Gezond, glutenvrij en goed voor een glimlach: MURNIFOOD

Glutenvrij of niet, ons zal het – vergeef ons de uitdrukking – worst wezen. Is worst eigenlijk glutenvrij? Soit, als het maar lekker is! Het (grotendeels) glutenvrije restaurant MURNI FOOD is alvast een zaak met een hart, ziel en een verhaal.

Een mooi verhaal

Elke Vandormael sleepte zich vanaf haar 16de van ziekenhuis naar ziekenhuis, diagnose: een zwakke gezondheid. Toch kreeg ze die gezondheid en haar leven op de rails, tot ze tegen een burn-out aan knalde. Na een sabbatical en een aantal reizen naar Bali kwam ze als herboren terug. Ze ontdekte er een pure, authentieke en gezonde keuken, terwijl ze aan vrijwilligerswerk deed. Haar energiepijl steeg, haar gezondheid werd een stuk beter, het was duidelijk: hiermee wou ze de rest van haar leven aan de slag.
18528019_652983968240975_6039804765851745972_n

Wereldse keuken

Na het volgen van een aantal wereldwijde kookworkshops en het winnen van de trofee van beste amateur chef op NJAM TV besloot ze de sprong te wagen en begon ze met catering op events. Niet eens zo gek veel later volgde een pop-up en vervolgens een ‘echt’ restaurant. Elke werkt met groenten, fruit, glutenvrije granen, lokale producten en nog heel wat ander lekkers. Deze kan je ter plekke opeten, meenemen of laten leveren bij je thuis. Murnifood werkt nu ook samen met Deliveroo!


Kortom gerechten en een keuken met een verhaal. Van ’s ochtends vroeg tot in de late namiddag kan je er proeven van al het lekkers in een fijne setting.  De bonte mengelmoes aan chefs zorgen voor bijzondere gerechten en een waaier aan smaken en kleuren, waar je steeds opnieuw stijl van achterover valt. Recent verhuisde de zaak overigens naar een nieuw pand in de Geuzenstraat 5 te Antwerpen.
Uiteraard worden de seizoenen er gevolgd, wordt er ingezet op organische voeding en werken ze met lokale leveranciers.
19030330_661667544039284_4635997544985900883_n

Een gezond adresje

Ben je op zoek naar een leuk, gezond en gezellig adresje, waar je smaakpapillen zich in het verre buitenland wanen dan is dit plekje zeker eentje om met stip te noteren. In de zomer is het trouwens heel fijn zitten op het terras.
Alle informatie over het concept vind je op de site, Facebook en Instagram!

You May Also Like

3 fonkelnieuwe Antwerpse hotspots!

Ja, we zijn van Antwerpen, kunnen we verder ook weinig aan doen. Nu is ...

Uit de bol in de silent disco club!

Nee, de tijd dat we dagelijks (aan de rand van) de dansvloer te vinden ...

Jigger's vindt zichzelf opnieuw uit. Coolers & Cocktails!

Dat Jigger’s een naam is in het Belgische barlandschap is nog een understatement. Deze ...

Hosting door Fraai