Nooit meer wijn verspillen? Coravin speelt het klaar!

Trouwe lezers zullen het al wel door hebben, bij Whatmatters drinken we graag een wijntje. Nu je, tout court drinken we gewoon graag. Wit, rood, rosé: eigenlijk zal het ons worst wezen, als het maar lekkere wijn is. Nu gebeurt het zelden tot nooit dat we een fles niet tot de laatste druppel leeg tutteren, maar het komt voor. Om die wijn niet te hoeven weggooien – wat een doodzonde is – heeft Coravin de perfect tools op de markt.

1459996_253162568169579_162607913_n

Schenken zonder kurk te verwijderen

Oprichter Greg Lambrecht kwam al in 1998 met het idee op de markt om een fles wijn te schenken zonder de kurk te verwijderen. Klinkt ingenieus en dat is het ook, maar je wijn blijft geopend wel veel langer goed. Met de geavanceerde Capsule Load Cell Technologie blijft de fles verzegelt, kan er geen lucht aan en geniet je dagenlang van de wijn.

Hoe het systeem werkt? Wanneer je de naald in de kurk steekt en op de knop drukt, vult deze naald zich met argongas. Door de zwaartekracht zal er geen zuurstof mee de fles in komen, omdat argongas zwaarder is. Het systeem schenkt vervolgens de wijn op een elegante manier uit. Handig, al zouden we het zelf niet in elkaar knutselen….

 
Belangrijk om mee te geven, het systeem werkt wel enkel met een kurk. Door een schroefdop ga je de naald echt niet geramd krijgen.

Ideaal voor de matige drinker

Ben jij het type dat graag in zijn eentje drinkt, maar niet onze lever heeft en het na 1 à 2 glaasjes voor bekeken houdt? Dan is dit systeem perfect voor jou. Het goedkoopste model haal je in huis vanaf 199 dollar, maar reken voor de full option op 599 dollar. Een stevige investering, maar dure flessen leeg gieten is dat ook.
19238267_849090471910116_5332371523170162133_o
Facebook

You May Also Like

Poppi: de luchtvaartmaatschappij van de toekomst

Vergeet Ryanair, de vliegtuigmaatschappij van de toekomst heet Poppi, toch als het van het ...

1 weekje genieten voor 1 miljoen dollar!

Wat wij doen als we 1 miljoen met Whatmatters bij elkaar gestopt hebben? Misschien ...

Welcome in de Whatmatters Mansion!

We mogen dromen, nietwaar? Zelfs met twee keer het hoogste bedrag dat ooit te ...

Hosting door Fraai