De Mercedes-Maybach 6 Cabrio Conceptcar is om van te smullen

Om van te watertanden, veel meer kunnen we niet uitgekraamd krijgen bij het bekijken van de nieuwe Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Daar zal het in mijn geval ook bij blijven, wegens te weinig roebels, maar wie weet schiet Jens wel in zijn zak, on verra…

Retro

In deze conceptcar combineert Mercedes het verleden en de toekomst. Het model knipoogt duidelijk naar de wagens uit de jaren ‘20 en ‘30 en valt door zijn lengte van 5,7 meter, imposant te noemen. De eyecatcher? Dat moet het monsterlijk grote radiatorrooster zijn, dat overigens volgens de designers op een krijtstreeppak gebaseerd is. Verder is er ook een zweem van luxejachten aanwezig.
00-mercedes-benz-design-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-3400x1440
De marineblauwe lak glanst als nooit tevoren en je associeert dit model onmiddellijk met pure luxe. Chroomaccenten, nappaleder en accenten in roségoud, deze wagen is gewoon smullen voor de autofiel. 
00-mercedes-benz-vehicles-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-3400x1440
Technologisch mag je rekenen op een digitaal dashboard gecombineerd met analoge wijzers, twee head-up displays met spraaksturing en zelfs een functie die het humeur van de bestuurder monitort. Kan je niet happy zijn achter het stuur van dit schatje? Zeker als we ook nog even de zwevende middenconsole in de spotlights plaatsen. 
05-mercedes-benz-design-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-2560x1440-1280x720
Deze wagen is overigens volledig elektrisch, ondanks de kolossale motorkap. De vier elektromotoren leveren 750 pk en stuwen de wagen in minder dan 4 seconden naar de 100 km/uur. In principe kan je met deze wagen 500 km bollen en hoef je maar 5 minuten te laden om 100 km aan de batterij toe te voegen.
Vision-Mercedes-Maybach-6-Cabriolet-cockpit
Aangezien het hier nog maar een concept gaat is het prijskaartje nog niet bekend, maar zelfs beginnen sparen lijkt me in mijn geval geen nut te hebben. Gelukkig mag dromen altijd.
merc-maybach-vision-6-cabrio-10024

You May Also Like

Volvo innoveert en gaat volledig elektrisch!

Als Volvo-rijder – een bolide waar ik best tevreden van ben – volg ik ...

Unieke beelden uit de ruimte: Tesla Roadster 'rijdt' naar Mars!

Wat een baas, die Elon Musk. Of hij deze nacht één minuut geslapen heeft? ...

Abarth blijft met verjaardagsedities gooien…hier is de 695 “70 Anniversario”

Onder het motto: ‘Je kan niet genoeg vieren’ Kunnen we nog volgen? Neen! Is ...

Hosting door Fraai