Miss Ocean Couture jurylid Tanja Dexters aan het woord. Wij aan de lippen!

De heren (of dames natuurlijk) die nog nooit van Tanja Dexters hebben gehoord, hebben de afgelopen jaren waarschijnlijk op en andere planeet geleefd. De razendknappe ex-Miss, uit een tijdperk dat missen nog écht potten braken, heeft ondertussen al heel wat watertjes doorzwommen. Geregeld in de media, nooit onbesproken, maar nog altijd even fris en fruitig: zo hebben we onze bekende Vlamingen graag bij Whatmatters. Wij waren dan ook zo blij als een kermisvogel dat Tanja – die ondertussen de succesvolle kledinglijn Dexters op de markt brengt – in onze jury wou plaatsnemen. Miss Ocean Couture 2017 zal alvast de kritische blikken van Tanja moeten trotseren. Wij grepen het moment aan om Tanja alvast wat vragen te stellen. Voorzichtig natuurlijk, idolen moet je koesteren…
Hoi Tanja, hoe gaat het momenteel met je?
Met mij gaat alles super. Ik heb een fantastische dochter en een heerlijke job. Daarnaast ook nog eens een lieve familie waarop ik altijd kan rekenen. ‘En plus’ ben ik ook gezond, wat heeft een mens meer nodig?
Tgoh, zakken vol roebels? Nee, je hebt gelijk: prioriteiten stellen! Waar ben je de laatste tijd vooral mee bezig?
Al 3 jaar stort ik me volledig op mijn kledinglijn en daar kruipt best veel tijd, aandacht en energie in. Gelukkig is het mijn passie en is elke minuut dat ik eraan spendeer een plezier. Daarnaast ben ik meer dan ooit 100% mama van Valentina. Niets geeft me meer voldoening dan te zorgen voor mijn dochter en er leuke dingen mee doen. Ze is trouwens al enorm gepassioneerd door mode, dus dat belooft…

Dat merken we op Instagram! Heb je nog groot nieuws rond de collectie van Dexters?
Alles loopt op rolletjes, iedereen kent het merk en wat leuk is mensen “herkennen” het ook. Dat wil dus zeggen dat Dexters écht wel een eigen uitstraling heeft. Een uitstraling die bovendien perfect bij me past. Mensen herkennen de stukken zonder het label te zien en dat terwijl we nog niet zo lang bestaan. In de nabije toekomst komen er trouwens accessoires zoals schoenen, handtassen en zonnebrillen bij! Er staat trouwens ook een uitbreiding naar het buitenland op de agenda. Heel Europa zal binnenkort kennis maken met Dexters.
Een primeur! Zulke dingen lezen we niet in Story of Dag Allemaal! De deelneemsters aan de Miss Ocean Club verkiezing gaan in jouw stukken over de catwalk drentelen, maar wat is jouw favoriete item?
De blazer. Die – meestal witte vest – vind je elke zomer in mijn collectie. Vorig zomer vloog overigens de lion vest over de toonbank. Een witte vest met achteraan een leeuwenprint, volledig bewerkt met sequences of steentjes. Deze zomer is er ongeveer hetzelfde stuk maar dan met de print “Love will save the day” achteraan. Gegarandeerd ook een bestseller!

_AAA3563

Tanja, nu wel elkaar al beter kennen. Waar heb je als bekende Vlaming nu echt een hekel aan?
Vooroordelen! Mensen vormen makkelijk een oordeel, terwijl ze me niet echt kennen. Ja, ik hou van extreme sporten, pik al eens een feestje mee en heb het hart op de tong, maar daarom moet je nog geen verkeerd beeld van me krijgen. Iedereen ziet me als een flapuit, maar eigenlijk ben ik heel georganiseerd, een harde werker, heb ik een hart voor anderen en ben ik een goede moeder.
Och Tanja, trek het je niet aan, van ons denken de mensen ook dat we dronkaards zijn, terwijl we gewoon meestal te weinig eten en er sneller van weten! Soit… Niet relevant. Nu, wij krijgen nog geen cola gratis bij Café De vettige beer, maar profiteer jij als échte bv soms van je status?
Tgoh, ik krijg weleens voorrang op bepaalde dingen, maar soms ook weer net niet. Bekendheid is niet altijd een troef.

Het is een hondenstiel! Wat is trouwens je link met Ocean Couture, de organisator van deze verkiezing?
Tijdens de zomer ben ik geregeld te spotten op “Monroe Beach” in Knokke en ik hou er ook elk jaar een modeshow. Vorig jaar hield ook Katerina, het brein achter het design van Ocean Couture er een show. We leerden er elkaar kennen en ik was onmiddellijk verkocht. Wat een fijne persoonlijkheid en wat een toffe creaties! We ’helpen’ elkaar nu met elkaars merk en zijn goede vriendinnen geworden! Trouwens ook dit jaar is er op 5 augustus tijdens ‘De nacht van ’t Zoute’ weer een modeshow voorzien. Be there!
Als we binnen mogen dan zijn we er. Is dat met gratis drank? Over drank gesproken, zijn er nog andere vaste plekjes waar mensen je kunnen spotten?
In Antwerpen eet ik graag bij Ferrier30 of de Renaissance. Heerlijke keuken, ik ben gek van Italiaans. Voor het aperitief ga ik nu naar ‘U’, een nieuwe bar op ’t Eilandje. Een aanrader voor cocktails en tapas.

_AAA2970 bis

Uhu, we hadden al ergens gelezen dat je wild bent van Italiaan(s)… Soit, Ferrier30 kennen we natuurlijk, de helft van onze vriendenkring behoort er tot het meubilair! Om even op de Missverkiezing zelf te komen. Waaraan moet een goede Miss voor jou voldoen?
Een goede Miss is graag onder de mensen, heeft een vlotte babbel en is graag gezien. Uiteraard moet ze een zeker ‘naturel’ hebben. Zelfverzekerd zijn is een andere belangrijke eigenschap. Ik zie graag een Miss die goed in haar vel zit. Ze hoeft zeker niet perfect te zijn, maar vooral gezond en aangenaam. Alles met een smile. En nee, ze moet niet alle kennis van de wereld hebben, maar vooral emotioneel intelligent zijn. Een goede Miss geeft niet op, herpakt zich als het misgaat en blijft positief. Doe daar ook nog een goede inborst bij en we hebben de winnares!
Euhhhh… En al die kwaliteiten in één persoon bestaat? We gaan ons best doen! Hoe kijk je zelf terug op je Miss-verleden?
Heel positief! Door die verkiezing heb ik mensenkennis opgedaan en de wereld kunnen ontdekken. Ik mag dan pas 40 zijn, ik heb wel 100 jaar levenservaring opgedaan. Ik heb heerlijke dingen kunnen doen en mijn naam en merk is een passie geworden. Dat geef ik ook mee aan mijn: geniet elke dag van het leven. Dat kroontje heb je voor het leven!
Nu, we vangen wel eens op dat de dames onderling elkaar de ogen uit kunnen krabben, heb je er eigenlijk vriendinnen aan overgehouden?
Ja hoor Shanon Erin McArthur, de toenmalige Miss Canada. Samen met haar organiseer ik een Miss Universe Reunion. Jullie zijn van harte uitgenodigd.

_AAA3051

Tgoh, Jens, ik weet niet of ik ga mogen… Misschien als ik zeg dat ik naar een incentive moet van de biljartclub van Tirol, dat het me lukt. Soit, om af te sluiten wat verwacht je van de Miss Ocean Couture verkiezing?
Mooie dames in bikini op een strand. Een bar, een feestje en mooi/leuk volk. De avond is nu al geslaagd. De mooie creaties van Ocean Couture en de stijlvolle zomercollectie van Dexters doen de rest. Ik wil vooral happy girls with summer vibes zien… Dat een meid mag winnen die zich goed in haar vel voelt.
Shine bright like a diamond!
Nu maar hopen dat het geen pijpestelen regent!  Tanja bedankt voor deze babbel en tot zaterdag!
 

You May Also Like

Behind the 'Hunkemöller'-scenes van onze All Time Crush Doutzen Kroes!

Noem één (ex-)Victoria’s Secret Angel…steevast valt er dan maar één naam op onze redactie…Doutzen ...

Tereza Bizarre, aanstormend Tsjechisch adult model talent (NSFW)

Ieder zijn talenten natuurlijk. Maar toen we in onze inbox een foto ontdekten met ...

Hoe knapperd Davina Michelle danst?

Het gezicht achter dé plaat van 2019? Vergeet Marco Borsato en Armin Van Buuren, ...

Hosting door Fraai