Slappe was… hoe je je erectie tijdens het omdoen en dragen van een condoom behoudt.

Q: “Beste Mandy. Ik ben pas 29 maar krijg tijdens het omdoen en dragen van een condoom vaak gelijk een slappe. Dat maakt me onzeker in bed waardoor ik eigenlijk ook niet zoveel neuk als ik zou willen. Wat kan ik daaraan doen?”
Wist je dat het verliezen van een erectie tijdens geslachtsverkeer met een condoom vooral komt door zaken als nervositeit, stress, verwachtingen en onzekerheid? Je zit dus al snel in een vicieuze cirkel waarin je je erectie verliest door het condoom en door je onzekerheid al bij voorbaat je erectie verliest zodra je het condoom omdoet. Goed nieuws dus eigenlijk, want het zit vooral tussen je oren.
Veel mannen hebben last van COID: condom induced erectile dysfunction: verlies van erectie door het omdoen/dragen van een condoom. Dat wordt deels verklaard wegens verlies van sensatie/gevoel; maar daar zijn tegenwoordig flinterdunne condooms voor (Durex Featherlite bijv. of zijdezachte vinyl condooms). Juist het hele idee dat condooms omdoen het sexy moment verpesten en het dragen ervan gevoel doet afnemen, doet de erectie al bij voorbaat verliezen. Het al van tevoren opzien tegen het moeten omdoen van een condoom gaat natuurlijk niet helpen jouw pik stijf te houden.
Je kunt je ook afvragen of het verliezen van je erectie (met of zonder condoom) wellicht een teken is dat het simpelweg niet het juiste moment is voor penetratie. Seks is niet incompleet als je niet penetreert. Seks zonder penetratie is net zo goed seks. Probeer je bewust te zijn van wat je lichaam echt wil en niet alleen wat je hoofd wil. Nieuwe stelregel: geen erectie = geen penetratie. Wees creatief, doe iets anders 😉
Je erectie komt in golven, net zoals je opwinding. De conditionering rond mannelijke seksualiteit is dat hij altijd ‘paraat’ moet zijn, altijd geil en klaar om te neuken. Maar als je werkelijk naar je lichaam en zijn opwindingssignalen luistert, zul je veel intensere en meer sensuele momenten beleven i.p.v. altijd over te willen gaan tot penetratie en orgasme – ‘omdat dat erbij hoort’. Je erectie is niet jouw gids voor je lust. Je opwinding kan hoog zijn maar je penis slap. En dan is het simpelweg tijd voor bijv. orale seks, zoenen, strelen, knuffelen, ademen, etc.
Tip: bezoek condomerie Mister B in de Warmoesstraat te Amsterdam. Zij verkopen o.a. de Duitse Mysize condoms. Op hun site kun je je maat meten en de voor jou best passende condooms kopen.
Ook de Wingman condooms zijn makkelijk en snel met 1 hand om te doen door het plastic ‘vleugeltje’. Extra veilig ook want nagels komen er niet aan te pas.
Succes!
xxx Mandy

IMG_20170630_095855_990Heb je een vraag voor onze sexpert? Stuur ze ons dan door op [email protected] of plof ze onder de column. Wij garanderen discretie.

Neem een kijkje op haar website en schrijf je in voor de gratis 21-daagse Orgasme Challenge. Facebook – Instagram

You May Also Like

Ephemeral Tattoo's, verander en verwijder

Niet dat ik bang ben voor naalden, maar nee, ondergetekende redacteur heeft geen tattoos. ...

Poolse fotograaf legt klaarkomende vrouwen vast (NSFW)

Nu, we schrijven bij Whatmatters heel graag over wheels, lifestyle en babes, maar de ...

Feeld, de app voor seks op het werk!

De meeste romances vinden plaats op het werk, dat is al langer geweten. Het ...

Hosting door Fraai