Rondingen die gezien mogen worden: Janine!

Instagram is een bijzonder fenomeen. We willen er al weleens jongedames benaderen die ons opvallen en waar we meer over willen weten, maar ook het omgekeerde komt voor. Zo begon Janine ons een tijdje terug te taggen, waardoor onze interesse natuurlijk werd gewekt. Luttele momenten later was het contact gelegd en werd een interview geregeld. We brengen immers veel te weinig ‘curvy’ models en dit was dan ook een uitgelezen buitenkansje waarvoor we met plezier op pad trekken.  
Janine, wie ben je in a nutshell?
Ik ben een gekke, spontane meid die altijd klaar staat voor avontuur. Onder alle gekkigheid, en af en toe onhandigheid, zit er wel een heel lieve en zorgzame vrouw.
Zorgzaam begot, dat is een term die wie bij Whatmatters niet veel horen. Ben je al lang bezig met modellenwerk?
Ondertussen werk ik al een jaar als curvy model en reis ik van stad tot stad om mijn rondingen te laten zien.
17553546_827820050683023_6222135686137396694_n
Okayyyyy, een bijzondere manier om je activiteiten uit te leggen, maar fine by us! Hoe ben je daar euuhh … ingerold?
Tgoh, eigenlijk gebeurde dat allemaal heel toevallig. Een vriendin van mij die ook curvy model is, had mij in het verleden regelmatig gezegd dat ik eens naar een casting moest gaan. “Neeee man, niks voor mij”, reageerde ik steeds, totdat ze me op een dag zonder te vragen heeft voorgesteld aan haar bureau. Van thuis uit heb ik altijd geleerd dat je goed moet studeren en hard moet werken om te slagen in het leven. Ik had er dus nooit bij stil gestaan dat ik geschikt zou zijn als ‘curvy model’. Mede door het feit dat vrouwen met mijn maatje vroeger nooit geaccepteerd zouden worden als model.  Dit terwijl ik eigenlijk al van sinds ik klein was naar ‘America’s next topmodel’ keek en hier stiekem van droomde.
IMG_20170713_155007_295
Janine, wij werken de pleuris en kunnen je vertellen: wees blij dat je model bent. Soit, ga gerust verder!
Nu besef ik dat onze kledingmaat niet uitmaakt: wij blijven mooie vrouwen ook al hebben wij een maatje meer. Ik zeg altijd “Ik heb gewoon wat meer om van te houden”.  Het modellenwerk is nu echt mijn passie. Ik ben uniek en mooi op mijn manier, ondanks mijn kledingmaat, gewicht, lengte en karakter. Elke vrouw zou haar lichaam moeten accepteren en van haarzelf leren houden.  Het heeft lang geduurd om het besef te krijgen dat ik er ook mag zijn en mijn ervaringen als model hebben me daar heel hard bij geholpen. Via mijn modellencarrière wil ik deze boodschap verder verspreiden en dit besef aan andere vrouwen bijbrengen.
Stooppppp, zo dadelijk barsten we hierin huilen uit, maar CHAPEAU! Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben een heel positief ingesteld persoon, ik lach altijd en betrek iedereen. Het geluk van anderen maakt mij juist blij. Ik blijf ook altijd met beide voeten aan de grond en hou me steeds vast aan wie ik ben. Maakt niet uit hoever ik kom in het leven, ik blijf gewoon mezelf. Bij ruzies ben ik degene die vrede probeert te bewaren, zodat ze niet onnodig uit de hand lopen.

17265014_818458378285857_5540835250701106877_n

Jens, we hebben hier met de moderne variant van Moeder Theresa te maken! Heb je ook nog een heilige quote voor ons Janine?

Geniet van de kleine dingen in het leven

Daar probeer ik mijn vriendin al jaren van te overtuigen! Soit, wederom, ga verder!
Ik heb een hele zwaar verleden achter de rug; ik ben door de jaren heen veel kwijtgeraakt en heb veel meegemaakt. Ik besef ten volle dat de kleinste gebaren het meeste kunnen betekenen voor mensen. Vriendelijkheid en echte liefde kosten geen geld.

19247712_880201135444914_2506337101382478242_n

Wow, daar worden zelfs wij even stil van. Bon, even genoeg psychologie, laten we het wat luchtiger maken. Waarom moeten onze lezers je volgen op de social media?
Ik laat op zoveel mogelijke manieren zien dat wij ‘curvy’ girls ook mooi kunnen zijn. Sexy has no size!
Ok, en heeft Janine ook een vriend om al die rondingen vast te pakken?
Haha, nee al een tijdje niet… Beetje te veel meegemaakt in het verleden met mijn ex.
Maar als ik mijn ideale man zou moeten beschrijven: eerlijk, trouw, lief en een hele grote hoeveelheid humor! Aangezien ik zelf een grapjas ben, apprecieer ik humor heel erg.
19030621_869194226545605_5434925441149168500_n
Daar gaan we nu eens geen mopje over maken. Nog tips voor mannen?
Als je een gesprek voert met een vrouw, luister ook echt naar wat ze te zeggen heeft! Stel haar vragen en wees geïnteresseerd in haar en niet enkel in haar uiterlijk.  Maak grapjes en complimenten; I would die for a man with humor!
Jens, zo dadelijk stort ze hier ter plekke neer en is het onze schuld! Nog favoriete plekjes waar je uithangt?
Ik ben overal en nergens de laatste tijd. Meestal als ik op stap ga, ben ik te vinden in de Versuz, Universal of de Mondial, maar ik kan ook flink genieten van een terrasje of shishabar.  Je kan mij steeds tegen het lijf lopen op een terrasje in Antwerpen, Brussel, Hasselt, Lommel, Eindhoven, …

Helder, inderdaad overal dus. Voor wij terug naar huis karren nog een afsluitende boodschap voor onze lezers?
Ik zou het graag internationaal willen doorbreken als model en mijn verhaal en boodschap verder verspreiden in de wereld.
We kunnen alleen maar duimen voor je Moeder Theresa, euuhhh Janine! Bedankt voor je tijd en we hopen het ontzettend hard met je mee. De rondingen van Janine dagdagelijks bewonderen? Dat kan op Facebook en Instagram!
 
Credits: Gunther Frans, Milton Franklin Goedhoop, Zach Salakory, Stephanie Smeets, Luc Grobben

You May Also Like

Verslavender dan wit poeder: Daniela Lopez Osorio

Waar wij Colombia mee associëren? Moeten we daar werkelijk op antwoorden? Soit, hoewel ze ...

Nadal de Vries maakt jouw maandag erg warm

Hartverwarmend Terwijl storm Dennis door het land raasde gingen wij op zoek naar wat ...

Olga toont ons de beste #bottlecapchallenge tot zover

Vergeet de heelkick van Zlatan… De #bottlecapchallenge…indien je geen vakantie hebt genomen op sociale ...

Hosting door Fraai