Klein maar pittig! Miss België kandidate Laurence Claeys

Missverkiezingen…ze schieten als paddenstoelen uit de grond en dat heeft ons dan ook op het idee gebracht er zelf ook ééntje te organiseren. Wij gaan in tegenstelling tot de grotere verkiezingen niet mee in een verhaal van sponsors ronselen, snoep verkopen, leuren en zeuren achter sms’jes maar dat wil niet zeggen dat wij onze ogen niet openhouden en achter het muurtje gaan kijken of er niet wat kwaliteit zit dat we zouden kunnen inpikken. Zo ook vandaag. Helaas kan ze zich niet kandidaat stellen voor onze eigenste missverkiezing wegens te druk voor Miss België, maar dat neemt niet weg dat wij de pittige Laurence niet even voor ons mogen houden. Wat bezielt iemand om mee te doen aan de grootste vleeskeuring van het land? Awel, we vragen het haar gewoon zelf!   

19866345_482069718802233_1804260011_n


Laurence…Shoot! Wie ben je?

Ik ben een kleine (1m58)  blondine uit Sint-Niklaas. Ik ben 22 jaar oud, maar zie er volgens veel mensen soms 18 uit. Ik denk dat dit in mijn voordeel speelt voor later al is het nu af en toe wel lastig. Zeker als manager in een kledingwinkel is dit niet altijd vanzelfsprekend als mensen denken dat je de weekendstudent bent i.p.v. de verantwoordelijke die de winkel leidt. Buiten het feit dat ik veel werk voor Massimo Dutti heb ik ook een eigen kledingzaak gehad…Laurence Fashion. Deze zaak was klein maar zo veel fun. Ik organiseerde toen Modeshows in The Villa Antwerp en Goodlife Beach Stekene. Er liepen toen veel bekende namen mee zoals Stephanie Geldhof (Miss Universe 2017). Ik heb dit zaakje recentelijk on hold gezet omdat ik het te druk had op mijn full time job en dat gecombineerd met veel reizen ging niet meer. Maar ooit ga ik het terug opstarten onder een andere naam en wil ik het nog groter aanpakken. Maar eerst reizen want deze drang is veel te groot. Ik heb afgelopen jaar al 6 reizen gedaan zoals IJsland, Barcelona, Londen, Marrakesh, Malediven & Dubai, maar ben nog lang niet klaar voor 2017. Liefst van al reis ik alleen omdat je dan een enorme adrenaline stoot krijgt en je de cultuur dan echt ervaart. Ik ben een heel verlegen meisje maar na 5 min bloei ik open en doe ik niks liever dan nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen op te doen. Verder heb ik zoveel interesses en dromen dat ik nog uren zou kunnen doorpraten. Maar als ik het kort samenvat wil ik graag Miss België 2018 worden, een eigen zaak hebben voor het hele gezin (Preppy Style), de wereld rondreizen en gelukkig zijn.  Ik sport ook heel graag omdat je dan jezelf uitdaagt zoals lopen, fitnessen of trainen met mijn personal coach. Is shoppen ook sporten? Anders noteren we die er nog bij (lacht).

19829871_482069785468893_2010471245_o

En fulltime babbelaar! Maar ga gerust even verder…wat heeft je geïnspireerd mee te doen aan Miss België?
Als kind keek ik standaard naar de finale op TV en was ik altijd zo geboeid over het feit dat deze meisjes straalde als ze het podium opkwamen en de charismatische uitstraling wou ik ook bezitten. Zoveel jaar later weet ik dat dit niet van zelf komt en dat je er hard voor moet werken. Ik denk wat mij het meest heeft geïnspireerd is niet het feit dat de meisjes mooi zijn en zelfvertrouwen hebben, maar dat er eigenlijk weinig kleine meisjes Miss België worden. Je ziet ze vaak eindigen op de 2de of derde plaats. En daar wil ik verandering in brengen. In onze maatschappij gaat het constant over dat alles moet kunnen zoals plus size models. Maar kleine modellen is taboe? Oke, ik liet me even meeslepen in mijn gedachtegang. Maar mijn inspiratie gaat verder dan Miss België zelf.

19727025_482069792135559_1832507848_o

Wat zijn dan de verwachtingen? Wat hoop je ermee te bereiken?
Stiekem hoop ik zoals elk meisje te winnen, maar we moeten altijd realistisch blijven. Ik zou al heel blij zijn als ik mezelf vind tijdens dit avontuur en er met meer zelfvertrouwen uitkom. Misschien opent het ook nieuwe deuren die mij leiden naar een andere droom. Er zijn zoveel mogelijkheden na Miss België.

WAG van een voetballer, in de media,…om even uw voorgangers te typeren bijvoorbeeld. Maar, to the point! Miss-verkiezingen hebben tegenwoordig een slechte naam, wat is uw standpunt?
Tegenwoordig hebben zoveel dingen een slechte naam. Dit komt mede door social media die alles uitvergroten zoals ze zeggen ‘van een mug een olifant maken’. Ik denk dat we hier minder moeten naar kijken en luisteren want vroeger was dit ook maar werd dit eerder mondeling verspreid i.p.v via een groot medium. Een Miss verkiezing is meer dan enkel schoonheid. Het staat voor vriendschap, connecties, je eigen vinden en meer zelfvertrouwen. Maar het allerbelangrijkste is plezier hebben.  Dus laat mensen praten, wij weten beter.

Ok, je gelooft nog in het systeem! Is dit voor jou de eerste stap in de modellenwereld?
Aangezien mijn lengte zal ik nooit model kunnen zijn en dat is oké. Ik vind het gewoon leuk om voor een lens te staan en een product te promoten. Ik heb in het verleden wel al covers en publicaties gehad, maar deze waren ook voor het plezier. (Cover Shoot Magazine, Flair België). Verder heb ik al met bekende fotografen mogen samenwerken zoals Claudia Raymat, Kevin Vandenberghe, Frederik Herregods, Peter Nackaerts enz,…al deze samenwerkingen waren vriendschappelijk en dikke fun.

19668389_482068228802382_1773781807_n

Klopt het cliché dat ‘miss-kandidaten’ elkaars bloed kunnen drinken?
Dit is sowieso een cliché want er is niemand vijandig. Ik denk wel dat er een gezonde jaloezie is tussen de meisjes, maar heb je dat niet bij alles? Als je een bepaalde sport beoefent of je bent zanger.

Zanger…misschien nog iets voor ons, een overjaarse boysband ofzo! Maar kom, terug naar u! Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Eigenzinnig, doorzetter, over the top. Hiermee wil ik dus zeggen dat als ik iets in mijn hoofd heb het ook zo zal zijn. Ik begin ergens aan voor 100% wat het ook kost. Het maakt niet uit wat andere mensen zeggen of wat de meningen zijn. Het zit in mijn hoofdje en het zal gebeuren. Zoals dit jaar kreeg ik het idee mee te doen aan de 10 Miles. Ik heb op een maand tijd getraind om 16km te lopen terwijl ik daarvoor amper sporten. Ik zei in 2016 dat ik alleen ging reizen wat het ook moest kosten. En kijk mij 6 reizen later en zelf alleen naar het verre IJsland gegaan. Voor mijn omgeving en vooral mijn mama klinkt het soms te zot voor woorden. Maar dat onderscheidt mij juist van anderen en onze maatschappij. Alles kan, niks moet, maar vooral ervoor gaan! Deze eigenschap ga mij hopelijk ver brengen in de wedstrijd.

19858742_482068808802324_503761783_n

Het is in ieder geval een extra troef! Zit dit ook in jouw persoonlijke levensmotto? 

“We have nothing to lose and a world to see.”

“Don’t tell me how educated you are, tell me how much you have traveled.”

“Be yourself, people don’t have to like you and you don’t have to care.”

Ik heb eigenlijk zoveel favoriete quotes omdat ze me altijd inspireren. Maar deze drie zijn mijn favoriete en omschrijven mij perfect.

19621429_10213170423316816_2115553646_n

Je bent ook actief op Sociale Media…waarom moeten we je hierop volgen?
Moeten moet nooit, maar je weet niet wat je mist 🙂 . Nee, mensen die mij volgen kunnen mee genieten van mijn reizen en inspiratie opdoen. Ik help ook graag anderen met het vinden van de perfecte reis of hotel. Verder kan je mijn missen-avontuur volgen en kunnen we social worden!

Over social worden…ben je ook social met een man? Wat heeft hij/of wat moet een man doen om jou te verleiden en te blijven behagen?
Er is sinds kort iemand in mijn leven gekomen en het ziet ernaar uit dat hij de perfecte match is. Voor mij moet een man meegaan in mijn dromen en altijd voor mij klaarstaan. Maar ik wil ook iemand die zelf grote dromen heeft en waarmee ik hem kan helpen. Verder is het belangrijk dat we bepaalde interesses delen en vooral ons zelf kunnen zijn en veel lachen. Het is moeilijk om tegenwoordig iemand te vinden die oprecht interesse heeft in je, maar eens je die gevonden hebt mag je hem nooit meer loslaten.

19551197_10213170447077410_282340022_n

Ware liefde precies! Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen zeker nog meegeven?
Toon interesse, wees jezelf en blijf vooral niet te serieus.

Check! Iets anders nu…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ga vaak naar Exo omdat dit maar 2 straten van mij is. Maar voor de rest ga ik niet zoveel meer uit. Ik vind het veel gezelliger iets te gaan drinken of eten met vrienden. Lake house is sinds kort iets nieuws en gezellig, Bao beach (naast Exo), Café impérial op zondagochtend. Voor de rest heb ik niet veel favorieten omdat ik altijd opzoek ben naar iets nieuws.

Kom dan zeker op 15/7 maar langs op Bao, waar wij onze verkiezing hebben! Heb je ook nog een favoriete zonde?
Ik heb er veel te veel! :-D.  Ik kan soms op 1 avond alles naar binnenspelen zoals chocolade, Chips, koeken, ijsjes gewoon weg alles dat ik in de kast vind zal eraan geloven. Ik ben een echte zoetbek.

19621640_10213170424036834_358946784_n

Naast een babbelbek, ook nog een zoetebek! Dat bekje staat dus nooit stil! Maar voor we het stil zetten, wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik wil graag zover mogelijk geraken in Miss België. Verder heel veel reizen en als ik uitgereisd ben, wat niet snel zal zijn: 🙂 wil ik mijn eigen winkeltje hebben voor het hele gezin en hopelijk kan ik dit groot maken met meerdere filialen. Voor de rest zie ik wat er komt. Want ik krijg altijd nieuwe ideeën en dromen!

19749451_482069722135566_1840336793_o

Quickies

Mijn favoriete lichaamsdeel is…
Kont. Ik vind het belangrijk dat een meisje een volle poep heeft.
Bij een man kijk ik eerst naar zijn…
Kont, ja ik heb echt iets met kontjes 🙂 Zeker als ze een kostuum aanhebben dan durf ik af en toe wel eens stiekem kijken.
Een man…’Mooi dom’ of ‘slim lelijk’?
Niemand is lelijk, want iedereen is mooi op zijn eigen manier. Dus dan kies ik toch wel voor slim en lelijk. Aangezien ik niet kan praten met iemand zonder ambities.
Ik ben…’Onderdanig’ of ‘initiatief nemend’?
Moet ik hierop antwoorden? :p
Bovenop of onderaan?
Skip 🙂
19244175_10213170438157187_218051534_n
Kom, je hebt gelijk…tijd om te skippen! In ieder geval heel veel succes met Miss België, het reizen, het waarmaken van je dromen en met je bruisend liefdesleven! Wij blijven het alvast volgen! En dat, kunnen jullie ook! Facebook, Instagram! En wil je deze spraakwaterval ook nog steunen in de jacht op het kroontje van Miss België, SMS dan MOV03 naar 6665. Doen!  
19720548_482071158802089_1654591806_o
19749505_482069755468896_1772709724_o
 

You May Also Like

We laten ons onderdompelen door en met Marisa Papen

Omdat een badje op een dinsdagavond altijd deugd doet… “Spanish Sun. Rays on my ...

Psychologisch de diepte in met Kirsten van Antwerpen

Dat een achternaam je kan misleiden dat is nu ook wel duidelijk. Natuurlijk hadden ...

Whatmatters aan de praat met knapperd Sherelle de Jong (Interview)

Toen we onlangs toevallig op één van onze Nederlandse concullega’s hun site aan het neuzen ...

Hosting door Fraai