RED pakt uit met de eerste holografische smartphone!

Een smartphone met een holografisch scherm, toekomstmuziek? Nee hoor, het Amerikaanse bedrijf RED is er al mee bezig en zou er begin 2018 al mee uitpakken.

Futuristische technologie

Met de Hydrogen One waagt het bedrijf dat vooral peperdure filmcamera’s maakt, zich voor het eerst aan een smartphone. Ze mogen dan heel wat ervaring hebben op het vlak van beeld, het blijft een grote stap.
RedHydrogenOne31-1280x720
Het 5,7 inch scherm van het toestel belooft alvast een grote stap voorwaarts te worden. Met  de holografisch display kan je immers moeiteloos switchen tussen 2D-beeld en 3D-beelden, zonder dat je zo een irritant brilletje nodig hebt. Daar komen nog eens holografische elementen bovenop die in de echte wereld getoond worden. Hoe dat er allemaal in praktijk gaat uitzien heeft het bedrijf nog niet laten zien, maar als het klopt is het een spectaculaire vooruitgang.
RED belooft via een eigen app alvast films, documentaires en games die het scherm ten volle zouden benutten. Naast dit geweldige beeld, werd ook het geluid aangepakt en levert het toestel surround sound, zodat het lijkt of je in een cinemazaal zit. Baanbrekend!
hydrogen-one-grootte-manify
Uiteraard komen al deze snufjes met een stevig prijskaartje. Een Hydrogen One met aluminium behuizing zou op 1.195 dollar komen, terwijl een exemplaar met een titanium behuizing 400 euro meer kost. Duur, maar niet onmogelijk als je het ons vraagt, een nieuwe iPhone kost immers ook een stevige duit en stelt de laatste jaren eigenlijk teleur.
Aan het design van het toestel is het trouwens wennen, maar futuristisch oogt het zeker en vast!

You May Also Like

De GoDuo magische speakers!

Ben je op zoek naar een stel leuke speakers en hou je wel van ...

Oorlog voeren op kantoor doe je zo!

Dag in dag uit zijn we met serieuze zaken bezig op onze redactie! Ok, dat ...

De rugzak voor de creatieve stedeling: The Moose

Op zoek naar een bijzondere rugzak voor je werk en wil je dieven geen ...

Hosting door Fraai