Een vliegtuig voor alle terreinen: land, water en sneeuw!

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Mega Mindy, het zal ons worst wezen, we weten alleen dat de Akoya een nieuwe generatie privéjets is voor op het water, het land en de sneeuw. Dat vinden WIJ al bijzonder genoeg.

Overal landen

akoya31
De Akoya is een klein privévliegtuigje ontwikkeld door het Franse LISA Airplanes en valt vrij uniek te noemen. Dit vliegtuig kan namelijk landen op het water, land en sneeuw. We zien het een reguliere Boeing nog niet zo snel voor elkaar krijgen. Daarnaast zijn de vleugels van het toestel ook nog perfect plooibaar, zodat het toestel perfect in een garage past. Over parkeren hoef je je dus ook al geen zorgen te maken.
akoya-amphibious-personal-aircraft-designboom-header
Het toestel heeft een bereik van 2.000 km en haalt 250 km/uur. Zit je op het ene moment nog te dineren in Sicilië, het volgende moment sta je op de latten in de Alpen. De mogelijkheden zijn onbeperkt en de rijkaards van deze wereld kunnen er binnenkort volop van genieten. Alle moderne technologie is in het toestel voorzien en zelfs aan de nodige parachutes is gedacht, moest het toch eens mislopen.
097174a9a842e2146aef6755c1375073
Het toestel biedt wel maar plaats voor 2 personen en hou er rekening mee dat je zo een 200 meter nodig hebt om te landen.
De kostprijs? Heel gedetailleerde info hebben we niet, maar reken toch maar op minimaal 300.000 euro voor de goedkoopste uitvoering!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Samsung GEAR ICONX

Bij Whatmatters lopen we wat af. Vroeger mocht dat al eens achter vrouwen zijn, ...

Sociale media op zijn puurst…Vero, de nieuwe app die Instagram moet doen vergeten

Instagram…800 miljoen actieve gebruikers en in handen van Facebook. Met dit in het achterhoofd ...

De walnoten snufjes van Grovemade Sleeves

Wat we zouden zijn zonder ons teerbeminde Mac’je? Weinig, bitter weinig. We verzorgen het ...