerliefst zou ik (huis)model worden voor alle grote merken die ik graag draag, ruik of gewoon graag zie! Stel je voor, ik als Nicole Kidman op de catwalk voor Chanel!  🙂 Beroemd worden is wat ik echt graag wil. Vrouwen die kledij willen kopen omdat ze bijvoorbeeld een billboard van mij in een badpak gezien hebben. Mocht ik dat model zijn, zou ik mezelf echt gelukkig prijzen.

Een beetje kicken op aandacht dus! Welke reactie is je het meest bijgebleven?
Voor elke reactie dat ik krijg, ben ik altijd even dankbaar. Natuurlijk is het wel tof als een professional een positieve reactie geeft.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68cf

Je liet al optekenen erg sociaal te zijn…zijn dit jou eigenschappen die je kenmerken?
Ik ben een zeer sociaal persoon, en leer graag nieuwe mensen kennen. Ik ben creatief in mijn kledingsstijl. Ik kan  van alles een kleurencombinatie maken

Een kleurrijk persoon, letterlijk en figuurlijk! Is je levensmotto even kleurrijk?
‘Carpe Diem’ vind ik echt mooi. Pluk de dag! Iets wat tegenwoordig een beetje fout wordt begrepen denk ik. Als ik met anderen praat lijkt het een beetje alsof die uitspraak wordt verstaan als ‘geniet van elk moment’, of  ‘take it easy’. Terwijl dit naar mijn mening een beetje het omgekeerde wil zeggen. Grijp elk moment! Doe zoveel als je kan, elke dag. Stel niet uit naar morgen, wat je vandaag nog doen kan! Dit ligt wel een beetje in de stijl van mijn droom om een succesvolle modellencarriere uit te bouwen. De wereld wacht niet, ga voor je dromen en laat je niet kennen door het negatieve dat je omringt.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d2

Je bent ook erg actief op sociale media. Verkoop je eens! Waarom moeten we jou volgen?
zodat je kan zien met wat ik bezig ben en ook mijn nieuw outfit kan zien 😉

Bij deze, die van vandaag alvast goedgekeurd! Een persoonlijk vraagje nu…heb je een vriend?
Momenteel heb ik geen vriend neen, ik geloof ook niet echt dat ik mijn doelen voorop kan stellen als ik mezelf bind aan een partner. Misschien dat het ook voor hem niet echt plezierig zou zijn. Weten dat je vriendin schaars gekleed gaat op een catwalk, op foto of zelfs (inter)nationale televisie. Wat de toekomst me brengt weet ik natuurlijk niet, maar op dit ogenblik heb ik er eigenlijk ook niet veel tijd voor hoor!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68cd

Ik denk wel dat er mannen zijn die dat wel enigszins plezant zouden vinden. Maar als het gaat om een man, hoe ben je te verleiden?
Hij moet vooral een goed gevoel voor humor hebben en intelligent zijn. Liefst een knappe gast, al vind ik het innerlijke meer van belang. Hij mag er natuurlijk ook niet uitzien als de klokkenluider van de Notre Dame (lacht). Verder moet hij gevoel voor stijl hebben. Ik vraag niet dat hij elke modetrend op de voet volgt maar een beetje interesse voor hoe je erbij loopt is toch niet teveel gevraagd?

Misschien niet nee! Mochten ze toch een poging willen wagen…waar kunnen ze je vinden? Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Het restaurant ’t kookpunt  vind ik echt supergezellig om te tafelen. Dat het heel dicht bij mijn werk is, is natuurlijk ook handig meegenomen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d4

En jouw favoriete zonde?
Een favoriet heb ik niet echt. Al kan ik soms wel luid vloeken, wanneer  ik me bezeer of iets dergelijks. Maar eigenlijk ben ik ook niet zo katholiek ingesteld. Tot grote ergernis van mijn grootmoeder (lacht)

Die grootmoeders toch! Ze moesten eens weten waar hin kleindochter…soit, voor we afsluiten, jouw ambities zijn?
Een voorbeeld voor anderen worden, net zoals ik voorbeelden had. En ergens misschien meisjes hun rolmodel worden. Laten zien dat dromen werkelijkheid worden als je doorzet. Als ik doorheen het proces ook nog geld verdien dan zou men geluk niet op kunnen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d3

Top! Voor we echt afsluiten gooien we nog snel een paar quickies de wereld in…

The Villa of Carré?
The Villa

White Boyfriend of Black Boyfriend?

White al is dit geen noodzakelijkheid

Beachshoot Miami of Catwalk New York?
Catwalk in New York

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d0

Het mooiste aan mezelf vind ik…

mijn achterwerk, ik heb echt mooie billen

Size Does / Doesn’t matter?

Doesn’t! (believe me ;))

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68ce

We geloven je! Bedankt voor je tijd en wie weet hebben wij wel als eerste ooit met dat nieuwe knappe Vlaamse zwarte topmodel gesproken! Wij hopen alvast dat het je lukt en denk nog eens aan ons als je ‘worldfamous’ bent! Wij blijven het alvast volgen, en dat kan via Facebook en Instagram! Jullie ook! Doen! En er is nog meer… je kan Fatma zelf komen bewonderen op zaterdag 19 augustus in de Marquee Herent waar de bekende modefotograaf uit Miami, Alex Manfredini een echte party geeft. Alex zal notabene Fatma in diezelfde week ook nog shooten!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_68d6

Credits:
Bart Albrecht
Steven Masset
Dennis Black Magic
Gert Dekeyzer

You May Also Like

Binnenkijken bij Eline De Munck

Wie kent er Eline De Munck niet? Nog niet zo heel lang geleden hadden ...

Lotte van der Zee, het mooiste meisje ter wereld, laat haar pikante zelve zien!

Oh ja, we hebben ook nog haar pikante bedgeheimen! De negentienjarige Nederlandse Lotte van der ...

Breaking News: Playboy legende Hugh Hefner begint aan zijn laatste reis!

Hollywood treurt. De man waarvan we dachten dat hij het eeuwige leven had en ...

Hosting door Fraai