Twee belgen vestigen record…900 kilometer met één oplaadbeurt in Tesla.

Elektrisch rijden…het is voorlopig nog niet aan ons besteed. In tegendeel. Met een Duitser van 3 liter en een uitstoot van 195gr/km doen we het zelfs ecologisch niet echt goed! Dan kan het helemaal anders. Zo dachten Steven Peeters en Joeri Cools en zij reden naar een recordafstand aan het stuur van een Tesla Model S P100D. Met één batterijlading zijn de twee kerels erin geslaagd in de buurt van Antwerpen binnen 24 uur een afstand van maar liefst 901 km ver af te leggen.

In theorie haalt de Tesla S P100D normaal ruim 600 km. In realiteit echter, is het veel moeilijker om deze afstand te halen. Met 901 afgelegde kilometers doen ze dan ook veel meer dan verwacht wordt. Uiteraard moeten de omstandigheden meezitten.  Ze kozen dan ook voor een route zonder verkeerslichten en reden ze gemiddeld niet sneller dan 40 km/u. Uiteindelijk verbruikten ze tijdens de recordrit gemiddeld 88 Wh per km, wat eveneens een recordwaarde is. Elon Musk, CEO van Tesla, geef aan dat het zelfs mogelijk is om meer dan 1.000 km te halen maar daarvoor heb je betere banden nodig.

Zonder afbreuk te doen aan de prestatie van deze twee kerels, houden we het voorlopig bij onze 3 liter diesel. Wij vertrekken vandaag richting Saint-Tropez en dat doen we liefst sneller dan 40km/u en liefst ook nog binnen een een uur of twaalf. Maar zeg nooit nooit…

 

You May Also Like

De waanzin nabij…Krachtigste Range Rover Velar krijgt 5.0L V8

En slurpt zo’n 17 liter op 100km Excuses aan alle Anuna’s en andere boomknuffelaars ...

Driftkoning drift heel Nürburgring af in Ford Mustang van 900PK

Dat kostte hem alvast 12 bandjes per ronde… Driften…ondergetekende durft zijn Duitser wel eens ...

Is de Skoda Vision iV de goedkopere versie van de Lamborghini Urus?

Een schaapje in een wolvenvacht?  Een goede twee jaar geleden lieten de mannen van ...

Hosting door Fraai