Reclame voor watermerk 138 in België bij wet verboden wegens té seksistisch!

Water, een basisbehoefte! Vrouwen zouden 1,6 en mannen 2 liter moeten drinken om het lichaam efficiënt te laten werken. Met andere woorden, zes tot acht glazen water drinken per dag is goed voor onze gezondheid. We kunnen er ons makkelijker door concentreren, krijgen er een betere huid van en voelen ons energieker. De richtlijn heeft het dan trouwens niet specifiek over water, maar over vloeistoffen in het algemeen. Vele watermerken spelen hier dan ook op in en proberen hun water zoveel als mogelijk in the picture te brengen. Sommige met campagnes met baby’s, anderen met dieren en onze favoriet, met mooie modellen. Net daar wringt nu blijkbaar het schoentje!

mksiAnk0T9SmkTm+xXu9yg_thumb_684e

De “Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame”, een voor ons gevaarlijke Belgische instelling die zichzelf met veel tamtam heeft uitgeroepen tot reclamepolitie is bezig met reclamecampagnes te verbannen waarin vrouwen sensueel worden afgebeeld. De campagne voor het 138 watermerk bijvoorbeeld. Volgens de JEP in België is er immers geen oorzakelijk verband tussen water en een half ontklede vrouw en indien er geen oorzakelijk verband is dan wordt de vrouw volgens de JEP als lustobject gebruikt en dat is in België verboden. Soit, wat het oorzakelijk verband tussen water en een bever of een baby is, hebben wij ook het geraden naar, maar bon.

https://www.instagram.com/p/BW0yOrVA1Fj/?taken-by=138watertm

In het straatbeeld zullen we dit lekker (ieder zijn smaak) watermerk dus niet snel zien. Gelukkig kunnen de preutse preuten van het JEP niet veel doen tegen het feit wij dit merk en zijn Instagram account wel even dik in het water, euh picture zetten! Water blijft tenslotte gezond!


J6T5gtlBSOmwTO6L5uuJjQ_thumb_6850
 

XHk73uy9TwWcqr%ii3FYjw_thumb_6851

Credits: Instagram 138 Water

You May Also Like

Lingerieschatje Cherie Noel maakt onze maandag draaglijk

Morgen is het 1 mei, Dag van de Arbeid, en werken we niet. Voor ...

Engeltje Candice Swanepoel laat zien dat je ook zwanger behoorlijk sexy kan zijn

Wat zou uw redacteur toch gewoon graag bij Victoria’s Secret Sint-Pieter willen zijn. Alle ...

Fitgirl Libby is een heerlijke beauty

Strak in het trainingspak Elizabeth ‘Libby’ Kavanaugh Berke is een geboren en getogen knappe ...

Hosting door Fraai